Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Marrakesh ePrix: Νίκη d’Ambrosio στο χάος του Μαρόκο

Ο Jerome d’Ambrosio πήρε τη νίκη στο Μαρακές, αφού πάλεψε με όλους και εκμεταλλεύτηκε ένα μεγάλο λάθος από το δίδυμο της BMW i Andretti.

Στις κατατακτήριες, ο Sam Bird πήρε μία εκπληκτική pole, αφού με ζημιά στον διαχύτη του μονοθέσιού του (που απέκτησε μετά από ένα περίεργο ατύχημα στο parc ferme με τον teammate του, Robin Frijns) κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο, περνώντας τον πρωταθλητή Jean-EricVergne για μόλις 0,049 δλ. Τρίτος έμεινε ο Antonio Felixda Costa, που μαζί με τον Alexander Sims επιβεβαίωσαν την ταχύτητα της BMW. Αργότερα, όμως, ο Πορτογάλος έπεσε τρεις θέσεις στο grid, αφού του επιβλήθηκε ποινή για υπέρβαση του ορίου ισχύος κατά τη διάρκεια των γύρων που δεν χρονομετρούνταν.

Άτυχος ήταν ο παλιός μας γνώριμος από την F1, Stoffel Vandoorne, αφού στο δικό του γρήγορο γύρο είχε πρόβλημα με τις μπαταρίες του κινητήρα του, μένοντας στην 19η θέση.

Στην εκκίνηση του αγώνα, ο Vergne προσπάθησε να βουτήξει στα φρένα της 1ης στροφής για την πρωτοπορία, όμως είχε επαφή με τον Bird. Την ίδια στιγμή, ο Sims εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες και πήρε τη 2η θέση, με τον da Costa πίσω του.

Μετά τον 2ο γύρο, Wehrlein και Vandoorne μπήκαν στα pits για να εγκαταλείψουν, αφού αμφότεροι είχαν επαφές στην εκκίνηση. Λίγο μετά, εγκατέλειψε και ο έτερος οδηγός της HWA, Gary Paffett.

Μπροστά, οι Bird, Sims και da Costa είχαν αρχίσει να ανοίγουν τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους, με τον Πορτογάλο να προσπερνά τον teammate του.

Πίσω, ο Vergne άρχισε να ανεβαίνει θέσεις σιγά-σιγά, τη στιγμή που αρκετοί οδηγοί άρχιζαν αν χρησιμοποιούν το «attack mode», τη λειτουργία που αυξάνει για 4 λεπτά την ισχύ των ηλεκτροκινητήρων.

Με σχεδόν μισή ώρα να απομένει για το τέλος του αγώνα, ο Bird είχε πλέον σαφές πρόβλημα, αφού κολλημένες πίσω του ήταν οι δύο BMW, καθώς και ο Frijns, παίζοντας άμυνα απέναντι στον πολύ ταχύτερο da Costa.

Τελικά, ο da Costa έκανε την κίνηση και πέρασε τον πρωτοπόρο, με τον Sims να τον ακολουθεί, κάνοντας το 1-2 για τη βαυαρική ομάδα. Παρόλα αυτά, ο Βρετανός της Envision παρέμεινε κοντά τους.

Λίγο μετά, ο Bird βρέθηκε υπό πίεση από τον d’Ambrosio, που με τη σειρά του ακολουθούταν από τον di Grassi, ο οποίος πήρε το «attack mode» τη σωστή στιγμή, για να μη χάσει καμία θέση.

Ο Bird έχασε αμέσως τη θέση του τόσο από τον Βέλγο, όσο και από τον Βραζιλιάνο, πέφτοντας πλέον στην 6η θέση.

Οι d’Ambrosio και di Grassi συνέχιζαν να ανεβαίνουν μαζί θέσεις, με τον οδηγό της Mahindra να είναι πλέον σε θέση βάθρου, έχοντας προσπεράσει τον Frijns για την 3η θέση.

Με 19 λεπτά να απομένουν, αμφότερες οι BMW μπήκαν στο «attack mode», σε μία κίνηση στρατηγικής για να μείνουν στο 1-2.

Πλέον ο d’Ambrosio ήταν στο στόχαστρο του di Grassi, αλλά και του Frijns, αφού ο Βέλγος έμοιαζε να μην έχει το ρυθμό να ανοίξει τη διαφορά του. Πίσω από αυτό το «τρενάκι» είχε κολλήσει και ο Bird, κάνοντας μία τετράδα που συνεχώς έδινε μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου.

Οι δύο οδηγοί της Envision πέρασαν τον di Grassi, που έχανε συνεχώς χρόνο, αφήνοντας και τον Vergne να τον περάσει.

Με 8 λεπτά να απομένουν, συνέβη το απίστευτο. Ο Sims μπλόκαρε τη στιγμή που έμοιαζε να κάνει μία κίνηση να περάσει τον da Costa, ο Πορτογάλος είχε κι εκείνος μπλοκάρισμα, με αποτέλεσμα να έρθουν σε επαφή και να μείνει εκτός ο δεύτερος. Ο Sims συνέχισε, στην 4η θέση.

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκε αμέσως για να μαζευτεί το μονοθέσιο της BMW. Ο d’Ambrosio βρισκόταν πλέον στην πρωτιά, με τους Frijns και Bird να τον ακολουθούν.

Το SC μπήκε στα pits με έναν γύρο να απομένει, και ο Sims ήταν ο μοναδικός με «attack mode». Ωστόσο, ο Βρετανός δεν κατάφερε να επανέλθει στο βάθρο, τη στιγμή που ο Jerome d’Ambrosio πήρε στο νήμα τη νίκη, έχοντας εκκινήσει 10ος._Δ.Μ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου