top icon
Διεθνείς αγώνες

Πανέτοιμος ο Γιάννης Πλάγος για τη μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής στο Le Mans

Η μεγάλη στιγμή για την Ad-Momentum Racing by V.T.P. και τον Γιάννη Πλάγο έφτασε! Ο Έλληνας οδηγός βρίσκεται ήδη στη Γαλλία, προκειμένου να συμμετάσχει στον διπλό αγώνα του Porsche Sprint Challenge France που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του «θρυλικού» 24άωρου αγώνα του Le Mans.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, συνοδευόμενος από τον Team Principal της Ad-Momentum racing by V.T.P., John Christou, βρίσκεται ήδη στην πίστα του Le Mans, όπου σήμερα ολοκληρώθηκε ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των συμμετεχόντων και φυσικά μεταξύ αυτών και της Porsche Cayman GT4 Clubsport της ομάδας. Φέτος, οι οδηγοί της Porsche θα είναι ανάμεσα στους λίγους προνομιούχους που θα βρεθούν μέσα στην πίστα και θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν με σχεδόν 300 χλμ/ώρα μέσα από τις Hunaudières και στη συνέχεια προς την Indianapolis, το Arnage και τις στροφές… Porsche.

Plagos Porsche Le Mans

Οι συμμετέχοντες στο Porsche Sprint Challenge France θα αγωνιστούν σε δύο αγώνες διάρκειας 45’ έκαστος την Πέμπτη 9 Ιουνίου και την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Θα προηγηθούν δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμών και φυσικά οι κατατακτήριες της Πέμπτης 9 Ιουνίου, οι οποίες θα καθορίσουν και τη σειρά της εκκίνησης του πρώτου αγώνα.

Plagos Porsche Le Mans

Το paddock του Porsche Sprint Challenge France θα δημιουργηθεί στην πίστα Maison Blanche, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Porsche Experience Center που θα είναι αποκλειστικά για τους οδηγούς και τους επισκέπτες τους από την Τρίτη ως την Παρασκευή, με δυνατότητα παράτασης του Σαββατοκύριακου για την παρακολούθηση του ιστορικού αγώνα των 24 ωρών. Υπάρχει, άραγε, κάποιος οδηγός που δεν έχει ονειρευτεί να αγωνιστεί στα 13,626 χιλιόμετρα της πίστας των 24 ωρών του Le Mans;

Plagos Porsche Le Mans

Το πρόγραμμα του Porsche Sprint Challenge France για το Le Mans
Τρίτη 7 Ιουνίου: Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος
Τετάρτη 8 Ιουνίου: Ελεύθερα Δοκιμαστικά
Πέμπτη 9 Ιουνίου: Κατατακτήριες και Αγώνας 1
Παρασκευή 10 Ιουνίου: Αγώνας 2

Porsche Sprint Challenge France

Πλάγος: «Να αντλήσουμε εμπειρίες και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα»
Ο Γιάννης Πλάγος χρειάστηκε να… σφίξει τα δόντια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό στα δάχτυλα του δεξιού του χεριού που τον ταλαιπωρεί εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Porsche Sprint Challenge France

«Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν πολύ έντονες. Μετά τον αγώνα της Ντιζόν έκανα καθημερινή εντατική προετοιμασία, προκειμένου να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι με τον γιατρό και τον φυσικοθεραπευτή μου προσπαθήσαμε να δυναμώσουμε το τραυματισμένο χέρι μου, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνάμεις που πρέπει να ασκούνται με το χέρι και ειδικά με τα δάχτυλα, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είμαστε έτοιμοι και ευελπιστούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι να αντλήσουμε πολύτιμες εμπειρίες από τη συμμετοχή μας σε έναν τόσο σημαντικό παγκοσμίου φήμης αγώνα» τόνισε ο Γιάννης Πλάγος. Και κατέληξε ευχαριστώντας «τον Team Principal, John Christou, τον Team Manager, Στέλιο Φάκαλη και φυσικά την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, τις Δημόσιες Σχέσεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και τον Διοικητή μου στην Υ.Φ.Α.Α., Αστυνόμο Α’ Χρήστο Κωνσταντινίδη για τις διευκολύνεις που μου παρέχουν, προκειμένου το όνειρο της συμμετοχής στο Le Mans να γίνει πραγματικότητα».

Porsche Sprint Challenge France

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ