top icon
Αγώνες

Dirt Games: Από το καρτ στο Semog Trophy!

Από τις ασφάλτινες πίστες και το χώρο του καρτ, ο Φώτης Σωτηρόπουλος βρέθηκε στον Ιππόδρομο Αθηνών για την πρώτη χωμάτινη εμπειρία της ζωής του με το Semog Trophy!

Ο Φώτης Σωτηρόπουλος είναι γνωστός για την παρουσία του στο χώρο του καρτ. Στα 18 του χρόνια, θεωρείται ένας από τους ταχύτερους οδηγούς, ενώ πέρσι κατάφερε να κατακτήσει και τον τίτλο στην κατηγορία KZ2. Μάλιστα, το 2017 συμμετείχε σε δύο αγώνες του εξωτερικού, καταφέρνοντας και τις δύο να περάσει στον μεγάλο τελικό. Πριν από μερικούς μήνες, ο Φώτης είχε βρεθεί με τον Θωμά Κρασώνη στην πίστα του Διαδρόμιου, όπου και οδήγησαν για λογαριασμό του περιοδικού μας το SR Kartcross του Λάμπρου Αθανασούλα. Από εκείνη την ημέρα, το νερό κύλησε στο αυλάκι και ο 18χρονος οδηγός βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στον Ιππόδρομο του Μαρκοπούλου, οδηγώντας μία χωμάτινη φόρμουλα. Και συγκεκριμένα, το Semog Trophy της ομάδας της Sotirchos Engineering του Βαγγέλη Σωτήρχου και της Evolution Motor Car του Κώστα Σπύρου. Αυτή ήταν και η πρώτη του επαφή με το χώμα σε αγωνιστικούς ρυθμούς, και φυσικά με αυτού του είδους κατασκευή. Οι χρόνοι του ήταν πολύ καλοί, με δεδομένη την ελάχιστη εμπειρία του, και μετά το τέλος του trackday και αφού έπεσε η σκόνη, μας μίλησε για την εμπειρία του, αλλά και τις σκέψεις του σχετικά με την επόμενη μέρα.

Πως προέκυψε η συμμετοχή σου στο Dirt Games Challenge με το Semog;

“Η συμμέτοχη μου στο Dirt Games προέκυψε εντελώς τυχαία, καθώς ήταν μια απόφαση της τελευταίας στιγμής. Μου έκανε την πρόταση ο καλός μου φίλος, και πολύ καλός οδηγός Γιάννης Άκρατος, με τον οποίο δουλέψαμε πάνω στο ίδιο μονοθέσιο. Με την βοήθεια του Βαγγέλη Σωτήρχου και Κώστα Σπύρου και του υπόλοιπου πληρώματος πάντα με διάθεση και χαμόγελο!”

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το Dirt Games;

“Το Dirt Games είναι κάτι ξεχωριστό. Επικρατεί ένα πολύ φιλικό κλίμα από την οργάνωση, τις ομάδες καθώς και τους οδηγούς κάτι που γενικά δεν το βρίσκεις στους ελληνικούς αγώνες. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και οι προκλήσεις των οδηγών πολλές. Πιστεύω ότι θεσμός έχει μέλλον και στην Ελλάδα.”
Πως σου φάνηκε η χωμάτινη φόρμουλα της Semog και η εμπειρία της οδήγησης στο χώμα;

“Η χωμάτινη αυτή φόρμουλα της Semong ήταν φιλική και ευχάριστη στην οδήγηση. Μπόρεσα να προσαρμοστώ γρήγορα και πέτυχα αρκετά γρήγορους χρόνους. Το χώμα τώρα είναι κάτι ξένο σε σχέση με αυτά που ξέρω μέχρι στιγμής, είναι όμως πολύ ευχάριστο και «παιχνιδιάρικο». Θέλω να ευχαριστήσω τον Λάμπρο Αθανασσουλα που με έβαλε στο αυτοκίνητο του και μου έδειξε τα πατήματα του σε τρεις αναγνωριστικούς γύρους. Επομένως έπιασα τον ταύρο από τα κέρατα και προσπάθησα να τον δαμάσω!”

Με δεδομένο το γεγονός ότι ήταν η πρώτη σου παρουσία σε χωμάτινο αγώνα, πόσο δύσκολη ήταν να προσαρμοστείς από την άσφαλτο;

“Το χώμα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Θεωρώ ότι ένας καλός οδηγός αφήνει τον εαυτό του να δοκιμάζει τα πάντα. Με το kartcross δεν ένιωσα κάτι τόσο ξένο, είναι πολύ κοντά σε ένα εξαταχυτο ασφάλτινο kart αλλά σε βρεγμένες συνθήκες. Οπότε δεν δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ αλλά στροφή με στροφή βελτιωνόμουν.”

Πως σου φάνηκε το όλο κλίμα και το περιβάλλον στον Ιππόδρομο;

“Το κλίμα όπως προανέφερα ήταν εξαιρετικό. Το πρόγραμμα λειτούργησε σωστά και οι κριτές ήταν ευγενικοί και συνεργάσιμοι. Το περιβάλλον στον Ιππόδρομο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα κρυφό διαμάντι, είναι θλιβερό να βλέπεις ανάλογες εγκαταστάσεις να καταρρέουν χρόνο με το χρόνο. Με το Dirt Games το μέρος μπορεί να ξυπνήσει από τον λήθαργο και να φιλοξενήσει και άλλους πολύ μεγαλύτερους θεσμούς και event.”
Υπάρχει περίπτωση και ενδιαφέρον να συμμετάσχεις σε κάποιον από τους αγώνες του θεσμού;

“Επιθυμώ πολύ να λάβω μέρος σε αγώνες του Dirt Games αλλά προς το παρόν έχω άλλες προτεραιότητες στο πρόγραμμα και την μεγάλη μου αγάπη, το καρτ!”

Με δεδομένο το γεγονός ότι προέρχεσαι από το χώρο του καρτ, θεωρείς ότι η συγκεκριμένη μορφή αγώνων μπορεί να δεχθεί κάποια από τα παιδιά του χώρου; Θα το πρότεινες σε κάποια από αυτά;

“Θα πρότεινα σε όλους να το δοκιμάσουν ως μια μοναδική εμπειρία. Σου παρέχει μοναδική αίσθηση με μικρό κόστος σχετικά.”

Θα συμφωνούσες στην ιδέα να μπορούν να αγωνίζονται με τις χωμάτινες φόρμουλες και παιδικά μικρότερης ηλικίας, διαθέτοντας φυσικά την απαραίτητη αγωνιστική λισάνς όπως στα καρτ;

“Στην μορφή που βρίσκεται τώρα αυτού του τύπου το μονοθέσιο είναι αρκετά δύσκολο να συνεργαστεί με μικρές ηλικίες. Θεωρώ όμως ότι με τις κατάλληλες αλλαγές και την σωστή καθοδήγηση θα μπορέσει να τραβήξει και μικρότερο κοινό. Για εμένα όμως η καλύτερη αρχή για ένα παιδί είναι η άσφαλτος και ένα minikart.”

Ποια είναι τα πλάνα σου για το 2018; Πριν από μερικές εβδομάδες μας είχες αναφέρει ότι υπήρχε ενδεχόμενο να αγωνιστείς σε αγώνες καρτ στην Ιταλία.

“Τα πλανά μου για το 2018 εμπεριέχουν κάποιους αγώνες του Ιταλικού πρωταθλήματος στην κατηγορία Kz2 καθώς και τον μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς, τον παγκόσμιο τελικό Kz2 Super Cup της Fia τον οποίο ακολουθώ τρία χρόνια τώρα. Φέτος θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη στο Genk του Βελγίου, αυτός ο αγώνας στηρίζεται κάθε χρόνο με πάνω από 100 πιλότους με κορυφαίο επίπεδο!”_ Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ