Αγώνες Διεθνείς αγώνες

UoP Racing: 1η θέση στην κατηγορία “αποδοτικότητα” του Silverstone

Η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια στην ιστορική πίστα του Silverstone, με την βελτιωμένη εκδοχή του UoP5e, το UoP5 Evo, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι ικανή για πολλά...

Σε σχέση με το μονοθέσιο που είχαμε οδηγήσει στα Μέγαρα, το “Evo”, έχει πλήρως ανασχεδιασμένο powertrain, που πλέον λειτουργεί στα 500V. Επίσης, ο ανασχεδιασμός και η βελτίωση όλων των υποσυστημάτων οδήγησε στην μείωση του βάρους κατά 10 κιλά, ενώ παράλληλα αυξήθηκε τόσο η μέγιστη ροπή όσο και το ωφέλιμο εύρος. Σε συνδυασμό με την αύξηση της κάθετης δύναμης, το μονοθέσιο εμφάνιζε σαφώς αυξημένες επιδόσεις, και φάνταζε ως φαβορί για την κατάκτηση μίας εκ των κορυφαίων θέσεων στον αρχαιότερο και μεγαλύτερο -από άποψη συμμετοχών- διαγωνισμό Formula Student στην Ευρώπη.

Η πρώτη μέρα περιελάμβανε το στήσιμο των pits και τον τεχνικό έλεγχο. Παραδοσιακά πλέον, η UoP Racing Team ηταν η 1η ομάδα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο που τον ολοκλήρωσε, ένδειξη του επιπέδου προετοιμασίας. Ακολούθησαν τα στατικά αγωνίσματα την Παρακευή, με πρώτη την παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου (Business Plan), ακολουθούμενη από τα αγωνίσματα του σχεδιασμού (Design) και κόστους. Οι κριτές ανταποκρίθηκα ιδιαίτερα θετικά, κάτι που γέμισε προσδοκίες την ομάδα εν’ οψει και των δυναμικών αγωνισμάτων του Σαββάτου. 

Το Σάββατο ξεκίνησε με κάποιες δοκιμές και τελευταίες ρυθμίσεις στο μονοθέσιο πρίν το αγώνισμα της επιτάχυνσης. Δυστυχώς, κατά την διάρκειά τους προέκυψε πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο δεν επέτρεψε στην ομάδα να αγωνιστεί τόσο στο αγώνισμα της επιτάχυνσης, όσο και στα αγωνίσματα του skidpad και autocross, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς.

Μετα από τιτάνια προσπάθεια, το πρόβλημα επιδιορθώθηκε, και το μονοθέσιο κατάφερε να αγωνιστεί και να τερματίσει στην 11η θέση του Endurance, κερδίζοντας παράλληλα και την 1η θέση στο Efficiency! Αυτό, σε συνδυασμό με την 20η θέση στο Business, την 6η θέση στο Design και την 3η στο Cost, έφερε την ομάδα στην 10η θέση της συνολικής κατάταξης (μεταξύ 75 ομάδων) και στην 1η των ηλεκτρικών μονοθεσίων. Δικαιολογημένα λοιπόν τα μέλη της αναρωτιούνται, έπειτα από επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, και ενώ ακόμη δεν έχουν επιστρέψει στην έδρα τους... “τι θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα προβλήματα αξιοπιστίας;”

Επόμενο ραντεβού για την UoP Racing Team, ο διαγωνισμός της Γερμανίας (8-13 Αυγούστου), στην πίστα του Hockenheim, σε ένα καλοκαίρι που ξεκίνησε ζεστά και αναμένεται θερμό για όλη την ελληνική προσπάθεια Formula Student, την οποία και παρακολουθούμε από κοντά!_Μ. Σαλ.

ΥΓ: Δείτε το αρχείο (pdf) με τα αποτελέσματα, που ακολουθεί...

Συνημμένα Αρχεία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου