Αγώνες Διεθνείς αγώνες

RallycrossRX: Πρωταθλήτρια η VW PSRX

Ακόμα μία νίκη στο ενεργητικό του πρόσθεσε ο Johan Kristoffersson στη Γερμανία, προσφέροντας στην VW PSRX τον τίτλο των Κατασκευαστών.

Ο προτελευταίος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RallycrossRX πραγματοποιήθηκε στο Estering της Γερμανίας, με τον Johan Kristoffersson να εξακολουθεί να σπάει το ένα ρεκόρ με το άλλο. Ο Σουηδός οδηγός, σημείωσε την 10η φετινή του νίκη σε 11 αγώνες, διαλύοντας για ακόμα μία φορά το συναγωνισμό. Στον μεγάλο τελικό, προστά σε 22.500 θεατές, ο Kristoffersson μπορεί αρχικά να βρέθηκε πίσω από τον Mattias Ekstrom με το Audi S1, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να περάσει στην κορυφή και να σημειώσει ακόμα μία νίκη. Με αυτόν τον τρόπο, η VW PSRX εξασφάλισε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, κάνοντας ουσιαστικά το νταμπλ μετά από την κατάκτηση του αντίστοιχου των Οδηγών από τον Kristoffersson. “Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος, αλλά στο τέλος είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε τον τίτλο”, είπε ο Σουηδός και συνέχισε: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος, διότι όλη η δουλειά που κάναμε απέδωσε καρπούς. Η συγκεκριμένη πίστα είναι πολύ δύσκολη και πάντα έχουμε σπουδαίες μάχες. Η πρώτη στροφή είναι πολύ κρίσιμη, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει και η εκκίνηση. Για αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε εδώ.”

Ο Mattias Ekstrom, περιορίστηκε στη 2η θέση της κατάταξης, αλλά με αυτόν τον τρόπο έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα, την ώρα που και τα δύο Audi τερμάτισαν στο βάθρο, με τον Andreas Bakkerud να τερματίζει 3ος. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και τα δύο Audi τερμάτισαν στο βάθρο. Ελπίζαμε να κερδίσουμε, φτάσαμε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε, αλλά εν τέλει όχι όσο χρειαζόταν. Ο συναγωνισμός για ακόμα μία φορά ήταν έντονος. Πλέον, απομένει ένας γύρος και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κλείσουμε με νίκη στη Νότια Αφρική.”

Ο Andreas Bakkerud, με την 3η θέση που σημείωσε κατάφερε να ανέβει για 6η φορά στο βάθρο φέτος. “Ήταν ένα τρελό Σαββατοκύριακο, όπως γίνεται πάντα στο Estering, με πολλά απρόβλεπτα. Είναι πολύ καλό για την ομάδα μας το γεγονός ότι τερματίσαμε και με τα δύο αυτοκίνητα στο βάθρο.” Ο τελευταίος γύρος του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 24-25 Νοεμβρίου στη Νότια Αφρική._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου