Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Η Fisker γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που εισέρχεται στο Extreme E

Η μάρκα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και προηγμένων λύσεων κινητικότητας Fisker, είναι ο πρώτος κατασκευαστής που εισέρχεται στο νεοσύστατο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά SUV, Extreme E, που θα ξεκινήσει από το 2021.

Το Extreme E, θεσμός που εμπνεύστηκε ο ιδρυτής της Formula E, Alejandro Agag και θα διεξάγεται με ηλεκτρικά SUV σε τοποθεσίες αυξημένου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος , ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Fisker Inc. Με αυτόν τον τρόπο, η αμερικανική μάρκα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και προηγμένων λύσεων κινητικότητας, γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που θα εμπλακεί στο νεοσύστατο πρωτάθλημα, έχοντας ως όχημα το νέο της SUV με την ονομασία Ocean.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το πρωτάθλημα που έχει ως στόχο να θέσει ευρέως τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβάνει αγώνες σε παγετώνα, έρημο, τροπικό δάσος, παραλία της Αφρικής. Για να θεμελιώσει το επιστημονικό του υπόβαθρο, το Extreme E έχει στραφεί σε μια διακεκριμένη περιβαλλοντική ομάδα της οποίας ηγείται ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Peter Wadhams.

Fisker Ocean

Μέσω αυτού του παγκόσμιου ταξιδιού (Σενεγάλη, Σαουδική Αραβία, Νεπάλ, Γροιλανδία, Βραζιλία)., που οι διοργανωτές του χαρακτηρίζουν ως "Star Wars Pod Racing Meets Dakar Rally", πέραν της κλιματικής αλλαγής θα τεθεί σε συζήτηση και η ανθρώπινη παρέμβαση σε ορισμένες από τις πλέον απομακρυσμένες και εξωτερικές περιοχές του πλανήτη.

Σκοπός του Extreme E, είναι να αναδείξει τη σημασία της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, συνεισφέροντας με την τεχνογνωσία που θα προσφέρει ο θεσμός, στην επιτάχυνση της εξέλιξής τους. Παράλληλα, με την εξοικείωση που μπορεί να αποκτήσει το ευρύ κοινό με το συγκεκριμένο θεσμό -αλλά και την Formula E,-  στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά αγοραστών, η οποία θα αγαπήσει τις επιδόσεις και τα περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρουν τα ηλεκτρικά οχήματα.

Αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ Extreme E και Fisker, οι δύο πλευρές ανέφεραν χαρακτηριστικά:

Alejandro Agag

Alejandro Agag, Ιδρυτής και CEO του Extreme E: "Νιώθουμε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να έχουμε την Fisker Inc, έναν κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, μαζί μας στην έναρξη του πρώτου πρωταθλήματος Extreme E. Η δημιουργία της πιο καθαρής μορφής αγώνων παγκοσμίως είναι η τέλεια πλατφόρμα για το νέο τους SUV, το Ocean, προσφέροντας παράλληλα ένα απαιτητικό πεδίο δοκιμών για την αξιοπιστία του προϊόντος τους".

Henrik Fisker

Henrik  Fisker, Πρόεδρος και CEO της Fisker Inc.: "O Alejandro έφερε τους αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο ευρύ κοινό με τη Formula E και προσωπικά, υποστηρίζω πλήρως το όραμά του να επανεφεύρει τους εκτός δρόμου αγώνες, ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας επιμορφωτικής πλατφόρμας για τις απειλές που επίκεινται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το Extreme E και η Fisker Inc. ευθυγραμμίζονται απόλυτα στην αποστολή και τις αξίες τους".

Σκοπός των διοργανωτών, που έχουν ήδη εξασφαλίσει τηλεοπτικές μεταδόσεις στις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη όπως Κίνα, Η.Π.Α. και Ευρώπη, είναι στην εκκίνηση το 2021 να βρεθούν τουλάχιστον 10 ομάδες, που θα διαθέτουν από ένα αυτοκίνητο η καθεμιά. Πέραν της Fisker, την πρόθεση συμμετοχής έχουν δηλώσει οι Venturi, ABT, HWA, Veloce και Andretti Motorsport.  Η συνέχεια για τον εν λόγω θεσμό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου