top icon
Διεθνείς αγώνες

Τζώρτζης Μαρκογιάννης: Καλοκαίρι με δοκιμές και προετοιμασία

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης σε τρεις εβδομάδες θα ταξιδέψει στην Αυστρία για τον πέμπτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth.

Μπορεί ο Αύγουστος να θεωρείται μήνας διακοπών, ωστόσο στη ζωή ενός οδηγού αγώνων αυτή είναι μία σταθερά που δεν βρίσκει εφαρμογή. Έτσι και στην περίπτωση του Τζώρτζη Μαρκογιάννη που σε τρεις εβδομάδες από τώρα, θα ταξιδέψει στην Αυστρία για τον πέμπτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth. Ενόψει των τριών μαχών στο Red Bull Ring, ο 17χρονος βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στο οροπέδιο του Σπίλμπεγκ όπου συμμετείχε σε διήμερο δοκιμών με την ομάδα της CRAM Motorsport. Μετά την ολοκλήρωσή τους, μοιράστηκε το πρόγραμμα δουλειάς αυτού του τεστ και τους τομείς στους οποίους βελτιώθηκε.

Markogiannis

«Καθώς γνώριζα ήδη καλά τη συγκεκριμένη αγωνιστική διαδρομή και δεν υπήρχε θέμα εξοικείωσης με αυτή, επικεντρωθήκαμε στην αναζήτηση του ιδανικού set-up στο μονοθέσιο. Ειδικά το πρωινό της πρώτης ημέρας κάναμε πολλούς γύρους με φθαρμένα ελαστικά και προχωρήσαμε σε πληθώρα αλλαγών και δοκιμών, ώστε να καταλήξουμε σε ρυθμίσεις που να είναι ικανοποιητικές. Στην πορεία της ημέρας η θερμοκρασία του οδοστρώματος ανέβηκε σημαντικά, οπότε το μεσημέρι επικεντρωθήκαμε στον ρυθμό αγώνα αλλά και τους συνεχείς γρήγορους γύρους – σε προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών.

Markogiannis

Η δεύτερη ημέρα του τεστ αφορούσε περισσότερο την εξοικείωση με το νέο μονοθέσιο, δουλέψαμε κυρίως με φρέσκα σετ ελαστικών και σε ρυθμό κατατακτήριων δοκιμών. Εκεί είχαμε και τη μεγαλύτερη βελτίωση. Καταφέραμε να κάνουμε έναν καλό χρόνο, που ήταν στα έξι δέκατα του δευτερολέπτου από τον καλύτερο της ημέρας και εντός της πρώτης δεκάδας. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση της απόστασης που είχα από την κορυφή κατά το ήμισυ, πράγμα πολύ σημαντικό. Παράλληλα, θεωρώ πως κατάφερα να προσαρμόσω αρκετά το οδηγικό μου στιλ στις απαιτήσεις του νέου μονοθεσίου. Γενικά λοιπόν είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έγινε σε αυτό το διήμερο τεστ», είπε ο Μαρκογιάννης.

Markogiannis

Ποιες είναι λοιπόν οι προσδοκίες του Έλληνα οδηγού ενόψει της τριπλής μάχης του Red Bull Ring που διεξάγεται 9 με 11 Σεπτεμβρίου; Ο Τζώρτζης είναι συγκρατημένα αισιόδοξος.

«Το πακέτο μας είναι αρκετά καλό. Έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο, νιώθουμε πως έχουμε βρει το σωστό set up και γενικά νιώθω πως έχω προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις. Ο χρόνος μου ήταν αρκετά καλός, έχουμε θετικές ενδείξεις ενόψει των αγώνων του Σεπτεμβρίου. Θεωρώ πως στην Αυστρία θα έχουμε σταθερή άνοδο και θα καταφέρουμε επιτέλους να δούμε να αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα η σκληρή δουλειά που έχουμε καταβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι μία πίστα που ξέρω καλά άρα όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες, θα είμαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσω και περιμένω πως θα είναι από τους καλύτερους αγώνες που έχω κάνει μέχρι τώρα», σχολίασε ο ταλαντούχος οδηγός.

Markogiannis

Με την πρόκληση των μαχών στην καρδιά της Στυρίας να πλησιάζει, ο Τζώρτζης δεν έχει την πολυτέλεια ξέγνοιαστων διακοπών. Αντίθετα, συνδυάζει δουλειά στον προσομοιωτή και γυμναστική, με στόχο να κατορθώσει να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος από την περίοδο που επικεντρώθηκε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ώστε να παραταχθεί στο Grid της Αυστρίας σε πλήρη σωματική και οδηγική ετοιμότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ