top icon
Eλληνικοί αγώνες

38o Ράλλυ Φθιώτιδος: Επίσημη πρώτη

Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος ανοίγει στη Λαμία και η On Sale Rally Team είναι πανέτοιμη για την πρόκληση της χρονιάς που ξεκινάει.

Αναμονή τέλος για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού μετά από μία μακρά περίοδο «ραστώνης» τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ετοιμάζονται να στηθούν και πάλι στην αφετηρία των χωμάτινων ειδικών διαδρομών.

Το 38ο Ford Ντουλάκης Ράλλυ Φθιώτιδος θα σημάνει την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος έχοντας φυσικά ως επίκεντρο την πόλη της Λαμίας. Η επιλογή της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα να επιλέξει δύο ειδικές διαδρομές που θα συμπεριληφθούν στο Ράλι Ακρόπολις το Σεπτέμβριο, αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς συνδυασμούς, με αποτέλεσμα οι συμμετοχές να αγγίξουν τις 46.

Αυτές διακρίνονται για την ποιότητα τους, με επτά αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 και σημαντικούς οδηγούς από τη χώρα μας, την Κύπρο και το εξωτερικό να αυξάνουν στο κατακόρυφο το επίπεδο του συναγωνισμού.

Ανάμεσα στις ομάδες που ξεχωρίζουν και θα πρωταγωνιστήσουν είναι αυτή της On Sale Rally Team. Η νεοσύστατη αγωνιστική ομάδα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την παρθενική της εμφάνιση στους Ελληνικούς Αγώνες έχοντας τοποθετήσει τον πήχη ψηλά και στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Κεχαγιάς και ο Μάριος Τσαούσογλου στο δεξί μπάκετ, θα έχουν στη διάθεση τους ένα ολοκαίνουργιο Skoda Fabia Rally2 evo και μαζί θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Πρωταθλητής Ελλάδος το 2019 έχει την απαιτούμενη ταχύτητα και εμπειρία για να ανταπεξέλθει σε έναν αγώνα που εκτός από την ταχύτητα θα μετρήσει και η στρατηγική.

Πέρα από το μήκος των δύο επαναλαμβανόμενων ειδικών διαδρομών (24,47 και 21,37 χλμ. αντίστοιχα) που καθιστά σημαντική την καλή διαχείριση των ελαστικών, πρόκληση θα αποτελέσει ο καιρός αν επαληθευτεί η πρόβλεψη για βροχοπτώσεις τις ημέρες του αγώνα.

Την υποστήριξη και τη φροντίδα του Skoda Fabia Rally2 evo έχει η ομάδα της Kirkos Racing και η On Sale Rally Team είναι πανέτοιμη για την πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς! Ας δούμε όμως τι σκέφτονται οι Γιώργος Κεχαγιάς και Μάριος Τσαούσογλου λίγες μέρες πριν την πρώτη τους εμφάνιση με τα χρώματα της νέας τους ομάδας.

On Sale Rally Team - Giorgos Kechagias

Γιώργος Κεχαγιάς: «Ο αγώνας είναι πολύ ωραίος, με εξαιρετικές ακροπολικές ειδικές διαδρομές. Είναι μία ευκαιρία να ευχαριστηθούμε, αλλά και να πάρουμε μία γεύση εν όψει του εθνικού μας αγώνα το Σεπτέμβριο. Σίγουρα, το στοιχείο που θα αυξήσει το βαθμό δυσκολίας του αγώνα είναι οι καιρικές συνθήκες. Αν βρέξει σίγουρα θα είναι εξαιρετικά απαιτητικός. Από εκεί και πέρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι έχουμε πολλές και ποιοτικές συμμετοχές. Αυτό αναβαθμίζει σημαντικά το επίπεδο του αγώνα, του συναγωνισμού και του θεσμού γενικότερα. Εμείς έχουμε κάνει δοκιμές με το αυτοκίνητο, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό. Έχει διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του Skoda Fabia, όντας πιο φιλικό, αλλά και πιο δυνατό. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ενώ θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα πληρώματα του αγώνα».

On Sale Rally Team - Marios Tsaousoglou

Μάριος Τσαούσογλου: «Βρεθήκαμε στις ειδικές πριν από 15 μέρες, λόγω της απαγόρευσης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και μπορώ να πω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Και οι δύο είναι εξαιρετικά προσεγμένες. Η Παύλιανη είναι στην καλύτερη κατάσταση που την έχουμε δει. Όσον αφορά τη Δάφνη είναι πάρα πολύ ωραία, ενώ το τελευταίο κομμάτι είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι ανοικτό, πολύ γρήγορο και θα μπορούσα να πω ότι θυμίζει την Ελάτεια, αλλά με κατηφορική φορά. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία κορυφαίων οδηγών στον αγώνα, με το επίπεδο του συναγωνισμού να είναι το υψηλότερο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Εμείς από την πλευρά μας θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ