Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Η Peugeot επιστρέφει στους αγώνες αντοχής το 2022 με Le Mans Hypercar

Η Peugeot ανακοίνωσε πως θα κάνει την επιστροφή της στους αγώνες αντοχής στην Le Mans Hypercar κατηγορία, αρχής γενομένης από το 2022.

Η επιστροφή της Peugeot στο WEC δεν ήταν άγνωστη. Άγνωστη παρέμενε η κατηγορία στην οποία θα επέλεγε να κάνει την εμφάνισή της, από το 2022.

Η επιλογή της Hypercar κατηγορίας δεν είναι τυχαία, καθώς βασίζεται σε διάφορα κριτήρια, «ένα από τα οποία η ελευθερία στην αεροδυναμική», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Γάλλοι.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν «αποκαλύπτουν τα πρώτα concepts του σχεδιασμού του αυτοκινήτου και αποδίδουν τις βασικές αρχές σε ό,τι αφορά κυρίως τις διαστάσεις του».

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζεται είναι η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της γαλλικής φίρμας στον θεσμό. 

Ο επικεφαλής της Peugeot motorsport, Jean-Marc Finot, δήλωσε σχετικά:

«Η θέση μας είναι η ίδια με πριν, γιατί το αυτοκίνητο θα ομολογκαριστεί για μία πενταετία, πρέπει να είμαστε σίγουροι για τον σχεδιασμό μας.»

Το πρωτότυπο θα συμβαδίζει με τους νέους hypercar κανονισμούς, και κατασκευάζεται στα κεντρικά της Peugeot στο Παρίσι, υπό την επίβλεψη του τεχνικού επικεφαλής Olivier Jansonnie.

Θα είναι, ασφαλώς, υβριδικό, με τον μπροστά άξονα να διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 kW (ή αλλιώς 268 ίππων), όπως ορίζουν οι LMH κανονισμοί.

Η Peugeot έχει ιστορία στον θεσμό των αγώνων αντοχής, όταν κέρδισε τη διετία 1992-1993 κατά τη Group C εποχή, αλλά και με το 908 HDi το 2009._Δ.Μ.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου