top icon
Διεθνείς αγώνες

Το πρόγραμμα των αγώνων των προσεχών ημερών

Το αγωνιστικό μας ενδιαφέρον τις προσεχείς ημέρες στρέφεται εκ νέου σε διοργανώσεις που διαδραματίζονται στο εξωτερικό, με τον θεσμό FIA Rally Star και το Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ενώ έντονο θα είναι το ελληνικό στοιχείο και στις δύο διοργανώσεις.

Μπορεί στον ελλαδικό χώρο να μην διαδραματίζεται τις επόμενες ημέρες κάποια αγωνιστική εκδήλωση, υπάρχει όμως έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον για δύο διοργανώσεις στις οποίες έχουμε ελληνική εκπροσώπηση.

Στις 28-30 Ιανουαρίου διεξάγεται στη Γερμανία ο Πανευρωπαϊκός Τελικός του θεσμού FIA Rally Star, ενώ από αύριο 27 Ιανουαρίου ξεκινά το “ταξίδι” της ομάδας «Les Grecs 2022» στο 24ο Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο, (27 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου).

Διαβάστε περισσότερα και για τις δύο διοργανώσεις παρακάτω

FIA Rally Star Logo

FIA RALLY STAR

Μετά την αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων εισόδου στη Γερμανία την τελευταία εβδομάδα, τα οποία θα εφαρμοστούν και στον ευρωπαϊκό τελικό του θεσμού FIA Rally Star το προσεχές τριήμερο 28-30 Ιανουαρίου στην πίστα του Estering στο γερμανικό Βορρά, η συμμετοχή της Μαριαλένας Παυλή και του Γρηγόρη Εμμανουήλ καθίσταται αδύνατη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κατόπιν τούτου, η ΟΜΑΕ και η Motorsport Greece αποφάσισαν, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής υποψηφίων (wildcard) που έχει κάθε αναγνωρισμένο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο θεσμό, να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και ο Αχιλλέας Χριστοδούλου.

Στον ευρωπαϊκό τελικό του Estering θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 80 νεαροί οδηγοί, από 17 χώρες – μεταξύ των οποίων και ο Αχιλλέας Χριστοδούλου, 17 χρονών, αθλήτης του Σωματείου Start Line, και ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, 18 χρονών, του Σωματείου ΑΣΜΑ. Στον τελικό θα οδηγήσουν το TN5 Cross Car του οργανισμού LifeLive του οδηγού του WRC Thierry Neuville.

Mε δεδομένο ότι στoν ευρωπαϊκό τελικό θα κληθούν να διαγωνιστούν με το TN5 Cross Car και οι δύο αθλητές διαθέτουν σημαντική εμπειρία στα Crosscars. Συγκεκριμένα, ο 18χρονος Κωνσταντίνος είναι Πρωταθλητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Cross Car, ενώ ο 17χρονος Αχιλλέας συμμετείχε τα τρία τελευταία χρόνια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cross Car στην κατηγορία Junior.

Οι δυο εκπρόσωποι της χώρας μας προετοιμάστηκαν με μία ημέρα προπόνησης στο Διαδρόμιο του Σπαθοβουνίου την Τετάρτη 26/1, παρά τις αντίξοές καιρικές συνθήκες, και θα αναχωρήσουν για το Αμβούργο της Γερμανίας το πρωί της Πέμπτης 27/1, συνοδευόμενοι από τον Λάμπρο Αθανασούλα και με στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας.

ATHANASOULAS

Ο ευρωπαϊκός τελικός είναι ο πρώτος από τους έξι παγκόσμιους τελικούς του FIA Rally Star που θα διεξαχθούν μέσα στο 2022. Τα αποτελέσματα από τον τελικό κάθε ηπείρου θα αναδείξουν τα έξι από τα επτά μέλη της ομάδας του προγράμματος FIA Rally Star για το 2023. Το έβδομο μέλος θα είναι η οδηγός που θα κερδίσει τον τελικό γυναικών αργότερα φέτος, στον οποίο θα λάβουν μέρος οι αθλήτριες με την καλύτερη απόδοση σε καθέναν από τους έξι τελικούς των ηπείρων.

FIA Rally Star - Slalom Challenge 02

Ο νικητής του ευρωπαϊκού τελικού, ως εκπρόσωπος της Ευρώπης στην προπαρασκευαστική σεζόν του 2023 στο FIA Rally Star, θα αγωνιστεί σε έξι Ράλλυ με ένα Ford Fiesta Rally3 της βρετανικής M-Sport, και παράλληλα θα ενταχθεί στο επαγγελματικό πρόγραμμα προπόνησης τόσο της φυσικής κατάστασης, όσο και της πνευματικής. Με αυτό το τρόπο θα αποκτήσει το καλύτερο δυνατό υπόβαθρο για να διεκδικήσει το όνειρο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό FIA Rally Star, μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: www.fiarallystar.com

Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο 2022

Η 24η έκδοση του διάσημου αγώνα ξεκινά από το Μιλάνο στις 27 Ιανουαρίου από όπου και θα εκκινήσουν τα 269 πληρώματα, και τερματίζει στο Πριγκιπάτο του Μονακό στις 2 Φεβρουαρίου.

Ανάμεσα στις συμμετοχές του αγώνα θα υπάρχει και η ομάδα «Les Grecs 2022», η οποία αποτελείται από 6 ελληνικά πληρώματα.

Το Team Les Grecs, αποτελείται από τους Πέτρο Βασιλόπουλο-Δημήτρη Σταθάκο Ford Escort MK1 (1969), Γιώργο Σπηλιόπουλο–Κυριάκο Κοφινά Lancia Beta Coupe 2000 (1976), Δημήτρη Καλογερά–Χρήστο Διαμαντόπουλο Alfa Romeo Alfetta GTV (1976), Γιώργο Αλεβιζόπουλο–Νίκο Παλυβό Fiat 128 Rally (1974), Αλέξανδρο Χριστοδούλου–Άρη Γεωργουσόπουλο Hillman IMP (1967) και Παντελή & Κατερίνα Ποσειδών Lancia Fulvia Coupe 1.3 S (1973).

Le Grecs

Τα πληρώματα έχουν επιλογή εκκίνησης από 3 Ευρωπαϊκές πόλεις (Μπαντ Χόμπουργκ Γερμανία, Μιλάνο Ιταλία, Ρένς Γαλλία), με την ομάδα «Les Grecs 2022» να επιλέγει το Μιλάνο.

Rally Monte Carlo Historique

Το αγωνιστικό κομμάτι του 24ου Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο ξεκινά το Σάββατο 29 Ιανουαρίου. Τα 269 πληρώματα θα αγωνιστούν σε 17 διαδρομές ακριβείας με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα να αγγίζουν τα 410!

Σάββατο 29 Ιανουαρίου
Ε.Δ. 1: Col de Bleine – Saint-Auban 15 km
Ε.Δ. 2: Col des Airs – Eygaliers 14 km
Ε.Δ. 3: Eygalayes – Montauban-sur-l’Ouvèze 30 km
Ε.Δ. 4:Sainte-Jalle – Rémuzat 16 km
Κυριακή 30 Ιανουαρίου
Ε.Δ. 5: La Croze – Saint-Andéol-de-Vals 42 km
Ε.Δ. 6: Burzet – Saint-Martial 30 km
Ε.Δ. 7: St-Bonnet-le Froid – St-Bonnet-le-Froid 27 km
Ε.Δ. 8: Lalouvesc – Labatie-d’Andaure 20 km
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου
Ε.Δ. 9: La Charce – Rosans 12 km
Ε.Δ. 10: St-André-de-Rosans – Laborel 28 km
Ε.Δ. 11: Ventavon – Chabestan 21 km
Ε.Δ. 12: La Cîme du Mas – Col Gaudissart 17 km
Τρίτη 01 Φεβρουαρίου
Ε.Δ. 13: St-Nazaire-le-Désert – Gumiane 30 km
Ε.Δ. 14: Sisteron – Thoard 32 km
Ε.Δ. 15: Rouaine – Entrevaux 23 km
Ε.Δ. 16: Sospel – La Bollène-Vésubie 31 km
Ε.Δ. 17: Loda – Coaraze 22 km
Τρίτη 02 Φεβρουαρίου
Τερματιασμός: Μονακό
Les Grecs

Την πορεία και τους χρόνους των 269 πληρωμάτων θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη εφαρμογή της οργάνωσης: (https://play.google.com/store/apps/detailsid=com.acm.live&fbclid=IwAR2w2 καθώς και επίσημες πληροφορίες για τον αγώνα θα μπορείτε να βρείτε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: https://acm.mc/en/edition/rallye-monte-carlo-historique-2022/

KomTTHCL6gytFbFfZXyGYSe1JhaeUU75n8vYQsfcH17FcrcRKpNFEA), αλλά και από την σελίδα της AnubeSport, η οποία θα εγκαταστήσει σένσορες στα ελληνικά πληρώματα ώστε να ακολουθήσετε και εσείς την πορεία τους κατά τη διάρκεια του αγώνα:

(https://html5.anube.es/rally=rally3244&token=e5bu2vwqa3b&fbclid=

IwAR3z06SshFlgqlgyxZay6EAD4dmEfwmly6ApK895vewFt2jHNSmDrZV-wDw).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • FIA Rally Star Logo
  • FIA Rally Star - Slalom Challenge 02
  • Le Grecs
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ