Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καρτ Rotax: «Φρένο» στις επιδόσεις του Διονύση Λιβέρη στον τελευταίο αγώνα

Η τύχη δεν χαμογέλασε στον 15χρονο Έλληνα οδηγό, Διονύση Λιβέρη, καθώς στον πρώτο από τους δύο αγώνες του τελευταίου γύρου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ Rotax ένα ατυχές αγωνιστικό συμβάν τον υποχρέωσε σε εγκατάλειψη.

Αναμφισβήτητα, η τελευταία συνάντηση των οδηγών που μετέχουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kart Rotax, το οποίο πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην όρμοφη πίστα Wackersdorf, λίγο πιο έξω από την πόλη του Μονάχου, ήταν μακράν ο καλύτερος αγώνας για το 2018 για τον 15χρονο Έλληνα οδηγό, Διονύση Λιβέρη.

Όπως κόμπαζε ο Jan Daems, ο επικεφαλής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας DAEMS από το Βέλγιο, με την οποία και αγωνίζεται ο νεαρός πιλότος, ο Διονύσης Λιβέρης ήταν σε κάθε σκέλος των προκριματικών μέσα στους 2-3 πιο γρήγορους και το πρωί του τελικού ήταν ο απόλυτα ταχύτερος.

Τελικά, όμως η τύχη δεν του χαμογέλασε και στο τέλος της ευθείας μετά την εκκίνηση του πρώτου τελικού, το καρτ του Διονύση βρέθηκε στο επίκεντρο ενός φοβερού συμβάντος που είχε ως κατάληξη στην εγκατάλειψή του και τη μεταφορά του, για προληπτικούς λόγους, στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των μηχανικών της ομάδας, το καρτ του Διονύση ουδέποτε επανήλθε στην αρχική-ιδανική  διαμόρφωσή του.

Εντούτοις, ο Διονύσης Λιβέρης κατάφερε να πάρει μέρος στο δεύτερο τελικό της ημέρας, εκκινώντας από την 29η και τελευταία θέση. Τελικά, ύστερα από μία θεαματική κούρσα με εντυπωσιακά προσπεράσματα σε κάθε γύρο και πετυχαίνοντας τους ταχύτερους γύρους του αγώνα, ο Διονύσης κατάφερε να αναρριχηθεί στην 11η θέση της κατάταξης.

Τον Διονύση Λιβέρη προπονεί ο κορυφαίος έλληνας καρτίστας, Γιάννης Αντωνιάδης και τον υποστηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα υλικα etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία Contour Global και η Chipita-7Days.

Με τις φετινές εντυπωσιακές του επιδόσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο Διονύσης Λιβέρης πήρε την πρόσκληση να συμμετάσχει αυτό το μήνα στον παγκόσμιο τελικό του θεσμού IAME που θα πραγματοποιηθεί στο Le Mans της Γαλλίας, στην ανώτατη κατηγορία Super-Shifters, στην οποία μετέχουν καρτ των 50 ίππων, 6 ταχυτήτων και φρένα στους τέσσερις τροχούς.

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου