Αγώνες Διεθνείς αγώνες

WRC: Πρώτη δοκιμή!

Η Peugeot ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Peugeot 208 R2, το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στους αγώνες στις αρχές του νέου έτους.

Στην έκθεση της Γενεύης η Peugeot παρουσίασε τη νέα γενιά του 208, με το νέο γαλλικό μοντέλο να κερδίζει τις εντυπώσεις του κοινού και του Τύπου. Με δεδομένο το γεγονός ότι οι δεσμοί της Peugeot με τους αγώνες αυτοκινήτου παραμένουν ισχυροί, το αγωνιστικό τμήμα ξεκίνησε ήδη τις δοκιμές εξέλιξης του νέου 208 προδιαγραφών R2. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με σημερινό μοντέλο εστιάζεται στον κινητήρα, ο οποίος δεν θα είναι ατμοσφαιρικός, αλλά τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος με χωρητικότητα 1.200 κ.εκ. Σύμφωνα με την Peugeot Sport, η σχεδίαση του αυτοκινήτου ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι και τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης στο δρόμο. Εκτός από τον κινητήρα, οι τεχνικοί της γαλλικής ομάδας έδωσαν μεγάλη σημασία στη μείωση του βάρους, αλλά και στην αξιοπιστία του νέου 208 R2, προσπαθώντας να διατηρήσουν το κόστος όσο το δυνατόν πιο χαμηλά.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Peugeot Sport, Bruno Famin, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω το αυτοκίνητο να πραγματοποιεί τις πρώτες του δοκιμές. Αναμένεται αρκετά βελτιωμένο, ειδικά λόγω του νέου κινητήρα των 1.200 κ.εκ. Τεχνολογίας PureTech, ο οποίος θα διαθέτει εξαιρετικά αυξημένες τιμές ισχύος και ροπής. Τώρα έχουμε ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης στο δρόμο, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για τη συνέχεια. Πλέον, θα δοκιμάσουμε την αντοχή και την ταχύτητα του σε διαφορετικές επιφάνειες, για να καταλήξουμε στις τεχνικές λύσεις που θα επιλέξουμε, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την αγωνιστική σεζόν του 2020.” Στα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών, το νέο 208 R2 οδήγησε ο περσινός νικητής του 208 Rally Cup στη Γαλλία, Yohan Rossel, ενώ ενδεικτικό της επιτυχίας του αυτοκινήτου είναι ότι συνολικά μέχρι σήμερα περισσότερα από 450 208 R2 παρήχθησαν από το γαλλικό εργοστάσιο!_Π.Τ.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου