Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Ξανά στο Ράλλυ Arctic με Citroen DS3 WRC ο Bottas

Ο οδηγός της Mercedes F1 Valtteri Bottas, ετοιμάζεται για την τρίτη συμμετοχή του στο φινλανδικό Ράλλυ Arctic, στα μέσα Ιανουαρίου, με συνοδηγό σε ένα Citroen DS3 WRC, τον Timo Rautiainen.

Το Ράλλυ Arctic Lapland, που διεξάγεται παραδοσιακά κατά το μήνα Ιανουάριο στην περιοχή του Rovaniemi, αποτελεί κάθε χρόνο έναν αγώνα που εκτός από τους πρωταγωνιστές στο Φινλανδικό Πρωτάθλημα Ράλλυ, προσελκύει κατά καιρούς αρκετούς ακόμη υψηλού προφίλ οδηγούς. Φέτος, ένας από αυτούς είναι ο Valtteri Bottas, που στις 15-16 Ιανουαρίου θα λάβει μέρος για τρίτη φορά στον αγώνα της Βόρειας Φινλανδίας.

Valtteri Bottas

Ο 31χρονος Φινλανδός, δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 το 2019 και 2020, δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τους αγώνες ράλλυ, στους οποίους έχει κάνει 3 συμμετοχές. Η αρχή έγινε το 2019 από το Ράλλυ Arctic, όπου μοιράστηκε ένα Ford Fiesta WRC με τον Timo Rautiainen, τερματίζοντας στην 5η θέση και σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο σε μία ειδική διαδρομή.

Valtteri Bottas

Στα τέλη του 2019, ο Bottas αναδείχθηκε νικητής στο Rallycircuit Côte d'Azur της Γαλλίας, με συνοδηγό τον Marko Salminen, στην πρώτη του εμφάνιση με Citroen DS3 WRC. Με ίδιο αυτοκίνητο, αλλά τον Rautiainen συνοδηγό, έλαβε μέρος και το 2020 στο Ράλλυ Arctic, τερματίζοντας στην 9η θέση, αφού είχε χάσει χρόνο από έξοδο, ενώ δυσκολεύτηκε και από το πολύ χιόνι. Φέτος, θα επανέλθει στον αγώνα, ξανά με Citroen DS3 WRC και την υποστήριξη της Nolla Motorsport.

Valtteri Bottas

Το 56ο Ράλλυ Arctic είναι διήμερο και περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές μήκους 216,44 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ενδεικτικό της δυσκολίας του αγώνα, είναι πως η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή έχει μήκος 42,64 χιλιόμετρα και η μικρότερη, 23,55 χιλιόμετρα.

Πέρυσι, νικητές αναδείχθηκαν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen, στην πρώτη τους τότε εμφάνιση με το Toyota Yaris WRC. Φέτος, είναι πιθανό να υπάρξει ξανά εκπροσώπηση της Toyota, ειδικά από τη στιγμή που η ακύρωση του Ράλλυ Σουηδίας, φημολογείται πως θα φέρει την είσοδο στο WRC ενός αγώνα στη Βόρεια Φινλανδία, που θα έχει κοινά στοιχεία με το Arctic.

Photos: Valtteri Bottas Social Media

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου