top icon
Διεθνείς αγώνες

Κωνσταντίνος Διαδήμας «KONSTANTINOS»: συνεργασία με την Prom Racing

Ο Κωνσταντίνος Διαδήμας, γνωστός στους αγώνες με το ψευδώνυμο «KONSTANTINOS», με την εμπειρία του μέσα από τους αγώνες Karting και Formula 4, την φετινή χρονιά αποτελεί τον οδηγό της ομάδας Prom Racing του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία συμμετέχει στον διεθνή Διαγωνισμό Formula Student, με το ηλεκτροκίνητο όχημα Ε25.

“ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ” – «KONSTANTINOS»
Ο Κωνσταντίνος Διαδήμας, γεννημένος στην Αθήνα, ζει τα τελευταία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου σπουδάζει Sport Science and Exercise (επιστήμη του ανθρωπίνου σώματος για τη μέγιστη αθλητική απόδοση) στο Πανεπιστήμιο του Exeter μετά από εξετάσεις IB 2018 (International Baccalaureate), ενώ ταυτόχρονα είναι και οδηγός αγώνων με το ψευδώνυμο «KONSTANTINOS». Ο Κωνσταντίνος κατορθώνει σε όλη του τη μαθητική και φοιτητική ζωή να είναι άριστος μαθητής–φοιτητής και ταυτόχρονα πρωταθλητής διεθνούς επιπέδου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε ηλικία 2 ετών, ο Κωνσταντίνος οδηγεί για πρώτη φορά ηλεκτρικό kart, και έτσι το «μικρόβιο» του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού μπαίνει για τα καλά μέσα του. Η οδήγηση σε συνδυασμό με την ταχύτητα είναι κάτι που τον γοητεύει στο Karting. Σε ηλικία 6 ετών, προπονείται σε πίστα στο Ναύπλιο με φίλους, ενώ δύο χρόνια αργότερα έρχεται και η πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα στην Θεσσαλονίκη, κρυφά από την μητέρα του, με τον πατέρα του να τον συνοδεύει.

Οι πρώτες επιτυχίες δεν αργούν να έρθουν, με τον νεαρό οδηγό από πολύ μικρή ηλικία να σημειώνει νίκες και σπουδαία αποτελέσματα σε αγώνες στην Ελλάδα, να κατακτά πρωταθλήματα στην κατηγορία Mini, «ανοίγοντας τα φτερά του» στο εξωτερικό και στο διεθνές karting, αντιμετωπίζοντας με μεγάλη επιτυχία τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του σε παγκόσμιο επίπεδο γράφοντας ιστορίες δόξας για το ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, με νίκες, βάθρα, διακρίσεις, βραβεύσεις και μεγάλη δημοσιότητα στον διεθνή θεσμό παγκοσμίου ενδιαφέροντος World Series Karting – WSK.

Prom Racing
Στη συνέχεια πραγματοποιεί με επιτυχία τις πρώτες του δοκιμές στην πίστα Adria της Ιταλίας με μονοθέσιο της Formula 4 λίγο πριν κλείσει τα 16 του χρόνια. Ο Κωνσταντίνος, σημειώνει νίκες και κορυφαία αποτελέσματα στον πολύ ανταγωνιστικό και δημοφιλή θεσμό του Πρωταθλήματος Karting Βρετανικών Πανεπιστημίων BUKC, με εκατοντάδες συμμετοχές από 50 Πανεπιστήμια, με ενιαίο εξοπλισμό για ανάδειξη της οδηγικής ικανότητας, στη μεγάλη κατηγορία των έμπειρων οδηγών PREMIER CLASS. Όλα αυτά του έδωσαν μεγάλη προβολή και τον ανέδειξαν σε κορυφαίο οδηγό του θεσμού, με τη φωτογραφία του να βρίσκεται στην τιμητική θέση Home Page της επίσημης ιστοσελίδας του θεσμού αλλά και της σελίδας στο Facebook.

Για τις επιτυχίες του στο μηχανοκίνητο αλλά και τις μελλοντικές του δυνατότητες τιμήθηκε από την ΕΡΤ με το 25λεπτο αφιέρωμα «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ» – «Πορτραίτα του Αύριο: KONSTANTINOS» παραγωγής Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών 2018.

Prom Racing

Η συνεργασία με την Prom Racing
Το 2021 εξαιτίας της πανδημίας ο Κωνσταντίνος Διαδήμας παραμένει στην Ελλάδα παρακολουθώντας ηλεκτρονικά τις πανεπιστημιακές του σπουδές και, ενώ εργάζεται για τη διπλωματική του διατριβή σε συνεργασία με το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, ξεκινά στενή συνεργασία με την ομάδα Prom Racing του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως οδηγός του ηλεκτροκίνητου οχήματος Ε25, με το οποίο η ομάδα της Prom Racing συμμετέχει στον διεθνή Διαγωνισμό Formula Student 2021.

Ο Κωνσταντίνος βρίσκει στην ομάδα έναν παλιό γνώριμο, τον Κώστα Αλεξόπουλο, με τον οποίο εκτός ότι ήταν συμμαθητές στο Λύκειο στα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, είχαν συνεργαστεί και στον Διεθνή Διαγωνισμό F1 in Schools το 2016. Ο Κώστας Αλεξόπουλος, ο οποίος είναι υπεύθυνος Marketing & Business Plan της Prom Racing, κάνει τον Κωνσταντίνο να αισθανθεί οικεία από την πρώτη του επαφή με την ομάδα.
Επιπρόσθετα, ο Κωνσταντίνος συναντά τον άλλο οδηγό της ομάδας, Φώτη Σωτηρόπουλο, παλιό γνώριμο από το karting.

Με την εμπειρία του από τους αγώνες Karting αλλά και από τη Formula 4, ο Κωνσταντίνος βοηθά την ομάδα στο κομμάτι των ρυθμίσεων του οχήματος αλλά και εξέλιξης του κινητήρα για τη μέγιστη απόδοση του μονοθεσίου, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να είναι θετικά.

Πρώτη επαφή στον διεθνή διαγωνισμό
Στις 4-8 Ιουλίου, η ομάδα Prom Racing του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, βρέθηκε στη πίστα TT Assen Circuit της Ολλανδίας, για να συμμετάσχει στον πρώτο διαγωνισμό Formula Student για το 2021.

Παρά το γεγονός πως η ομάδα δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε τρία Δυναμικά Αγωνίσματα (Dynamic Events) Skid Pad, Autocross, Acceleration, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στο dashboard του μονοθεσίου, κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 12η θέση Γενικής Κατάταξης ανάμεσα σε 28 χώρες, μόνο με την βαθμολογία που συγκέντρωσε από την αξιολόγηση του φακέλου του οχήματος (Static Events).

Επιπρόσθετα, η δυναμική του μονοθεσίου και η αγωνιστική ικανότητα της ομάδας φάνηκε στο απαιτητικό αγώνισμα Endurance and Efficiency, στο οποίο το μονοθέσιο αποδείχθηκε ταχύτατο και υπέρ-ευέλικτο, καταφέρνοντας να σημειώσει τον 3ο καλύτερο χρόνο και να αποσπάσει ιδιαίτερα ευμενή σχόλια από τους παρουσιαστές, πριν προδοθεί από την υπερθέρμανση του inverter, που οδήγησε σε εγκατάλειψη της προσπάθειας.

Ο Κωνσταντίνος από τη δική του πλευρά, με την εμπειρία του και με την οδηγική του ικανότητα, κατάφερε να αξιοποιήσει και να αναδείξει τις δυνατότητες του μονοθεσίου Ε25 της Prom Racing. Τονίζοντας πως χρειάζεται αρκετή δουλειά για να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα, καθώς το πεδίο της ηλεκτροκίνησης σε αγωνιστικό επίπεδο είναι σε νηπιακό στάδιο στην Ελλάδα, μένοντας στα πολλά θετικά που αποκόμισε όλη η ομάδα και ο ίδιος στον πρώτο του αγώνα στον Διαγωνισμό και στοχεύοντας βάσιμα σε επιτυχίες στους επόμενους αγώνες του Διαγωνισμού.

Prom Racing
Ο δεύτερος σταθμός για τον Διαγωνισμό του Formula Student 2021 πραγματοποιείται αυτές τις μέρες 26/7 – 1/8 στην Τσεχία στην πίστα Autodrom Most, με την Ουγγαρία στην πίστα Hungaroring και τη Γερμανία στην πίστα Hockenheim να ακολουθούν. _Γ.Τ.

Κωνσταντίνος Διαδήμας – «KONSTANTINOS»

Γεννήθηκε: Αθήνα
Σπουδές: Sport Sciece and Exercise στο Πανεπιστήμιο του Exeter στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK).
Επιτυχίες (κατά χρονολογική σειρά):
British Universities Karting Championship (BUKC) 2020 – 3η θέση πρωταθλήματος ομάδων, UK
British Universities Karting Championship (BUKC) 2019 – 5η θέση πρωταθλήματος ομάδων, UK
Formula 4 – Ντεμπούτο Adria, Ιταλία 2016
IAME X30 Euro, 7 Laghi, Castelletto, Ιταλία 2015
IAME X30 International Finals 2014, Le Mans, Γαλλία
FIA Karting Academy Trophy 2014, Βέλγιο – Γερμανία – Ιταλία
FIA Karting European Championship 2014, Ιταλία – Ισπανία
Εργοστασιακός οδηγός της κορυφαίας διεθνώς ομάδας Karting CRG, 2014
World Series Karting (WSK) Final Cup 2013, 7 Laghi, Ιταλία
World Series Karting (WSK) Euro Series 2013 – 3η θέση πρωταθλήματος
World Series Karting (WSK) Master Series 2013 – 8η θέση πρωταθλήματος
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2012 – Πρωταθλητής 60 Mini
P.I.C.K. Πάτρας 2012 – 1η θέση 60 Mini
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2011 – 2η θέση πρωταθλήματος 60 Mini
Trofeo AYRTON SENNA 2011 – 5η θέση 60 Mini, Sarno, Ιταλία
World Series Karting (WSK) Final Cup 2011, Ortona, Ιταλία
Trofeo D’ Abruzzo 2011 – 3η θέση 60 Mini, Ortona, Ιταλία
World Series Karting (WSK) 2011, Siena, Ιταλία
IAME Series GR, 2010 – 2009, διάφορες θέσεις βάθρου
Rotax Max Challenge 2009 – 2η θέση επάθλου, Mini max
Πρώτη νίκη Karting: IAME Series GR, Αφίδνες, 2009
Rotax Max Challenge 2008 – 2η θέση επάθλου, Micro max

Website: https://www.konstantinosracing.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Konstantinos-Racing-1880994812220937/
Instagram: https://www.instagram.com/konstantinosracing/

Prom Racing
Website:  https://promracingteam.com/
Facebook:  https://www.facebook.com/prom.racing/
Instagram:  https://www.instagram.com/promracing/

φωτογραφίες credits: konstantinos racing

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ