Αγώνες Διεθνείς αγώνες

WEC: η Goodyear ανακοίνωσε τις προδιαγραφές των ελαστικών της

Ανακοινώθηκαν οι νέες προδιαγραφές ελαστικών της Goodyear, πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA 2019-2020.

H Goodyear ανακοίνωσε τις προδιαγραφές των ελαστικών της για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA του 2019-2020 (WEC) στο Silverstone. Ο αγώνας, που θα λάβει χώρα την 1η Σεπτεμβρίου, σηματοδοτεί την επιστροφή της Goodyear στους παγκόσμιους αγώνες και η εταιρεία ελαστικών ανέπτυξε τέσσερεις ολοκαίνουριες προδιαγραφές ελαστικών για να ξεκινήσει την σεζόν 8 κύκλων του WEC. Τρεις κορυφαίες ομάδες του WEC (Jota Sport, Jackie Chan DC Racing και High Class Racing) επέλεξαν να αγωνιστούν με ελαστικά Goodyear στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία LMP2 για πρωτότυπα αυτοκίνητα με υψηλό downforce. Αυτή θα είναι η μοναδική κατηγορία WEC που θα παρουσιάσει ανοιχτό διαγωνισμό ελαστικών στο Silverstone, παρέχοντας έτσι μια ιδανική ευκαιρία παρουσίασης για την εδραίωση της τελευταίας έκφρασης της τεχνολογίας Goodyear.

Οι κανονισμοί του WEC επιτρέπουν στους κατασκευαστές ελαστικών να παρέχουν στις ομάδες μια γκάμα έως τριών προδιαγραφών ελαστικών στεγνού περιβάλλοντος για τη σεζόν και η Goodyear επέλεξε τις πρώτες δύο προδιαγραφές της μετά από εκτενείς δοκιμές 12.000χλμ σε 7 διαφορετικά σιρκουί. Στο Silverstone η Goodyear θα παρέχει τα ελαστικά Α (μαλακό μείγμα) και C (μέσο μείγμα) προδιαγραφών για τις τρεις ομάδες. Και τα δύο ελαστικά διαθέτουν ολοκαίνουρια κατασκευή, σχεδιασμένη για να παρέχει συνέπεια και οδηγική συμπεριφορά στα ποικίλα σιρκουί του WEC. Με τους πρώτους τρεις αγώνες να λαμβάνουν χώρα σε Silverstone, Shanghai και Fuji, τοποθεσίες με ήπια κλίματα, η Goodyear θα εστιάσει αρχικά στο να δουλέψει στενά με τις ομάδες ώστε να τελειοποιήσει τα ελαστικά προδιαγραφών A και C στα αυτοκίνητά τους. Κατόπιν θα εξεταστεί αν θα παρουσιαστεί η τρίτη προδιαγραφή στη διοργάνωση του Bahrain (14 Δεκεμβρίου) ή του São Paulo (1 Φεβρουαρίου).

Goodyear WEC

Στο Silverstone, η νέα επιφάνεια της πίστας αναμένεται να έχει σοβαρές συνέπειες στη στρατηγική αγώνων. Εξαιτίας της ανανέωσης επιφάνειας, η FIA χαλάρωσε τους κανονισμούς, ώστε να επιτρέπεται στις ομάδες να χρησιμοποιήσουν ένα επιπλέον σετ ελαστικών στη διάρκεια του αγώνα. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να μετατρέψει τον 4ωρο αγώνα σε μια σειρά αλλεπάλληλων sprint ανάμεσα στα pit-stops, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμα λόγο που η Goodyear επέλεξε μια «επιθετική» στρατηγική επιλογής ελαστικών. Οι δοκιμές της Goodyear συμπεριέλαβαν επτά διαφορετικά σιρκουί με τελικό στόχο να δοκιμαστούν όσο το δυνατόν περισσότερες εναλλακτικές βρεγμένων συνθηκών οδήγησης. Επιπλέων των αγγλικών σιρκουί του Silverstone, Donington και Rockingham, η Goodyear πήγε επίσης στην Βόρεια Ιρλανδία, στο Bishopscourt προτού να διεξάγει δοκιμές και στο Portimao (Πορτογαλία), στο Motorland (Ισπανία) και το Sebring (ΗΠΑ).

Goodyear WEC

Τα αυτοκίνητα των ομάδων High Class, Jackie Chan DC Racing και Jota Sport θα φέρουν όλα τα λογότυπα της Goodyear για πρώτη φορά σε αγώνες αντοχής του στυλ Le Mans από το 2006. Το λογότυπο της Goodyear ενσωματώνει το φτερωτό σανδάλι του θεού Ερμή, και αυτό το αρχαίο σύμβολο ταχύτητας και ταξιδιού θα αποτελεί το επίκεντρο ενός ιδιαίτερου σχεδιασμού στο αυτοκίνητο της Jota Sport Oreca (που θα οδηγηθεί από τον Πρωταθλητή του WEC το 2014, Anthony Davidson, τον νικητή του αγώνα LMP2 το 2018, Roberto González και τον νικητή της Formula E και του αγώνα DTM, António Félix da Costa) προς τιμή αυτής της ιστορικής επιστροφής._Δελτίο Τύπου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου