Αγώνες Διεθνείς αγώνες

O Elfyn Evans θα οδηγήσει το νέο Toyota GR Yaris στο Goodwood Speedweek

Την παρουσία της στο Goodwood Speedweek, όπου ο Elfyn Evans θα οδηγήσει το νέο GR Yaris, ανακοίνωσε επίσημα η Toyota.

 

Καθώς η ημερομηνία τέλεσης του Goodwood Speedweek (16-18 Οκτωβρίου), εκδήλωση που συνδυάζει στοιχεία από το Goodwood Festival of Speed και το Goodwood Revival, πλησιάζει, οι κατασκευαστές επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους σε αυτό. Μετά την Volkswagen Motorsport, ήταν η σειρά της Toyota να επισημοποιήσει τη συμμετοχή της, ανακοινώνοντας πως ο Elfyn Evans θα οδηγήσει το νέο GR Yaris.

Ο Ουαλός εργοστασιακός οδηγός της Toyota στο WRC, θα προσφέρει στο GR Yaris, αυτοκίνητο που επωφελείται από την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η ιαπωνική εταιρεία λόγω της συμμετοχής της στο WRC, την πρώτη του “δημόσια εμφάνιση” στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Evans, θα οδηγήσει το νέο hot hatch της Toyota στο Speedweek Super Special Stages, που θα διεξαχθεί στις 15-16 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, ο πρωτοπόρος του WRC θα πραγματοποιήσει 7 περάσματα κατά τη διάρκεια δύο ημερών. Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 18:00 θα ξεκινήσει η διεξαγωγή των διαδρομών 1-4, ενώ την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν οι διαδρομές 5-7, από τις 13:10.

Elfyn Evans

Θέλοντας να αντικαταστήσουν τρόπον τινά, τα Goodwood Festival και Revival που ακυρώθηκαν φέτος λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές προχώρησαν στη δημιουργία δύο ειδικών διαδρομών, της Βόρειας και της Νότιας, οι οποίες εκτείνονται στην πίστα, τον περιμετρικό δρόμο και το κύριο τούνελ οχημάτων. Ο συνδυασμός γρήγορων και κλειστών στροφών, καθώς και η εναλλαγή οδοστρώματος από άσφαλτο σε χώμα, θα προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για τους συμμετέχοντες οδηγούς.

Το Goodwood Speedweek θα πραγματοποιηθεί χωρίς παρουσία θεατών, ενώ θα υπάρχει δωρεάν streaming σε ειδική ιστοσελίδα, καθώς και στα Social Media του Goodwood.

Toyota GR Yaris

Υπενθυμίζουμε, πως το Toyota GR Yaris που θα οδηγήσει ο Elfyn Evans είναι τετρακίνητο, βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και εφοδιάζεται με 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, που αποδίδει ισχύ 261 ίππων και ροπή 360 Nm. Το βάρος των 1280 κιλών, βοηθά στην επίτευξη εξαιρετικών επιδόσεων, όπως η επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε 5,5 δευτερόλεπτα.

H παραγωγή του Toyota GR Yaris έχει ήδη ξεκινήσει και εδώ, μπορείτε να ενημερωθείτε για την τιμή του στην ελληνική αγορά .

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου