Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Και η Volkswagen Motorsport στη μάχη εναντίον του κορονοϊού

Η πανδημία του νέου κορονοϊού COVID-19 έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια ανάγκη συστράτευσης, με την Volkswagen Motorsport να συμμετέχει ενεργά παράγοντας εξαρτήματα για μάσκες μέσω 3D printing.

Η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού. Η πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και πολλές αγωνιστικές ομάδες, χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία τους ώστε να βοηθήσουν, κυρίως για αύξηση της παραγωγής αναπνευστήρων ή μασκών, που είναι απαραίτητες.

Με την Volkwagen να έχει ήδη θέσει σε λειτουργία τους τρισδιάστατους εκτυπωτές της σε Wolfsburg και Ingolstadt, τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το αγωνιστικό της παρακλάδι, Volkswagen Motorsport, στο Ανόβερο. Στο εγχείρημα εμπλέκονται ακόμη και οι Audi, Bentley, Bugatti, MAN Truck & Bus, Porsche, που ανήκουν στο Volkswagen Group και διαθέτουν συνολικά, περισσότερα από 50 μηχανήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το 3D printing είναι ιδιαίτερα οικείο στη Volkswagen Motorsport, αφού έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για δημιουργία εξαρτημάτων στο αμιγώς ηλεκτρικό ID.R. Το εξάρτημα που κατασκευάζεται μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, είναι ένα πλαίσιο που καλύπτεται από διάφανη πλαστική μεμβράνη, δημιουργώντας μια μάσκα προσώπου που καλύπτει τα μάτια, τη μύτη και το στόμα.  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Volkswagen Motorsport, τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο πρόκειται να αποσταλούν στη Μαδρίτη της Ισπανίας, χώρας που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, μετρώντας χιλιάδες θύματα.

"Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Ο προστατευτικός εξοπλισμός έχει μεγάλη σημασία για το υγειονομικό προσωπικό. Προφανώς είμαστε χαρούμενοι που η παραγωγή μας θα χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό," δήλωσε ο Διευθυντής της VW Motorsport, Sven Smeets.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου