Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

2ος Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2020 – ραντεβού αύριο στην πόλη της Καλαμάτας

Σε λιγότερο από 24 ώρες θα γνωρίζουμε τους νικητές του 2ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2020.

Και στις τρεις κατηγορίες, τις mini, junior και senior, στις οποίες συμμετέχουν οδηγοί με ηλικία 8 έως 12 ετών, 13 έως 15 ετών και 16 ετών και άνω αντίστοιχα, κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Και αυτό γιατί οι αγώνες karting κρύβουν εκπλήξεις που απαιτούν ακόμα και από τα «φαβορί» σωστή προετοιμασία, εξέλιξη, συνεχή βελτίωση και συγκέντρωση στο στόχο.

Σήμερα λοιπόν, 24 ώρες πριν, στην πίστα San Nicolas στην Καλαμάτα, δίπλα από την ''Κόκκινη παραλία'' του Μεσσηνιακού κόλπου, οι πρωταγωνιστές του ελληνικού karting είναι εδώ. Η υψηλή θερμοκρασία δεν τους δυσκολεύει, ενώ σημερινός σκοπός τους είναι η σωστότερη προετοιμασία και η προσαρμογή στην εξαιρετικά απαιτητική από οδηγική σκοπιά πίστα. Οι αγώνες karting κρίνονται τις περισσότερες φορές σε διαφορές στο δέκατο του δευτερολέπτου, και επομένως θα πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι στο απόλυτο για τον αυριανό αγώνα.

Η κατηγορία mini είναι η πιο ενδιαφέρουσα, χάρη στην ταχύτητα που παραδοσιακά επιδεικνύουν στην πίστα οι μικροί… μπόμπιρες που συμμετέχουν σε αυτή. Εδώ, οι πρωταγωνιστές του πρώτου γύρου του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κarting, Nικόλας Φραγκάκης και Φαίδωνας Παπαφιλίππου, που είχαν κάνει το «1-2», αναζητούν δουλεύοντας με τις ομάδες τους (Praga Zahos και Speed Force, αντίστοιχα) για το ιδανικό, έτσι ώστε στον αυριανό αγώνα να είναι το ίδιο έτοιμοι.

Στην κατηγορία junior ο νικητής του πρώτου αγώνα, Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, με μηχανικό-κόουτς τον Δημήτρη Κεράτσα (GSR), και ο τρίτος στο βάθρο της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος, Νικόλας Λύκος, με τον Βασίλη Ζάχο (Praga) δουλεύουν σκληρά αναζητώντας το δέκατο του δευτερολέπτου. Η επιστροφή στους αγώνες των Ιωάννη Δήμου της ομάδας του Γιώργου Παπαμιχάλη και Χρήστου Χατζή από την ομάδα του Κώστα Χατζή που ήδη είναι στην πίστα και δουλεύουν για το καλύτερο στην επανεμφάνισή τους, προσδίδει στην κατηγορία ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η senior είναι μια κατηγορία που απαιτεί την τέλεια προετοιασία, με οδηγούς που είναι πλούσιοι σε εμπειρίες και με πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα στο «βιογραφικό» τους. Και οι τρείς οδηγοί που ανέβηκαν στο βάθρο του πρώτου αγώνα, οι Άκης Βασιλέρης (1ος), Κωνσταντίνος Κομνηνός (2ος), αμφότεροι της ομάδας Prt,  ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (3ος) του Γιώργου Γρυλάκη, αλλά και ο Στυλιανός Πετρίσης με την Speed Force πλέον, είναι εδώ δουλεύοντας για τον αυριανό αγώνα σε μία κατηγορία που όποιος δει πρώτος την σημαία του τερματισμού δεν θα είναι έκπληξη.

Η λύση της «εξίσωσης» για το ποιος θα είναι νικητής στην κατηγορία του και ποιοι θα τον πλαισιώσουν στο βάθρο είναι δύσκολη. Η απάντηση θα δοθεί αύριο όταν ο αλυτάρχης του αγώνα Στέλιος Καγιάφας «σφυρίξει» τη λήξη, κατεβάζοντας την καρό σημαία του τερματισμού και στην senior, που πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι η τελευταία κατηγορία.

Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου