Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Η Hyundai στις 24 ώρες του Nürburgring

Η Hyundai Motorsport στοχεύει στη νίκη του αγώνα των 24 ωρών του Nürburgring στην κατηγορία TCR, με τα i30 N και Veloster N.

Η Hyundai συμμετέχει στον αγώνα των 24 ωρών του Nürburgring από το 2016 και γιορτάζει την επιστροφή της στο σημείο όπου δημιουργήθηκε η μάρκα με μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις με το σύνθημα N Homecoming. Το N αντιπροσωπεύει το Namyang, το οποίο φιλοξενεί το παγκόσμιο κέντρο R & D της εταιρείας στην Κορέα, όπου γεννήθηκε η ιδέα. Επιπρόσθετα, το Ν αντιπροσωπεύει το Nürburgring, το σπίτι του Ν στο ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου της Hyundai Motor, που εκτείνεται σε 3.600 τετραγωνικά μέτρα και εκεί αναπτύσσονται και δοκιμάζονται όλα τα μοντέλα Hyundai N.

Η Hyundai Motorsport στοχεύει στη νίκη του 2019 Nürburgring 24 Hours Race με δύο TCR αυτοκίνητα, που κατασκευάστηκαν από το τμήμα HMSG Customer Racing στο Alzenau της Γερμανίας, το Hyundai i30 N TCR και το Veloster N TCR. Επιπρόσθετα, το Hyundai i30 Fastback N θα αγωνισθεί στην κατηγορία VT2. Οι πιλότοι των i30 N TCR/Veloster N TCR ειναι οι Andreas Gülden, Manuel Lauck, Moritz Oestreich. Peter Terting, Marc Basseng, Nico Verdonck και Hari Proczyk.

Οι 24 ώρες του Nürburgring αποτελούν ένα αγωνιστικό γεγονός αντοχής, που διεξάγεται στην παγκοσμίως γνωστή πίστα του Nürburgring. Κατά τη διάρκειά του, τα αυτοκίνητα διανύουν πορεία 25 χλμ. όσο το δυνατόν περισσότερες φορές μέσα σε 24 ώρες. Τα οχήματα οδηγούνται στην πίστα στα όρια της τελικής τους ταχύτητας χωρίς να σταματήσουν και κατατάσσονται αναλόγως της συνολικής απόστασης που διένυσαν. Περισσότερα από 150 αυτοκίνητα και πάνω από 600 οδηγοί συμμετέχουν στο τουρνουά σε διάφορες κατηγορίες, οι οποίες κατηγοριοποιούνται με βάση τον κινητήρα και άλλα χαρακτηριστικά των οχημάτων.


Τα πληρώματα κάθε αυτοκινήτου θα αποτελούνται από τέσσερεις οδηγούς για τον κύριο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2019. Η Hyundai θα αγωνισθεί επίσης στην κατηγορία VT2 με το i30 Fastback N επιδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Το 2016, η ομάδα ολοκλήρωσε 91 γύρους του εξαντλητικού αγώνα με ένα Hyundai i30 2.0lt Turbo διασχίζοντας συνολική απόσταση 2.309,39 χιλιομέτρων και πραγματοποιώντας τον ταχύτερο lap time σε 9:55.626 λεπτά, σπάζοντας το φράγμα των 10 λεπτών. Το 2017, δύο νέα μοντέλα Hyundai i30 N ολοκλήρωσαν 244 γύρους του Nürburgring, καλύπτοντας συνολικά πάνω από 6.000 χλμ. και αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του μοντέλου πριν από το λανσάρισμα του. Αντίστοιχα πέρυσι, δύο οχήματα Hyundai i30 N TCR, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τερμάτισαν στη 2η και 4η θέση στην κατηγορία TCR.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου