Ένα ακόμα Mille Miglia βρίσκεται προ των πυλών, με τη Chopard να συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια συνεργασίας με τον θρυλικό αγώνα των 1.000 μιλίων.

Φέτος, υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο θρυλικό αγώνα Mille Miglia που ξεκινά στις 16 Μαΐου (κατά παράδοση, μία εβδομάδα πριν το GP του Μονακό) από την Μπρέσια, και με ενδιάμεσο σταθμό την αιώνια πόλη, επιστρέφει ξανά μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων σκελών στην όμορφη πόλη της Λομβαρδίας. Πιο συγκεκριμένα, για το 2018, η διαδρομή θα διασχίσει το επιβλητικό Cisa Pass, ένα ορεινό πέρασμα με υψόμετρο 113 χλμ., που βρίσκεται ανάμεσα στα Απέννινα όρη και στην πάντοτε γοητευτική περιοχή της Τοσκάνης. Η δεύτερη πιο σημαντική διαφοροποίηση του φετινού Mille Miglia έγκειται στο γεγονός ότι ο αγώνας ξεκινά την Τετάρτη, αντί της Πέμπτης, και ολοκληρώνεται το Σάββατο, αντί για την Κυριακή, ούτως ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συμφόρησης στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθουν τα 440 πληρώματα.

Ένα πράγμα όμως παραμένει το ίδιο, και αυτό είναι ο ρόλος της Chopard ως επίσημου χορηγού και χρονομετρητή του αγώνα. Μάλιστα, το 2018 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο από τη συνεργασία της διάσημης εταιρείας κατασκευής ρολογιών με τον εμβληματικό αγώνα των 1.000 μιλίων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν 91 ακριβώς χρόνια. Ο συνιδρυτής της Chopard, Karl-Friedrich Scheufele και ο διάσημος συμπολίτης του, ο θρυλικός οδηγός αγώνων, Jacky Ickx, έδωσαν αμφότεροι το «παρών» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να γιορτάσουν τη μακρόχρονη συνεργασία τους, αλλά και να ακούσουν τι ακριβώς επιφυλάσσει ο φετινός αγώνας για όλους τους συμμετέχοντες.

Οι δύο προσωπικότητες παρουσίασαν επίσης και το φετινό ρολόι της Chopard, το Mille Miglia 2018 Race Edition, που αποτελεί μέρος του «κιτ» που κάθε ομάδα λαμβάνει όταν συμμετέχει στο θρυλικό αυτό αγώνα._X.A.

Επίσημη ιστοσελίδα αγώνα: www.1000miglia.it

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά