03 Μάιος 2018

Mille Miglia 2018: Όλα έτοιμα

Ένα ακόμα Mille Miglia βρίσκεται προ των πυλών, με τη Chopard να συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεργασίας με τον θρυλικό αγώνα των 1.000 μιλίων.

Mille Miglia 2018

Φέτος, υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο θρυλικό αγώνα Mille Miglia που ξεκινά στις 16 Μαΐου (κατά παράδοση, μία εβδομάδα πριν το GP του Μονακό) από την Μπρέσια, και με ενδιάμεσο σταθμό την αιώνια πόλη, επιστρέφει ξανά μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων σκελών στην όμορφη πόλη της Λομβαρδίας. Πιο συγκεκριμένα, για το 2018, η διαδρομή θα διασχίσει το επιβλητικό Cisa Pass, ένα ορεινό πέρασμα με υψόμετρο 113 χλμ., που βρίσκεται ανάμεσα στα Απέννινα όρη και στην πάντοτε γοητευτική περιοχή της Τοσκάνης. Η δεύτερη πιο σημαντική διαφοροποίηση του φετινού Mille Miglia έγκειται στο γεγονός ότι ο αγώνας ξεκινά την Τετάρτη, αντί της Πέμπτης, και ολοκληρώνεται το Σάββατο, αντί για την Κυριακή, ούτως ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συμφόρησης στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθουν τα 440 πληρώματα.

Ένα πράγμα όμως παραμένει το ίδιο, και αυτό είναι ο ρόλος της Chopard ως επίσημου χορηγού και χρονομετρητή του αγώνα. Μάλιστα, το 2018 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο από τη συνεργασία της διάσημης εταιρείας κατασκευής ρολογιών με τον εμβληματικό αγώνα των 1.000 μιλίων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν 91 ακριβώς χρόνια. Ο συνιδρυτής της Chopard, Karl-Friedrich Scheufele και ο διάσημος συμπολίτης του, ο θρυλικός οδηγός αγώνων, Jacky Ickx, έδωσαν αμφότεροι το «παρών» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να γιορτάσουν τη μακρόχρονη συνεργασία τους, αλλά και να ακούσουν τι ακριβώς επιφυλάσσει ο φετινός αγώνας για όλους τους συμμετέχοντες.

Οι δύο προσωπικότητες παρουσίασαν επίσης και το φετινό ρολόι της Chopard, το Mille Miglia 2018 Race Edition, που αποτελεί μέρος του «κιτ» που κάθε ομάδα λαμβάνει όταν συμμετέχει στο θρυλικό αυτό αγώνα._X.A.

Επίσημη ιστοσελίδα αγώνα: www.1000miglia.it

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Mille Miglia 2018 Race Edition
  • Mille Miglia 2018 Race Edition
  • Mille Miglia 2018
  • Mille Miglia 2018
Ετικέτες: