Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Η Hyundai Motorsport στο Nürburgring Nordschleife

Η Hyundai Motorsport ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον 24ωρο αγώνα Nürburgring Nordschleife του 2019, με τον τετράωρο αγώνα VLN1, ενώ συνεχίζει αυτό το Σάββατο με τη συμμετοχή της στον VLN2.

Η είσοδος δύο αυτοκινήτων, σε συνεργασία με έμπειρους οδηγούς, σηματοδότησε την έναρξη της προετοιμασίας για τον 24ωρο αγώνα του Nürburgring που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Το i30 N TCR επέστρεψε στην πίστα μετά από μια επιτυχημένη αγωνιστική σεζόν, όπου κατέκτησε τους τίτλους των οδηγών και των ομάδων στο FIA WTCR - World Touring Car Cup.
Εξίσου σημαντικό ήταν το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Veloster N TCR. Το αυτοκίνητο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, στο Daytona International Speedway. Κατασκευάστηκε από το τμήμα Customer Racing της Hyundai Motorsport στο Alzenau της Γερμανίας Το Veloster N TCR διαθέτει σε ποσοστό 80% όμοια μέρη με το i30 N TCR, συμπεριλαμβανομένου του υπερ-τροφοδοτούμενου κινητήρα δύο λίτρων και του 6τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων. Η πρόκληση της πίστας Nordschleife και το γόητρο του Nürburgring είναι ένας τέλειος τρόπος για να αναδειχθεί το αυτοκίνητο για πρώτη φορά μπροστά σε παγκόσμιο ακροατήριο.

Στο τιμόνι των δύο αυτοκινήτων βρέθηκαν τέσσερις οδηγοί που συνδυάζουν την εμπειρία της κατηγορίας TCR και της πίστας Nordschleife του Nürburgring. Το i30 N TCR μοιράσθηκε μεταξύ του πρωταθλητή TCR της Γερμανίας Hari Proczyk και του Peter Terting. Ο Proczyk αγωνίσθηκε για πρώτη φορά με ένα Hyundai ενώ ο Terting έχει πλούσια εμπειρία του αυτοκινήτου, αφού αγωνίστηκε με την ομάδα της Hyundai Motorsport στο Nurburgring 24 Hours πέρυσι και έχει επίσης οδηγήσει το i30 N TCR στο TCR της Ευρώπης και στο TCR της Κορέας. Οι Manuel Lauck και Marc Basseng οδήγησαν το Veloster N TCR. Ο Lauck ήταν μέλος της ομάδας Hyundai Motorsport που αγωνίσθηκε πέρυσι στο Nürburgring, ενώ ο Basseng -πρώην νικητής του αγώνα των 24 ωρών- ενσωματώνεται στην ομάδα μετά από μια συμμετοχή του με το i30 N TCR πέρυσι.

Η ομάδα της Hyundai Motorsport μετά από τον αγώνα VLN2 αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, σχεδιάζει στη συνέχεια να δώσει το παρόν στον 6ωρο Nürburgring 24 Hours Qualifying Race (18-19 Μαΐου) πριν τον Nürburgring 24 Hours (20-23 Ιουνίου)._Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου