Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Paris ePrix: Νικητής ο Frijns στο χαλάζι

Ο Robin Frijns αναδείχθηκε νικητής στο ePrix του Παρισιού, σε έναν αγώνα που μέχρι και χαλάζι είδε να πέφτει στην πίστα.

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula E δεν απογοητεύει. Σε 8 αγώνες έχουν υπάρξει 8 διαφορετικοί νικητές, με τον Frijns να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην FE.

Η εκκίνηση έγινε με καλό καιρό, μέχρι που στα μέσα του αγώνα, όμως γρήγορα οι καιρικές συνθήκες χειροτέρεψαν δραματικά, και γρήγορα κυμάτισαν κίτρινες σημαίες.

Στην επανεκκίνηση, ο Rowland είχε την πρωτιά, με τον teammate του, Sebastien Buemi, να τον ακολουθεί, προτού έχει μπλοκάρισμα και βρεθεί στην έξοδο διαφυγής της Κ10.

Ωστόσο, τα βάσανα για τη Nissan δε σταμάτησαν εκεί, αφού ο Buemi είχε κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία, την οποία γρήγορα πήρε ο Frijns.

Ο οδηγός της Envision Virgin έμεινε πρώτος μέχρι το πέσιμο της καρώ σημαίας, παρά το γεγονός πως είχε ζημιά στην εμπρός πτέρυγα μετά από επαφή που είχε με τον Buemi, ενώ εκείνη τη στιγμή άρχισε να πέφτει χαλάζι.

Αφού σταμάτησε η χαλαζόπτωση, ένα ακόμα συμβάν οριοθέτησε τον αγώνα, αφού στην Κ3, Sims και Rowland είχαν επαφή, με τον οδηγό της BMW να δέχεται το χτύπημα, ενώ και ο Bird είχε έξοδο στο ίδιο σημείο.

Έπειτα, ένα συμβάν στο οποίο ενεπλάκησαν οι Mortara και Lynn ήταν αρκετό για να βγάλει full course yellow και μετά Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Ο αγώνας συνεχίστηκε για 2 λεπτά, προτού βγει ξανά η FCY εξαιτίας εξόδου που είχε ο D'Ambrosio σην Κ3.

Τελικά, ο τερματισμός έγινε με πράσινη σημαία, και είδε τον Frijns πρώτο, και τους Abt και Lotterer να ανεβαίνουν στο βάθρο._Δ.Μ.

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου