Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Η Volkswagen θα συμμετάσχει στο Goodwood SpeedWeek με το ID.R. (+video)

Την παρουσία της στο επερχόμενο Goodwood SpeedWeek -εκδήλωση που θα αντικαταστήσει τρόπον τινά το Goodwood Festival of Speed και το Goodwood Revival- ανακοίνωσε η Volkswagen Motorsport, με το αμιγώς ηλεκτρικό ID.R.

Μετά την ακύρωση των Goodwood Festival of Speed και Goodwood Revival, ως απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου event, του Goodwood SpeedWeek, στις 16-18 Οκτωβρίου. Εκεί, θα βρεθεί και η Volkswagen Motorsport με το αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.R., που έχει ήδη σπάσει τα ρεκόρ χρόνου σε θρυλικές αναβάσεις, όπως το Pikes Peak στις Η.Π.Α. και το όρος Tianmen, στην Κίνα και βέβαια, το Goodwood.

To Goodwood SpeedWeek θα διεξαχθεί στο χώρο που φιλοξενούνται τα Goodwood Festival of Speed και Goodwood Revival, έχοντας όμως ως επίκεντρο την πίστα μήκους 3.809 μέτρων που παλαιότερα, είχε φιλοξενήσει έως και αγώνες Formula 1 και όχι, τον γνωστό λόφο. Η εκδήλωση, που θα διοργανωθεί χωρίς θεατές και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω live streaming, συνδυάζει στοιχεία και από τις δύο προαναφερθείσες εκδηλώσεις. Κατά συνέπεια, θα φιλοξενήσει ιστορικά και πιο σύγχρονα οχήματα, ενώ τα βλέμματα θα στραφούν και στο μονοθέσιο πρωτότυπο της Volkswagen Motorsport. Συγκεκριμένα, περισσότερο από έναν χρόνο και για την ακρίβεια 411 ημέρες, μετά από την εμφάνιση στο όρο Tianmen της Κίνας, όπου κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής με οδηγό τον Romain Dumas, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Volkswagen ID.R. θα επιστρέψει στη δράση, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός.

Volkswagen ID.R

 

Φυσικά, αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά που το Volkswagen ID.R., το οποίο αποδίδει ισχύ 500 kW (680 ίπποι), θα βρεθεί στο Goodwood, αφού είχε επικρατήσει στο Goodwood Festival of Speed το 2018 και 2019. Για την ιστορία, το ρεκόρ χρόνου στην πίστα του Goodwood είναι 1:20,4 και το μοιράζονται οι Jim Clark και Jackie Stewart και προέρχεται από το μακρινό 1965. Εφόσον ο Romain Dumas καταρρίψει αυτό το ρεκόρ με το Volkswagen ID.R., τότε το γερμανικό ηλεκτρικό αγωνιστικό θα έχει πετύχει ρεκόρ σε 5 φημισμένες διαδρομές του κόσμου. Ο λόγος για τις Αναβάσεις σε Goodwood, Pikes Peak και Tianmen στο Zhangjiajie της Κίνας , τη στιγμή που το ID.R. έχει σημειώσειρεκόρ γύρου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην περίφημη γερμανική πίστα, Nürburgring-Nordschleife.

«Για δεκαετίες, το Goodwood υπήρξε πόλος έλξης για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο και είμαστε ικανοποιημένοι που οι διοργανωτές παρουσιάζουν την εναλλακτική λύση του SpeedWeek», δήλωσε ο Sven Smeets, Διευθυντής της Volkswagen Motorsport. «Ως μία από τις λίγες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2020, το SpeedWeek προσφέρει εκτεταμένη προβολή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δείξουμε για άλλη μια φορά τη φανταστική ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη Volkswagen σε ένα κοινό εκατομμυρίων, ακόμη και αν αυτή τη φορά δυστυχώς είναι μόνο στην τηλεόραση και μέσω livestream».

Volkswagen ID.R

Η παρουσία του Volkswagen ID.R στο Goodwood SpeedWeek μόνο τυχαία δεν είναι, αφού θα συνοδεύσει το λανσάρισμα του Volkswagen ID.3 στην αγορά και την παγκόσμια πρεμιέρα του Volkswagen ID.4 , αμφότερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Τα παραπάνω, εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική της Volkswagen, που στοχεύει να γίνει ηγέτιδα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Άλλωστε, οι προβλέψεις αναφέρουν πως μέχρι το 2025, αναμένεται να κυκλοφορούν στους δρόμους του πλανήτη, περί το 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Δείτε σε video τον Romain Dumas, στο δρόμο προς το ρεκόρ χρόνου στην Ανάβαση του Tianmen

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου