Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Ο Διονύσης Λιβέρης έχει στόχο το βάθρο στην Ευρώπη

Σε έντονο ρυθμό ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τη φετινή αγωνιστική χρονιά στην Ευρώπη ο 15χρονος Έλληνας οδηγός καρτ, Διονύσης Λιβέρης.

Ο Λιβέρης πέρασε τρία 24ωρα στο Mariembourg του Βελγίου παίζοντας εναλλάξ «τη γάτα και το ποντίκι» στο στεγνό και στο βρεγμένο με τον Τσέχο παγκόσμιο πρωταθλητή καρτ, Patrik Hajek και αναλύοντας τα δεδομένα από τα χρονόμετρα των καρτ στους υπολογιστές της πρωταθλήτριας ομάδας Daems με την οποία θα αγωνιστεί και φέτος ο νεαρός Έλληνας οδηγός.

Είχε προηγηθεί άλλο ένα δύσκολο τριήμερο προπόνησης στην Καλαμάτα, «εναντίον» του αυστριακού ευρωπαίου πρωταθλητή, Consti Schoell, όπου ο Λιβέρης έδειξε ότι η πείρα που απέκτησε πέρυσι στην πρώτη του χρονιά στην ανώτατη κατηγορία καρτ Rotax θα του επιτρέψει να διεκδικεί θέση στο βάθρο στους αγώνες που θα πάρει μέρος φέτος.

Στο πρώτο σκέλος της χειμερινής προετοιμασίας του, ο Διονύσης ήταν για τρεις μέρες στο Lonato της Ιταλίας όπου δοκίμασε και τα γερμανικά σασί Mach1 που ο κατασκευαστής του ζήτησε να σκεφτεί να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον για τους αγώνες στη Γερμανία.

Τελικά, ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης που προπονεί τον Διονύση, έχει αποφασίσει ότι για φέτος η έμφαση του Έλληνα οδηγού θα είναι στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ταχύτατων 6τάχυτων καρτ ΙΑΜΕ με τα 50 άλογα και φρένα στους τέσσερις τροχούς. 

Ο Διονύσης θα διεκδικήσει επίσης το πρωτάθλημα BNL των Κάτω Χωρών στην κατηγορία Rotax DD2 με τα 35 άλογα, τις δύο ταχύτητες και φρένα στους τέσσερις τροχούς που ξεκινά στις 23-24 Μαρτίου καθώς και ορισμένους αγώνες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Rotax DD2 που δεν συμπίπτουν με το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Θα υπάρξει και μια μοναδική συμμετοχή στο υψηλού επιπέδου γερμανικό πρωτάθλημα με τα 6τάχυτα καρτ στις αρχές Αυγούστου.  Όλοι οι αγώνες θα γίνουν με σασί Tony Kart.

Το 2018, στους 13 αγώνες που έκανε στην Ευρώπη, ο Λιβέρης πήρε μία νίκη και δύο δεύτερες θέσεις (Γαλλία, Βέλγιο, Ουγγαρία) και βρέθηκε επικεφαλής αγώνα άλλες τρεις φορές πριν δεχτεί μηχανικό πρόβλημα ή ατύχημα.  Γενικά ήταν από τους πιό γρήγορους.  Την ευρωπαϊκή πορεία του νεαρού Έλληνα είχαν στηρίξει η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φούτμπολ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου