top icon
Διεθνείς αγώνες

Ξεκίνησαν τις προπονήσεις η Μαριαλένα Παυλή και ο Γρηγόρης Εμμανουήλ ενόψει FIA Rally Star

Η Μαριαλένα Παυλή και ο Γρηγόρης Εμμανουήλ, ξεκίνησαν τις προπονήσεις υπό το βλέμμα του προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) Δημήτρη Μιχελακάκη, καθώς και του συνοδού τους Λάμπρου Αθανασούλα.

Με τον Πανευρωπαϊκό Τελικό του FIA Rally Star, να διεξάγεται στις 28-30 Ιανουαρίου στη Γερμανία, οι εκπρόσωποι μας στον θεσμό Μαριαλένα Παυλή και Γρηγόρης Εμμανουήλ, πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση υπό το βλέμμα του προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) Δημήτρη Μιχελακάκη, καθώς και του συνοδού τους Λάμπρου Αθανασούλα.

Η προπόνηση έλαβε χώρα στη πίστα “ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ”, στο “σπίτι” του θεσμού των EKO Racing Dirt Games. Οι δύο εκπρόσωποι μας αψήφισαν το τσουχτερό κρύο και από νωρίς βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι ενός ειδικά διαμορφωμένου crosscar, ώστε να μπορέσουν να “γράψουν ώρες” με το συγκεκριμένο αγωνιστικό όχημα.

Λάμπρος Αθανασούλας το μυστικό όπλο της ελληνικής ομάδας

Καθόλη τη διάρκεια της προπόνησης δίπλα τους ήταν ο συνοδός της ελληνικής ομάδας, Λάμπρος Αθανασούλας. Ο οδηγός-μηχανικός με εκτεταμένη εμπειρία στα crosscars, καθώς και σε διεθνείς διοργανώσεις, αφού πραγματοποίησε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο αγωνιστικό όχημα των νεαρών αθλητών στη συνέχεια είχε τον ρόλο του δασκάλου.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας, είχε φροντίσει να δημιουργήσει μία τεχνική διαδρομή, ώστε τα δύο νεαρά παιδία να κατανοήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οδηγηθεί το crosscar. Από τους πρώτους γύρους ο Λάμπρος Αθανασούλας, εξηγούσε τα σημεία στα οποία θα πρέπει να προσέξουν οι εκπρόσωποι μας καθώς και τα μυστικά της οδήγησης του συγκεκριμένου οχήματος.

Τα δύο νεαρά παιδιά, ξεκίνησαν μουδιασμένα καθώς είχαν ελάχιστη εμπειρία οδήγησης ενός crosscar. Σταδιακά και μετά από τις υποδείξεις του συνοδού τους, έδειξαν σημάδια βελτίωσης και ένιωσαν αυτοπεποίθηση ώστε να πιέσουν τα όρια τους.

Με τους γύρους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον και τον Λάμπρο Αθανασούλα, να βρίσκεται δίπλα στους δύο εκπροσώπους μας η βελτίωση των νεαρών αθλητών ήταν θεαματική.

Τόσο η Μαριαλένα Παυλή (αθλήτρια του Σωματείου Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής – ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.)  όσο και ο Γρηγόρης Εμμανουήλ (αθλητής του Σωματείου “Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού -Σ.Μ.Α.Β.) συμπλήρωσαν πίσω από το τιμόνι του crosscar περισσότερους από 80 γύρους. Φανερά εξαντλημένοι αλλά έχοντας ολοκληρώσει τη σημερινή δύσκολη ημέρα προπόνησης-προετοιμασίας, άκουσαν με προσοχή τις τελευταίες παρατηρήσεις του Λάμπρου Αθανασούλα πριν αποχωρήσουν από την πίστα.

Δίπλα στη προσπάθεια σύσσωμη η ΟΜΑΕ

Η ΟΜΑΕ σε συνεργασία με την Motorsport Greece, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στους δύο εκπροσώπους μας, οι οποίοι θα βρεθούν στις 28-30 Ιανουαρίου στην πίστα rallycross του Estering κοντά στο Αμβούργο της Βόρειας Γερμανίας, με στόχο να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

Στη σημερινή προπόνηση, στη πίστα “ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ”, βρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) Δημήτρης Μιχελακάκης, δείχνοντας έμπρακτα την στηριξη της ΟΜΑΕ προς τους δύο εκπροσώπους μας.

Σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης ήταν δίπλα στον συνοδό της ελληνικής ομάδας Λάμπρο Αθανασούλα, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία της προετοιμασίας αλλά και τα επόμενα σχέδια ώστε τα νεαρά παιδιά να βρεθούν στη καλύτερη δυνατή κατάσταση μιας και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Παράλληλα ο Δημήτρης Μιχελακάκης ο οποίος δεν ξέχασε τις αγωνιστικές του καταβολές, έδωσε με τη σειρά του και ο ίδιος αρκετές συμβουλές τόσο στην Μαριαλένα Παυλή όσο και στον Γρηγόρη Εμμανουήλ.

Στοχεύοντας πάντα το καλύτερο

Αναμφίβολα στις 28-30 Ιανουαρίου στην πίστα rallycross του Estering, το έργο των εκπροσώπων μας δεν θα είναι εύκολο καθώς θα χρειαστεί να οδηγήσουν το crosscar Life Live TN5 του Thierry Neuville σε μία άγνωστη για αυτούς πίστα αλλά και σε ένα ξένο περιβάλλον.

Με γεγονός πως και τα δύο παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε έναν θεσμό που δίνει τη δυνατότητα σε νέα πρόσωπα να γίνουν τα επόμενα αστέρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον χώρο των Ράλλυ, όλοι θα πρέπει να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η πολιτεία με κύριο εκφραστή της τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη  Αυγενάκη, την ΟΜΑΕ, την Motorsport Greece, αλλά και την αλυτάρχη του EKO Acropolis Rally Ανίτα Πασαλή, η οποία έχει μοχθήσει τα τελευταία χρόνια ώστε να διεξαχθεί στη χώρα μας ο συγκεκριμένος θεσμός.

Καθώς βρεθήκαμε και εμείς στο “ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ”, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους δύο εκπροσώπους μας στον θεσμό, τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ Δημήτρη Μιχελακάκη, τον συνοδό της ελληνικής ομάδας Λάμπρο Αθανασούλα, αλλά και τον Παναγιώτη Ρουστέμη.

“Είμαι πολύ χαρούμενη που θα βρεθώ στη Γερμανία. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Προσπαθώ με τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν να είμαι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να πετύχω τους στόχους μας. Το γεγονός πως θα εκπροσωπήσω την χώρα μου, είναι ακόμη ένα έξτρα κίνητρο για να βάλω τα δυνατά μου”, δήλωσε η Μαριαλένα Παυλή μετά το τέλος της σημερινής ημέρας.

Φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να την ρωτήσουμε για το επόμενο βήμα ανεξαρτήτου αποτελέσματος και αν έχει κάποιο ίνδαλμα που θαυμάζει.

“Ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και γιατί όχι να βρεθώ σε μία αγωνιστική ομάδα και να πρωταγωνιστήσω με τη σειρά μου στο μηχανοκίνητο χώρο. Η αλήθεια είναι ότι θαυμάζω τον Εσθονό Ott Tanak”.

“Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα”, μας δήλωσε ο Γρηγόρης Εμμανούηλ.

“Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα πως θα είμαι εγώ αυτός που θα έχω το δύσκολο έργο να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον συγκεκριμένο θεσμό. Παρολαυτά θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα η συμμετοχή μου αυτή καθώς θέλω να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα να συνεχίσω το ταξίδι στο όνειρο”.

Ο Γρηγόρης Εμμανουήλ, μας απάντησε αν έχει και ο ίδιος κάποιο ίνδαλμα αλλά και για το μέλλον του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

“Η αλήθεια είναι ότι θαυμάζω τον Lewis Hamilton, αλλά μάλλον θα πρέπει να πω τον Sebastien Loeb ή τον Petter Solberg, καθώς αγωνίζομαι στον θεσμό FIA Rally Star. Με δεδομένο πως φέτος παρακολούθησα και το EKO Acropolis Rally, αναμφίβολα είναι το μεγαλύτερο μου όνειρο να βρεθώ στην ράμπα εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να είμαι αφοσιωμένος στην προσπάθεια μας”.

Ο συνοδός της ελληνικής ομάδας Λάμπρος Αθανασούλας δήλωσε.

“Έχω ένα δύσκολο έργο καθώς θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να “εκπαιδεύσω” τα παιδιά ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να είναι ανταγωνιστικοί στη Γερμανία”.

“Και τα δύο παιδιά έχουν θέληση και προσπαθούν να κάνουν το επόμενο βήμα στην αγωνιστική τους καριέρα. Ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της FIA, για την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο των ράλλυ. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως θα πρέπει να έχουμε υπομονή καθώς με αυτόν τον θεσμό κάνουμε ένα σωστό ξεκίνημα ώστε να προκύψουν νέα πρόσωπα στον χώρο μας”.

Δεν παραλείψαμε να ρωτήσουμε τον Λάμπρο Αθανασούλα αν αισθάνεται συγκινημένος καθώς πριν αρκετά χρόνια ήταν αυτός στη θέση των παιδιών.

“Δεν σας κρύβω πως μέσα από το “Γίνε Πρωταθλητής” έκανα και εγώ το δικό μου ξεκίνημα στον χώρο. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι που πάντα θα θυμάμαι. Πλέον στο ρόλο του “δασκάλου” και αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικό τόσο για εμένα τον ίδιο όσο και για τα παιδιά αλλά και αυτούς που με επέλεξαν για αυτόν τον ρόλο. Πάντα δίνω τα μέγιστα και αυτό θα κάνω και τώρα”.

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης πρόσθεσε.

“Είναι μεγάλη επιτυχία της ΟΜΑΕ ως επίσημο μέλος της FIA σε συνεργασία με τη Motosport Greece αυτό που συμβαίνει φέτος. Μας δίνεται η δυνατότητα να στηρίξουμε δύο νεαρά παιδιά ώστε να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Επιπρόσθετα τα οικονομικά της ΟΜΑΕ, για πρώτη φορά μας επιτρέπουν να παρέχουμε μεγαλύτερη βοήθεια σε αυτά τα παιδιά, και ελπίζουμε στο μέλλον να συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

“Πρέπει επίσης να τονίσω ότι σύσσωμο το Δ.Σ. της ΟΜΑΕ στηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια ανάδειξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Ευχόμαστε όλοι το καλύτερο αποτέλεσμα και για τους δύο εκπροσώπους μας”.

Στο “ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ” βρέθηκε ο Παναγιώτης Ρουστέμης, ο οποίος βοηθά την Μαριαλένα Παυλή στην προσπάθεια της και μας δήλωσε.

“Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λίγο χρόνο για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι. Παρολαυτά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαι χαρούμενος που μπορώ και εγώ να βοηθήσω με τη σειρά μου μία νέα αθλήτρια. Φυσικά εύχομαι και στον Γρηγόρη τα καλύτερα και είμαι στη διάθεση του ώστε να βοηθήσω όπου μπορώ. Ελπίζω να τα καταφέρουν και τα δύο παιδιά καθώς τέτοιες προσπάθεις πρέπει να στηρίζονται από όλους μας”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΑΒΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ