top icon
Διεθνείς αγώνες

STEP Racing: Οι Παυλίδης- Harryman στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος το 2023

Οι Νίκος Παυλίδης – Allan Harryman θα συμμετέχουν για ακόμα μια χρονιά σε αγώνες στο εξωτερικό. Φέτος θα ακολουθήσουν το Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, γνωστότερο ως CIRT, ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τοπικά πρωταθλήματα του κόσμου.

Στην Ιταλία και όπως πάντα για ιερό σκοπό, το πλήρωμα της Step Racing θα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του θεσμού, αρχής γενομένης από το Rally della Val D’Orcia στις 18-19 Μαρτίου. Ο ‘Ελληνας οδηγός στοχεύει στη διάκριση ανάμεσα στα πληρώματα των Seniors, μια κατηγορία που απευθύνεται σε οδηγούς άνω των 55 ετών, στην οποία συμμετέχει και ο πολυπρωταθλητής Ιταλίας Paolo Andreucci. Οι Παυλίδης- Harryman θα συμμετέχουν με Skoda Fabia Rally2 Evo της ιταλικής H-Sport και ελαστικά της MRF Tyres.

Pavlidis

Ο Νίκος Παυλίδης έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 50 αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κατακτήσει 3 φορές το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει τερματίσει 5 φορές στο φημισμένο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Πέρυσι συμμετείχε και στην Ολυμπιάδα του Motorport με τα ελληνικά χρώματα απέναντι σε συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Harryman

Ο Allan Harryman έχει λάβει μέρος σε ράλλυ σε όλη την υφήλιο. Έχει στο ενεργητικό του περισσότερους από 250 αγώνες και συγκαταλέγεται στους πιο έμπειρους συνοδηγούς στον κόσμο. Έχει συνοδηγήσει με πολλούς πρωταθλητές κι έχει αρκετές νίκες και βάθρα σε ιταλικούς αγώνες.

STEP Racing

“Τα χώματα της Ιταλίας και ειδικά αυτά της Τοσκάνης στα οποία διεξάγονται οι περισσότεροι αγώνες του Πρωταθλήματος είναι τα καλύτερα της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Ιταλικό Πρωτάθλημα συμμετέχουν συχνά ταλαντούχοι οδηγοί από όλη την Ευρώπη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στο WRC.” δήλωσε ο Νίκος Παυλίδης που συμμετείχε το 2022 σε δύο αγώνες του θεσμού για να πάρει μια γεύση από το Ιταλικό χώμα. “Λάβαμε μέρος πέρυσι σε δύο αγώνες του CIRT και μείναμε έκπληκτοι από το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού. Τόσο η κατηγορία των “Seniors”, όσο και αυτή των R5 συγκεντρώνει πληθώρα συμμετοχών, γεγονός που συμβάλλει στο να βελτιώνεσαι οδηγικά και είναι κάτι που το θέλουμε. Στο Rally Delle Marche ολοκληρώσαμε στην τρίτη θέση μεταξύ των “Seniors”, ενώ στο Rally Del Brunello εγκαταλείψαμε όντας μέχρι τη στιγμή της αποχώρησης μας και πάλι τρίτοι.

STEP Racing

Προσωπικά έχω συμμετάσχει και στο παρελθόν σε Ιταλικούς αγώνες τόσο από τη θέση του οδηγού όσο και από αυτή του συνοδηγού και έχω μια εικόνα από το τι θα συναντήσουμε. Στόχος μας είναι πάνω από όλα η διασκέδαση αλλά και μια καλή θέση μεταξύ των “Seniors”.” συμπλήρωσε ο Θεσσαλονικιός οδηγός και κατέληξε: «Δίπλα μου θα έχω τον πολύπειρο Βρετανό συνοδηγό Allan Harryman, με περισσότερες από 250 εκκινήσεις σε αγώνες. Με τον Allan τρέξαμε μαζί σαν πλήρωμα πρώτη φορά το 2013 και έκτοτε έχουμε αγωνιστεί σε ουκ ολίγους αγώνες, κυρίως εκτός συνόρων. Χάρη στην εμπειρία του μπορώ να τον εμπιστευτώ με κλειστά μάτια»

Το Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος αποτελείται από 6 αγώνες μήκους 60-100 αγωνιστικών χιλιομέτρων και προσμετρώνται τα 5 καλύτερα αποτελέσματα:

1 19/03 Rally della Val d’Orcia
2 21/05 Rally Adriatico
3 18/06 San Marino Rally
4 17/09 Rally dei Nuraghi
5 22/10 Rally delle Marche
6 3/12 Rally di Monza

Κάθε πλήρωμα έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει σε κάθε αγώνα μέγιστο αριθμό 10 ελαστικών κάτι που προσθέτει μια επιπλέον δυσκολία στους αγωνιζόμενους και βάζει στο παιχνίδι της διάκρισης και τη στρατηγική.

Την προσπάθεια του πληρώματος της Step Racing στηρίζουν το Corfos Hotel Mykonos, η Step Logomats και η Drive Rent a Car, ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι τα λάστιχα της MRF Tyres. Η Step Racing εδώ και χρόνια στηρίζει το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Το σωματείο απλώνει τη δράση του σε όλους εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

H Step Racing με τη συμμετοχή της θέλει να διαδώσει το έργο της Giancarlo Ligabue Foundation με έδρα τη Βενετία. Με motto το “Μάθε και διέδωσε” ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει σκοπό να ενθαρρύνει την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων και έρευνας με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας, της παλαιοντολογίας, των φυσικών επιστημών και των εικαστικών τεχνών. Επίσης προβάλλει πολιτιστικές δραστηριότητες μέσω εκδηλώσεων, εκθέσεων, συνεδρίων, δημοσιεύσεων, φιλανθρωπικών δωρεών, τόσο στην Ιταλία όσο και σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε την προσπάθεια της Step Racing στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Χώματος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
https://www.facebook.com/StepRacing
https://www.instagram.com/stepracingteam και ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: https://www.oramaelpidas.gr και του Giancarlo Ligabue Foundation: https://www.fondazioneligabue.it/en/fondazione

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ