Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Η McLaren σκέφτεται να εμπλακεί με τη Formula E από το 2023

Η McLaren εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εμπλακεί με τη Formula E από το 2023, όταν θα ξεκινήσει η τρίτη γενιά μονοθέσιων της ηλεκτρικής κατηγορίας.

Η McLaren έχει προχωρήσει σε μία επέκταση της παρουσίας της στο motorsport στερέωμα. Πέραν της διαρκούς παρουσίας της στη Formula 1, οι Βρετανοί έχουν πλέον και δική τους ομάδα στο IndyCar.

Η Formula E θα μπορούσε να είναι ο επόμενος στόχος του Woking, κι αν υπάρχει ένας λόγος που δεν έχει ήδη εμπλακεί με τον θεσμό η εταιρεία, είναι γιατί προμηθεύει με μπαταρίες όλες τις ομάδες, κάτι που δεν της επιτρέπει τη συμμετοχή σε αυτόν.

Αυτό, όμως, θα πάψει να ισχύει από το 2023, όταν θα έρθουν οι νέοι κανονισμοί και τα Gen3 μονοθέσια.

Ο CEO της εταιρείας, Zak Brown, έδωσε το στίγμα για το μέλλον:

«Με την τρίτη γενιά μονοθέσιων να έρχεται το 2023, και αφού εμείς δεν θα είμαστε πια οι αποκλειστικοί προμηθευτές μπαταριών, η Formula E είναι μία κατηγορία αγώνων που μας ενδιαφέρει πολύ. Οπότε, αυτό είναι κάτι που αρχίζουμε να εξετάζουμε πιο στενά.»

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση της Audi και της BMW πως θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα με το τέλος του 2021, κλονίζοντας κάπως την εικόνα του. Φυσικά, σε αυτό θα παραμείνουν άλλα εργοστάσια, όπως είναι η Mercedes, η Porsche και η DS, ενώ το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών έχει εκδηλωθεί προς τον θεσμό, όπως κατέστησε γνωστό προ ημερών ο CEO, Alejandro Agag.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου