top icon
Eλληνικοί αγώνες

38ο Ράλλυ Φθιώτιδος: H πρώτη μάχη…

Η αυλαία του Παν.Π. Ράλλυ Χώματος άνοιξε στις χωμάτινες ε.δ. της Φθιώτιδας και η On Sale Rally Team έδωσε την πρώτη, από τις πολλές μάχες που θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά.

Το πράσινο φως για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος του 2021 άναψε επίσημα σήμερα στις ειδικές διαδρομές του 38ου Ford Ντουλάκης Ράλλυ Φθιώτιδος. Με το επίπεδο του συναγωνισμού να είναι το υψηλότερο των τελευταίων ετών, ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικό θέαμα και εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το γεγονός πως οι καιρικές συνθήκες αποδείχθηκαν σύμμαχος στην προσπάθεια των πληρωμάτων, αφού οι βροχοπτώσεις που ανέφερε το σχετικό δελτίο νωρίτερα, εν τέλει δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.

Στην αυλαία του θεσμού πρεμιέρα έκανε και η On Sale Rally Team με τους Γιώργο Κεχαγιά και Μάριο Τσαούσογλου να έχουν στη διάθεση τους ένα τελευταίας γενιάς Skoda Fabia Rally2 evo.

Το πλήρωμα της νεοσύστατης ομάδας πίεσε και προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά χωρίς όμως να σημειώσει τους χρόνους που οι ίδιοι επιθυμούσαν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ατυχία φρόντισε να τους χτυπήσει την πόρτα στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, όταν και ένα κλαταρισμένο ελαστικό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την 3η θέση της γενικής που είχαν στα χέρια τους μέχρι εκείνη τη στιγμή και να περιοριστούν τέταρτοι.

On Sale Rally Team - Service

Ένα στοιχείο που επηρέασε τις επιδόσεις του ελληνικού πληρώματος ήταν η εξοικείωση με το αυτοκίνητο. Ο 36χρονος οδηγός συμμετείχε για πρώτη φορά με το Skoda Fabia Rally2 evo και δεν κατάφερε να βρει το ιδανικό στήσιμο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με αποτέλεσμα να μην βολευτεί πίσω από το τιμόνι του.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο ίδιος δεν παρέλειψε στο τέλος του αγώνα να υποστηρίξει ότι απαιτείται δουλειά από μέρους του και της ομάδας για να έρθουν στο επιθυμητό επίπεδο. Κάτι που η On Sale Rally Team γνωρίζει ήδη και φροντίζει να αλλάξει από τον επόμενο κιόλας αγώνα, προσφέροντας έτσι στο πλήρωμα τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί πλήρως τη δυναμική του αυτοκινήτου.

Στον αγώνα, μεγάλοι πρωταγωνιστές και νικητές αναδείχθηκαν οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Ηλία Στέλιος με το Volkswagen Polo Rally2. O 29χρονος οδηγός κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές του 38ου Ράλλυ Φθιώτιδος καταφέρνοντας να σημειώσει μία πειστική νίκη.

Δεύτερος ακολούθησε o περσινός Πρωταθλητής Κύπρου, Σίμος Γαλαταριώτης, με τον Αντώνη Ιωάννου στο δεξί μπάκετ του Volkswagen Polo Rally2.

Την πρώτη τριάδα έκλεισαν οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Frederic Miclotte με το Skoda Fabia Rally2 evo, εκμεταλλευόμενοι το κλαταρισμένο ελαστικού του Γιώργου Κεχαγιά στην τελευταία ειδική.

Επόμενος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος είναι το Ράλλυ 18ο Ράλλυ Κορίνθου στις 31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου.

On Sale Rally Team - Fthiotidos 03

Ας δούμε τι δήλωσε το πλήρωμα της On Sale Rally Team στο τέλος του αγώνα. 

Γιώργος Κεχαγιάς: «Σίγουρα, δεν βρέθηκα στη μέρα μου. Το αυτοκίνητο είναι καινούργιο για εμάς, θέλει δουλειά εκ μέρους μας και το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα δουλέψω εγώ και η ομάδα για να το φέρουμε στα μέτρα μας και να επιστρέψουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε. Συγχαρητήρια σε όλους, αλλά και στα κυπριακά πληρώματα που ήρθαν στον αγώνα και αναβάθμισαν ακόμα περισσότερο το επίπεδο του συναγωνισμού».

Μάριος Τσαούσογλου: «Από τη μεριά μου μπορώ να πω ότι ο αγώνας είχε πολύ καλή οργάνωση. Οι ειδικές ήταν εξαιρετικά απαιτητικές, ενώ ήταν και άγνωστες σε όλους, αφού είχαν αρκετά χρόνια να συμπεριληφθούν σε αγώνα Ράλλυ. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, η οργάνωση είχε κάνει εξαιρετική δουλειά και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και μία ευκαιρία να προετοιμαστούν τα πληρώματα για το Ράλλυ Ακρόπολις σε ιδανικές συνθήκες».

Δελτίο Τύπου

Διαβάστε ακόμη – 38ο Ford Ντουλάκης Ράλλυ Φθιώτιδος: Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία

Ποιος θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο (20-23 Ιανουαρίου 2022);

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ