Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Και ο Kris Meeke στο Dakar

Ακόμη ένας οδηγός με θητεία στο WRC, ο Kris Meeke, θα συμμετάσχει στο επερχόμενο Dakar, οδηγώντας ένα Zephyr buggy που προετοιμάζει η γαλλική PH Sport.

Μετά από τους Carlos Sainz και Sebastien Loeb, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην κορυφαία κατηγορία του Dakar, που προγραμματίζεται για τις 3-15 Ιανουαρίου 2021, ήρθε η σειρά του Kris Meeke να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον κορυφαίο αγώνα αντοχής, μέσω ανάρτησης στα προσωπικά του social media.

Ο Meeke θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Dakar, αγωνιζόμενος στο πλαίσιο της κατηγορίας SSV με ένα buggy Ζephyr, που βασίζεται στο CanAm Maverick X3 (όχημα που βρέθηκε και στις τρεις θέσεις του βάθρου πέρυσι) και προετοιμάζεται από τη γαλλική PH Sport. Στην πρώτη του απόπειρα, ο 41χρονος Ιρλανδός θα έχει ως συνοδηγό τον Ολλανδό Wouter Rosegear, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία από τον αγώνα, στον οποίο συμμετέχει ανελλιπώς από το 2006.

Zephyr Buggy

Ταυτόχρονα, η συμμετοχή του Kris Meeke σημαίνει και την επανασύνδεση με την PH Sport, ομάδα που είχε την ευθύνη εμπλοκή της Citroen σε επιλεγμένους αγώνες του WRC το 2016 με Citroen DS3 WRC, ενώ παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη το Citroen C3 WRC. Εκείνη τη σεζόν, ο Meeke είχε σημειώσει δύο νίκες, στα χωμάτινα ράλλυ Πορτογαλίας και Φινλανδίας, έχοντας ως συνοδηγό τον συμπατριώτη του, Paul Nagle.

Dakar 2021

Έπειτα από την αποχώρησή του από την Toyota στα τέλη του 2019, ο Meeke δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργός. Συγκεκριμένα, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου έλαβε μέρος μόνο στο Ιστορικό Ράλλυ Legend Boucles a Bastogne, όπου επικράτησε με Ford Escort RS 1800 και συνοδηγό τον Seb Marshall, ενώ πριν από λίγο καιρό, έλαβε μέρος σε δοκιμές εξέλιξης ασφάλτινων ελαστικών Michelin με Skoda Fabia R5 στην Ιταλία.

Zephyr Buggy

Μπορεί στις αρχές Ιανουαρίου ο Meeke να κάνει ντεμπούτο στο Dakar, όμως αυτή δε θα είναι η πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα rally raid, καθώς είχε αγωνιστεί το 2012 στο Baja 1000 στην κατηγορία των μοτοσικλετών με Honda CRF450X, τερματίζοντας στη 18η θέση. Θυμίζουμε, ότι ο Kris Meeke έχει εκκινήσει σε 104 αγώνες του WRC, έχοντας σημειώσει 5 νίκες και ανέβει 13 φορές στο βάθρο, ενώ υπήρξε εργοστασιακός οδηγός των Mini, Citroen και Toyota.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου