Αγώνες Διεθνείς αγώνες

WRC: H επιστροφή του Solberg!

O Πρωταθλητής του WRC το 2003 επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού θα οδηγήσει το δεύτερο VW Polo R5 GTI στο Ράλλυ Ισπανίας για λογαριασμό της VW Motorsport.

Οι φήμες που ήθελαν τον Petter Solberg να επιστρέφει στο WRC για μία εμφάνιση για λογαριασμό της VW Motorsport, έγιναν πραγματικότητα. Ο Νορβηγός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC του 2003, θα οδηγήσει για τη γερμανική ομάδα το νέο VW Polo R5, με ομόσταυλο του τον Eric Camilli στο Ράλλυ Ισπανίας. Ο αγώνας θα αποτελέσει και το επίσημο ντεμπούτο του Polo στην κατηγορία του WRC2. O Solberg, συμμετείχε για τελευταία φορά στο θεσμό το 2012, όταν και αποτέλεσε εργοστασιακό οδηγό της Ford, και στη συνέχεια μεταπήδησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross. Ο Νορβηγός οδήγησε το Polo στις αρχές του χρόνου στις ειδικές της Σουηδίας, βοηθώντας στην εξέλιξη του στις χιονισμένες επιφάνειες. Ο ίδιος δήλωσε: “Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν το πάθος μου για τους αγώνες Ράλλυ. Όταν ο Sven Smeets με ρώτησε αν θέλω να λάβω μέρος στο Ράλλυ Ισπανίας με το VW Polo, φυσικά και άρπαξα την ευκαιρία. Όταν οδήγησα το αυτοκίνητο τον Ιανουάριο, απλά δεν ήθελα να βγω από μέσα! Όλα στο Polo R5 λειτουργούσαν τέλεια από την αρχή. Θεωρώ ότι είμαι προνομιούχος που η VW Motorsport με επέλεξε να οδηγήσω το αυτοκίνητο και είμαι πολύ χαρούμενος που εμπιστεύθηκαν εμένα και τον Eric (Camilli).

Ο Solberg, έχει στενές σχέσεις με την VW Motorsport, αφού η γερμανική ομάδα υποστηρίζει την PSRX Rallycross, την ομάδα με την οποία ο Νορβηγός αγωνίζεται μαζί με τον Kris Kristofersson οδηγώντας τα Polo Supercar στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross. O επικεφαλής της VW Motorsport, Sven Smeets, θεωρεί ιδανική την επιλογή του Solberg: “Ο Petter είναι ένας πραγματικός ήρωας των αγώνων Ράλλυ. Μέσα από τη συνεργασία μας στο πρόγραμμα του Rallycross, γνωρίζουμε τόσο το πάθος του για τους αγώνες, όσο και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει. Το να δίνει το 100% των δυνατοτήτων του είναι το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Δοκίμασε το Polo R5 στις αρχές του χρόνου και από την αρχή επιδίωξη και όνειρο μας είναι να του δώσουμε τη δυνατότητα να οδηγήσει το αυτοκίνητο στον πρώτο του αγώνα. Είμαι σίγουρος, ότι όλοι ανυπομονούν να δουν το νέο VW Polo R5, αλλά ακόμα περισσότερο τον Petter πίσω στις ειδικές διαδρομές.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι αυτή θα είναι η μοναδική φορά που η VW Motorsport θα συμμετάσχει ως εργοστασιακή συμμετοχή στο WRC2, αφού μετά την Ισπανία το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά σε ιδιώτες. Ο Solberg, στο δεξί του μπάκετ στον ισπανικό αγώνα θα έχει τη Veronica Engan, η οποία και είναι συνοδηγός του γιου του, Oliver._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου