18 Ιουν 2017

Ράλλυ Κύπρου: Πολυνίκης!

Ο Nasser Al Attiyah σημείωσε την 5η του νίκη στο Ράλλυ Κύπρου, ξεπερνώντας τον Sebastien Loeb στη σχετική λίστα, και κατακτώντας παράλληλα το βραβείο της Golden Stage!

Τελικά το... θαύμα δεν συνέβη και ο Nasser Al Attiyah δεν έχασε τη νίκη στο Ράλλυ Κύπρου, επικρατώντας με διαφορά από τους διώκτες του. Ο οδηγός από το Κατάρ κατάφερε σήμερα να διατηρήσει τη διαφορά που είχε κτίσει από την πρώτη ημέρα, ενώ απέφυγε λάθη ή κάποιο κλατάρισμα που θα μπορούσε να του προκαλέσει πρόβλημα, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την 5η του νίκη στον αγώνα. Ο Al Attiyah επικράτησε για 5η φορά στον κυπριακό αγώνα, ξεπερνώντας τον Sebastien Loeb με τον οποίο και ισοβαθμούσε στη σχετική λίστα. Μάλιστα, ο Al Attiyah δεν έχασε την ευκαιρία να πιέσει στο όριο και στις δύο ε.δ. “Golden Rally Stage”, κερδίζοντας το βραβείο των 10.000 ευρώ, όντας ο ταχύτερος συνδυασμός σε αυτές τις δύο ειδικές διαδρομές. Αυτή ήταν η 2η του νίκη στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, στο οποίο επίσης προσμετρούσε ο κυπριακός αγώνας, και πλέον έχει βάλει πλώρη για το 14ο του ομώνυμο τίτλο. Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της καριέρας του σε αγώνα του ERC!

Με τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές του θεσμού όπως οι Kajetanowicz, Gryazin και Maghalaes εκτός διεκδίκησης από την πρώτη ημέρα, η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου ήταν υπόθεση των κυπριακών πληρωμάτων. Μάλιστα, η μάχη ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος. Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας που έμοιαζε ως το ακλόνητο φαβορί για 2η θέση είχε δύο κλαταρίσματα με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και να τερματίσει εν τέλει 9ος γενικής. Παρόλα αυτά, ο ταλαντούχος Κύπριος οδηγός κατέκτησε το βραβείο των 7.000 ευρώ ως ο ταχύτερος οδηγός ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα. Με τον Τσουλόφτα εκτός, δύο Lancer ένατης γενιάς έδωσαν σπουδαία μάχη για την κατάκτηση των δύο εναπομεινάντων θέσεων στο βάθρο πίσω από τον Al Attiyah. Τελικός νικητής, αναδείχθηκε ο 42χρονος Σίμος Γαλαταριώτης, που με τον Αντώνη Ιωάννου επικράτησαν στο τέλος μόλις για 7,5 δευτερόλεπτα επί των Πολυκάρπου-Winter με Lancer ένατης γενιάς. Την τετράδα συμπλήρωσαν οι Δημοσθένους-Λάος με ακόμα ένα Lancer EVO IX. Σημειώστε, ότι οι Gryazin, Kajetanowicz επέστρεψαν υπό καθεστώς Rally2, με τον Ρώσο να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το φρένα, και τον δύο φορές Πρωταθλητή Ευρώπης να σημειώνει κορυφαίους χρόνους και να κερδίζει έξτρα βαθμούς για το Πρωτάθλημα από την παρουσία του στο δεύτερο σκέλος. Μετά από τα Ακρόπολις και Κύπρου που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες, ο θίασος του ERC θα κάνει ένα διάλειμμα μέχρι την επόμενη συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 3-5 στο πολωνικό Ράλλυ Rzeszow, οπότε και ο θεσμός θα επιστρέψει στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές._Π.Τ.

Ετικέτες: