Αγώνες Διεθνείς αγώνες

MotoGP: H Ουγγαρία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2022

Και μάλιστα, με έναν αγώνα που θα διεξάγεται για τουλάχιστον πέντε χρόνια (2022-2026) σε μια νέα πίστα που πρόκειται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται άμεσα.

Η Dorna Sports ανακοίνωσε σήμερα την υπoγραφή μιας προκαταρκτικής, όπως χαρακτηρίζεται, συμφωνίας με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας ώστε η χώρα να φιλοξενήσει αγώνα για το MotoGP από το 2022 και εξής και για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι τελικές υπογραφές της συμφωνίας με τον promoter του αγώνα αναμένεται να «πέσουν» το αργότερο έως τον προσεχή Φεβρουάριο.

Η τελευταία φορά που η Ουγγαρία έχει φιλοξενήσει αγώνα για το MotoGP (για την κατηγορία των 500 κ.εκ. την εποχή εκείνη) ήταν το 1992, με τον αγώνα να διεξάγεται στο Hungaroring.

Όπως ανακοινώθηκε, η επιστροφή της Ουγγαρίας στο Π.Π. Μοτοσικλετών θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με μία νέα πίστα, η οποία θα κατασκευαστεί «στα ανατολικά της χώρας». Οι τελικές ωστόσο αποφάσεις για την ακριβή τοποθεσία της θα ληφθούν το αργότερο έως τις αρχές του επόμενου έτους.

«Ένας νέος αγώναςκαι μια νέα πίστα, στην Ουγγαρία, συνθέτουν μια εξαιρετική προοπτική για όλους εμάς φέρνοντας το MotoGP σε μια χώρα με παράδοση στους αγώνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta._X.A.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου