Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Ο χειρουργός του Alex Zanardi μιλά για την κατάσταση του Ιταλού

Άγνωστο το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του Alex Zanardi μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε, όπως δήλωσε σήμερα ο χειρουργός που έκανε την επέμβαση χθες στον εγκέφαλο του Ιταλού

Χθες το απόγευμα, ο Zanardi χτυπήθηκε από φορτηγό κατά τη διάρκεια αγώνα ποδηλασίας με χέρια στον οποίο συμμετείχε, κοντά στην πόλη της Σιέννα.

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Santa Maria alle Scotte, όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση στον εγκέφαλο, ενώ τώρα βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με την κατάστασή του να κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή.

Μιλώντας στα ΜΜΕ σήμερα ο νευροχειρουργός Giuseppe Olivieri, εξήγησε πώς έχουν τα πράγματα σχετικά με την τωρινή κατάσταση του 53χρονου:

«Η κατάσταση του Alex Zanardi είναι σοβαρή, αλλά σταθερή. 

«Έφτασε στο νοσοκομείο με μεγάλα κρανιακά τραύματα, διαλυμένο πρόσωπο, και με ραγισμένο μέτωπο. Οι παράμετροί του είναι καλοί, αλλά παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεν θα ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται μέχρι να ξυπνήσει - αν ξυπνήσει. Κρίσιμη κατάσταση σημαίνει πως θα μπορούσε και να πεθάνει. Η βελτίωση χρειάζεται χρόνο σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Η κατάσταση μπορεί να επιβαρυνθεί ξαφνικά. Η επέμβαση πήγε κατά γράμμα. Η κατάστασή του, όμως, ήταν εξ αρχής σοβαρή.»

Για τα επόμενα βήματα όσον αφορά την περίθαλψη του Ιταλού, ο ίδιος δήλωσε:

«Το επόμενο βήμα είναι να προσπαθήσουμε να τον σταθεροποιήσουμε την επόμενη εβδομάδα με 10 μέρες. Αν τα πράγματα πάνε καλά, θα ξυπνήσει και θα επανεκτιμήσουμε την κατάστασή του.

«Όπως είπα και στη σύζυγό του, είναι ένας ασθενής που αξίζει να περιθάλψουμε. Όσον αφορά το πώς θα είναι αύριο, ή σε μία εβδομάδα ή σε 15 μέρες, δεν μπορώ να το πω. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να τον περιθάλψουμε.»_Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου