20 Αυγ 2018

WEC 6h Silverstone: Ακυρώθηκαν αμφότερα τα Toyota TS050 Hybrid

Τα #8 και #7 Toyota TS050 Hybrid, που έκαναν άνετα το 1-2 στον 6ωρο αγώνα του Silverstone, ακυρώθηκαν από τα τελικά αποτελέσματα, αφού βρέθηκε παράπτωμα στον τεχνικό έλεγχο που διεξήχθη μετά.

Toyota TS050 Hybrid

Στον τρίτο αγώνα της φετινής σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλητή Αντοχής, αμφότερα τα αυτοκίνητα της Toyota κυριάρχησαν τερματίζοντας 4 γύρους μπροστά από τους υπόλοιπους της κατηγορίας. Ωστόσο, στον τεχνικό έλεγχο μετά το πέρας του αγώνα, βρέθηκε πως τα μπλοκ αντιολίσθησης τόσο στο #7 (K. Kobayashi, M. Conway J.M. Lopez), αλλά και στο νικητήριο #8 (K. Nakajima, S. Buemi, F. Alonso), μετακινήθηκαν περισσότερο από όσο ορίζουν οι κανονισμοί, όταν τέθηκαν υπό δύναμη της τάξης των 2500 Ν.

Στην απόφαση των αγωνοδικών, αναφέρεται ότι το skid block στο εμπρός μέρος του #8 «μετακινήθηκε κατά 6 χιλιοστά στο δεξί και 8 χιλιοστά στο αριστερό μέρος,» ενώ το #7 είχε αντίστοιχη παρατυπία, της τάξεως των 9 χιλιοστών. Αυτό σημαίνει πως η νίκη πηγαίνει στο #3 της Rebellion Racing, με οδηγούς τους Gustavo Menezes, Thomas Laurent και Mathias Beche.

Η Toyota θέλησε να δικαιολογήσει αυτό το παράπτωμα, τονίζοντας πως και τα δύο πρωτότυπα είχαν υποστεί βλάβη στα skid blocks, αλλά αυτό δεν κρίθηκε αρκετό από τους αγωνοδίκες._Δ.Μ.