Αγώνες Διεθνείς αγώνες

MotoGP: Ακυρώνεται το Ιταλικό GP, πληθαίνουν οι φήμες για αγώνα F1 στο Mugello

Η Dorna ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού Ιταλικού GP στο Mugello, όσο η Formula 1 εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την πίστα τον Σεπτέμβριο.

 

Το Grand Prix στην Τοσκάνη αναβλήθηκε αρχικά με την πανδημία του κορωνοϊού να μαίνεται τους προηγούμενος μήνες στην Ιταλία, και σήμερα η Dorna, μέσω του CEO Carmelo Ezpeleta επιβεβαίωσε την ακύρωση του αγώνα:

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε την ακύρωση του αγώνα στο Mugello.

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση στα λειτουργικά ζητήματα και στα logistics, προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία και το νέο πρόγραμμα που καταστρώνουμε για τη φετινή χρονιά.

«Είναι μεγάλη απώλεια η συγκεκριμένη, καθώς το Mugello είναι ένα από τα πιο όμορφα σιρκουί στον κόσμο και είμαστε περήφανοι που είναι το σπίτι του Ιταλικού Grand Prix.

«Εκ μέρους της Dorna, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους fans για την κατανόησή τους και την υπομονή τους.

«Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε το Mugello του χρόνου για ακόμα ένα φοβερό Σ/Κ δράσης.»

Φαίνεται, όμως, πως η πίστα θα δει δράση φέτος, αφού η Formula 1, θέλει να την επισκεφθεί μετά τη Monza, στα μέσα Σεπτεμβρίου, για να γίνει εκεί το 1000ο GP της Ferrari.

Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων του σπορ, Ross Brawn παραδέχτηκε πως το Mugello είναι μέσα στις επιλογές για μερικούς ακόμα αγώνες στην Ευρώπη, προφανώς χωρίς θεατές:

«Κοιτάζουμε διάφορες πίστες: το Mugello, το Hockenheim, την Ίμολα, τη Χερέθ. Υπάρχουν διάφορες πίστες που έχουν τις πιθανότητες με το μέρος του και τις εξετάζουμε όλες.

«Όλοι αυτοί οι αγώνες θα μπορούσαν να οργανωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς δεν υπάρχουν θεατές και εισιτήρια, δεν υπάρχουν αυτές οι παράμετροι. Και όταν έχεις να κάνεις με μία μόνιμη πίστα μπορούν να οργανωθούν όλα. πιο γρήγορα.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου