Αγώνες Διεθνείς αγώνες

IAME International Final 2018: Ελπίδες διάκρισης για τους 11 Έλληνες οδηγούς

Περισσότεροι από 450 πιλότοι από όλο τον πλανήτη θα δώσουν τη μάχη σε έξι διαφορετικές κατηγορίες για τον τίτλο του κορυφαίου στον κόσμο οδηγού με κινητήρα IAME στον τελικό του θεσμού που θα γίνει στο Le Mans της Γαλλίας.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και 11 οδηγοί που μεταφέρουν στην παγκόσμια αυτή συγκέντρωση-εκδήλωση την ελληνική σημαία και μαζί την ελπίδα διάκρισης και την τεράστια επιθυμία όλων να αντηχήσει στο Le Mans ο εθνικός μας ύμνος. Πρόκειται για μία κορυφαία «11άδα» οδηγών, κάτι σαν Εθνική Ομάδα, η οποία για μία ολόκληρη εβδομάδα θα μας έχει καθηλωμένους σε κάθε προσπάθειά της.

Ας δούμε λοιπόν την… dream team των Ελλήνων οδηγών. 

Μάριος Αγγελόπουλος / ΙΑΜΕ Mini > Ο οδηγός της Exprit - Speed Force του Τάσου Τσερανίδη ήταν ο κάτοχος του επάθλου του θεσμού στην κατηγορία mini. Ο Μάριος Αγγελόπουλος, ο παλαιότερος στη μικρή κατηγορία, διανύοντας την τελευταία του χρονιά στη mini, είναι ένας έμπειρος οδηγός και νικητής και στους τρεις αγώνες του προγράμματος. Γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου του 2006, θα ταξιδέψει στα μόλις 12 του χρόνια στη Γαλλία για να πάρει μέρος στην παρθενική του συμμετοχή σε διεθνή αγώνα.

Γιώργος Ντεντόπουλος / ΙΑΜΕ Mini Β > Ο μικρότερος από τους δύο αδελφούς από την Πάτρα, ο οποίος κατέβαλε έντονη προσπάθεια στον τελευταίο αγώνα του θεσμού στην Καλαμάτα, ήταν ο νικητής στην έως 10 ετών ηλικιακή κλάση, κερδίζοντας το «πρωτάθλημα» στη mini B και εξασφαλίζοντας έτσι και το εισιτήριο για το μεγάλο παγκόσμιο τελικό της IAME. O Γιώργος Ντεντόπουλος, γεννημένος στις 10 Νοεμβρίου του 2008, είναι μαθητής της Ε’ τάξης του Δημοτικού και «μηχανικός» του είναι ο πατέρας του, Παναγιώτης.

Γιώργος Καφαντάρης / ΙΑΜΕ Mini > Πρόκειται για τον οδηγό της ομάδας Formula K – Ray Motorsport των Γιώργου Λαζαράκου και Γιάννη Αντωνιάδη, σε μία εξαιρετική χρονιά μεγάλων διακρίσεων. Έχει σχεδόν εξασφαλίσει τον τίτλο στο RMC'18, διεκδικεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting mini και mini B, ενώ στο ΙΑΜΕ Series εξασφάλισε το εισιτήριο κι έγινε ο τρίτος «μικρός» που θα ταξιδέψει στη Γαλλία. Ο Γιώργος Καφαντάρης είναι γεννημένος στις 2 Αυγούστου του 2008 και είναι μαθητής της Ε’ Δημοτικού.   

Κωνσταντίνος Κομνηνός / ΙΑΜΕ X30 Junior > Ήταν νικητής στους δύο πρώτους αγώνες του ΙΑΜΕ Series σε Μέγαρα και Πάτρα. Στον τρίτο που έγινε στην Καλαμάτα διαχειρίστηκε τη βαθμολογική διαφορά που είχε αποκτήσει και με τη δεύτερη θέση εξασφάλισε τον τίτλο και το «πρώτο» εισιτήριο για το IAME International Final 2018. O Κωνσταντίνος Κομνηνός οδηγεί Exprit και συμμετέχει πλέον στους αγώνες με την ομάδα του Γιάννη Ξυφαρά Kartworks. Είναι διεθνής και η συμμετοχή του στον αγώνα του Le Mans θα είναι η έκτη εκτός συνόρων. 

Στυλιανός Πετρίσης / ΙΑΜΕ X30 Junior > Με την ομάδα της Parolin – Galaxy Motorsport της οικογένειας Γρυλάκη, ο πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία junior οδηγός το 2018 συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, καθώς και στο IAME Series. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Κομνηνό και τον Ανδρέα Δεβετζόγλου. ο Στυλιανός Πετρίσης χαρίζει απίστευτα όμορφες στιγμές «καθαρού» συναγωνισμού σε όσους παρακολούθησαν τον θεσμό. Τελικά, πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο εκπληρώνοντας το όνειρο του για συμμετοχή στον τελικό. 

Ανδρέας Δεβετζόγλου  / ΙΑΜΕ X30 Junior > Και ο Ανδρέας Δεβετζόγλου της Parolin – Galaxy Motorsport θα είναι στο αεροπλάνο για τη Γαλλία έτοιμος για το IAME International Final 2018. Ήταν και αυτός στην παρέα που άφησε άφωνο το «κοινό», ειδικά στον τρίτο αγώνα της Καλαμάτας, στον οποίο έδωσαν στην κατηγορία junior του IAME Series ξεχωριστό ενδιαφέρον μαζί με τους Κωνσταντίνο Κομνηνό και Στυλιανό Πετρίση, αφού η πρώτη θέση στους ημιτελικούς και στον τελικό άλλαζε συνεχώς. Τα αποτελέσματα στην τελική βαθμολογία του έδωσαν την τρίτη θέση και το τρίτο... junior εισιτήριο.

Αλέξανδρος Ντάρσυ / ΙΑΜΕ  X30 Senior > H εμπειρία του νεαρού οδηγού και η βελτίωση του από αγώνα σε αγώνα του έδωσαν τον τίτλο στη κατηγορία X30 Senior του IAME Series. Και έτσι ο Αλέξανδρος Ντάρσυ πήρε το πρώτο εισιτήριο για το Le Mans. Γεννημένος το Σεπτέμβριο του 2001, ο οδηγός της κατηγορίας senior, που μηχανικό έχει τον πατέρά του, Σκοτ, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες κaι έχει διακριθεί και στο παρελθόν. Φέτος, όμως, γεμάτος εμπειρίες στοχεύει σε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.   

Θανάσης Χούρλιας  / ΙΑΜΕ X30 Senior > Αγωνιζόμενος με την ομάδα Tony Kart – PRT Motorsport του Γιώργου Πολυχρονίδη, έδωσε μία σπουδαία μάχη στην κατηγορία senior του ΙΑΜΕ Series με τον Αλέξανδρο Ντάρσυ. Πήρε τον πρώτο αγώνα και ήταν δεύτερος στους δύο επόμενους. Έτσι, ο Λαρισαίος οδηγός, γεννημένος το 2001, έχει στα χέρια του το δεύτερο εισιτήριο από την κατηγορία για το IAME International Final 2018. Οδηγός με εμπειρία σε διεθνείς αγώνες, επιστρέφει μετά το 2014 στην εκτός συνόρων «δράση».    

Δημήτρης Παπαναστασίου / ΙΑΜΕ X30 Senior > Συμμετέχοντας στους δύο από τους τρεις αγώνες του προγράμματος του ΙΑΜΕ Senior Hellas στην κατηγορία X30 Senior στην ηλικιακή κλάση άνω των 32, ο Δημήτρης Παπαναστασίου ήταν ο τελικός νικητής. Έτσι, ο γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1983 οδηγός, θα είναι στο αεροπλάνο για τη Γαλλία μαζί με όλους τους συναθλητές του ταξιδεύοντας προς το... όνειρο του IAME International Final 2018.

Φίλιππος Καλέσης / ΙΑΜΕ X30 Super Pro > Έμπειρος και με σπουδαίες διακρίσεις σε διεθνή επίπεδο, ο Φίλιππος Καλέσης εξασφάλισε το εισιτήριο ως «αήττητος» στο ΙΑΜΕ Series στην κατηγορία X30 Super Pro, όπου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στις τρεις αναμετρήσεις. Ο οδηγός της Tony Kart – PRT Motorsport με τη μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς συναντήσεις, έχει γεννηθεί στις 25 Ιανουαρίου του 1997. 

Φώτης Σωτηρόπουλος / IAME X30 Super Shifter > Ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής του 2017, στην KZ, στην «6τάχυτη» κατηγορία, έχοντας τον τιμητικό τίτλο του «καλεσμένου» στο IAME International Final 2018 από την Ελληνική Αντιπροσωπεία της ΙΑΜΕ, θα είναι στο αεροπλάνο μαζί με όλη την υπόλοιπη αποστολή. O Φώτης Σωτηρόπουλος θα έχει βαρύ φορτίο αποσκευών, με κυριότερο τη συμμετοχή του σε 49 διεθνείς αγώνες και την περσινή σπουδαία εμφάνιση στην ίδια περσινή διοργάνωση. Έτσι, ο γεννημένος το 1998, Έλληνας Πρωταθλητής, συγκεντρώνει ελπίδες για μια σημαντική διάκριση.

Κείμενο-φωτογραφίες: Πέτρος PIT Καστορίνης 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου