21 Μάιος 2018

«Πετούσε» ο Διονύσης Λιβέρης στην Ουγγαρία

Το κύπελλο της 2ης θέσης στον Ουγγρικό γύρο του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος καρτ Rotax Κεντρικής Ευρώπης στην ανώτατη κατηγορία DD2 κατάκτησε ο νεαρός Έλληνας οδηγός, Διονύσης Λιβέρης, την περασμένη Κυριακή.

Διονύσης Λιβέρης

Πρόκειται για μία εμφάνιση που έπεισε για την ικανότητα του νεαρού οδηγού να διεκδικεί πλέον σταθερά το βάθρο στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις. Ήδη φέτος ο Διονύσης Λιβέρης έχει φέρει μια 1η και μια 2η θέση στις Κάτω Χώρες και είναι 6ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο 15χρονος πιλότος που αγωνίζεται με την παγκόσμια και ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια ομάδα DAEMS του Βελγίου και προπονείται από τον διεθνή πρωταθλητή καρτ Γιάννη Αντωνιάδη, ήταν άνετα στην πιο γρήγορη τριάδα από τα ελεύθερα δοκιμαστικά και κατατάχθηκε τελικά τρίτος στους 25 συμμετέχοντες για τους τρεις αγώνες της Κυριακής.

Στον πρώτο αγώνα πέρασε γρήγορα τον Τσέχο Bednar και κάνοντας τον ταχύτερο γύρο τερμάτισε 2ος  πίσω από τον επίσης Τσέχο, Bezel.  Στο δεύτερο αγώνα, ο Διονύσης ξεκίνησε 2ος και κάνοντας σταθερή κούρσα χωρίς λάθη τερμάτισε και πάλι 2ος, αφού οδήγησε την κούρσα για 5-6 γύρους όταν τα λάστιχα που είχαν ψηλές πιέσεις, υπερθερμάνθηκαν. Στο μεγάλο τελικό των 21 γύρων που ακολούθησε, ο Λιβέρης ξεκίνησε με χαμηλές πιέσεις στα λάστιχα αυτή τη φορά, έπεσε στον τέταρτο γύρο στην τρίτη θέση και στη συνέχεια, αφού ξαναπέρασε δεύτερος στον όγδοο γύρο, έκανε τον ένα ταχύτερο γύρο του αγώνα μετά τον άλλο καταλήγοντας να τερματίσει μόλις ένα δέκατο πίσω από τον Bezel. Οι γνωστοί διεκδικητές, Schoell, Fleischmann, De Ruwe, Birizdo, κτλ. ακολούθησαν μακράν πίσω.

Ο επόμενος αγώνας του Διονύση είναι ο γύρος του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος καρτ Rotax στη Σουηδία, στις 10 Ιουνίου.

H προσπάθεια του είναι δυνατή με την υποστήριξη της ΕΛΒΑΛ με τα άφλεκτα υλικά etalbondA2, της ομογενούς οικογένειας Spanos με την ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου Los Angeles Chargers, της ενεργειακής εταιρείας ContourGlobal και της Chipita-7Days.

Δελτίο Τύπου

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Διονύσης Λιβέρης
  • Διονύσης Λιβέρης