Πριν από ένα χρόνο, μια φιλική αναμέτρηση έμελλε να αλλάξει την ιστορία μιας κατηγορίας κατασκευών του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ουσιαστικά να δημιουργήσει ένα νεοσύστατο θεσμό και ρεύμα.

Στην Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Δήμου Χαλκίδας ξεκίνησαν όλα το 2016, και σε λίγες ημέρες οι πρωταγωνιστές του Dirt Games Challenge επιστρέφουν στο σημείο από όπου άρχισαν όλα. Στο πλαίσιο του 3ου γύρου του θεσμού, 35 οδηγοί θα αναμετρηθούν στη χωμάτινη διαδρομή, με μοναδικό αντίπαλο το χρονόμετρο. Ανάμεσα σε αυτούς, οι δεκαεπτά θα οδηγήσουν χωμάτινες φόρμουλες, ενώ οι δεκαοκτώ αγωνιστικά αυτοκίνητα. Στις τρεις κατηγορίες των Kartcross το επίπεδο των συμμετοχών είναι τέτοιο, που εγγυάται υψηλού επιπέδου θέαμα για όσους τυχερούς βρεθούν στη Χαλκίδα, αλλά και αντίστοιχα έντονο συναγωνισμό.

Η πολυπληθέστερη κατηγορία, και μάλιστα με σπουδαίους οδηγούς στις τάξεις της, είναι αυτή των 650 κ.εκ., με εννέα χωμάτινες φόρμουλες. Φαβορί είναι ο Λάμπρος Αθανασούλας, ο οποίος έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και θα οδηγήσει το SR Kartcross της δικής του ομάδας. Βέβαια, το έργο του μόνο εύκολο δε θα είναι, αφού, όπως και στους δύο προηγούμενους αγώνες της χρονιάς, την ίδια χωμάτινη φόρμουλα θα οδηγήσει και ο Γιώργος Ζυμαρίδης! Ο ταχύτατος οδηγός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινηθεί στους ρυθμούς του Λάμπρου, και αυτό σκοπεύει να κάνει στη Χαλκίδα. Αμφότεροι, όμως, θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, ο οποίος επικράτησε στην κατηγορία στον προηγούμενο γύρο του θεσμού στη Σπάρτη, με αποτέλεσμα να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, 6 βαθμούς μπροστά από τον Ζυμαρίδη. Υπολογίσιμος αντίπαλος είναι πάντα και ο Γιάννης Χεκιμιάν, που θα οδηγήσει το Speedcar Xtrem, και μετά τη Σπάρτη θα έχει προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο στη νέα του χωμάτινη φόρμουλα. Η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη, ωστόσο, είναι η παρουσία του «ΤΑΖ» σε ένα Speedcar των 600 κ.εκ., ο οποίος είναι γνωστός για την ταχύτητά του στο χώμα, έχοντας πρωταγωνιστήσει με Mitsubishi Lancer EVO στους ελληνικούς αγώνες. Με δεδομένη την ταχύτητά του σε αυτές τις επιφάνειες, αναμένεται άκρως ανταγωνιστικός!

Αντίστοιχα, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουμε στην κατηγορία των 750 κ.εκ., αλλά με τον Γιώργο Ζυμαρίδη να είναι το φαβορί με το Speedcar Xtrem. Όμως, τόσο ο Χαράλαμπος Γαζετάς (μετρ του χώματος) όσο και ο πρώην συμμετέχων με Formula 3 Βασίλης Παπαφιλίππου, αλλά και ο Μιχάλης Τακιδέλης, είναι ικανοί για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τέλος, στην Open ο Επαμεινώνδας Καρανικόλας με το τετρακίνητο Autocross θέλει να επαναλάβει την επίδοση της Σπάρτης, με ξεκάθαρο στόχο να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας! Στη διαδρομή των 2,5 χιλιομέτρων, βέβαια, δε θα δούμε μόνο τις χωμάτινες φόρμουλες, αλλά και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Από τους δεκαοκτώ συμμετέχοντες, το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό του Κωνσταντίνου Χαλιβελάκη, ο οποίος επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του στο πόδι. Ο Κυπελλούχος Χώματος του 2013 θα οδηγήσει το Mitsubishi Lancer EVO IX, το οποίο μάλιστα θα μοιραστεί με τον αδερφό του, Νικόλα! Ο τελευταίος προέρχεται από ένα σερί καλών εμφανίσεων στην άσφαλτο, ενώ στο χώμα είχε τερματίσει 3ος Γενικής στο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ με το ίδιο αυτοκίνητο. Με Lancer EVO IX θα δούμε και τον πολύ γρήγορο χωμάτινο οδηγό Άρη Μαγιάφη, αλλά και τον Στέφανο Θεοχαρόπουλο, ο οποίος και έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις του σε αυτές τις επιφάνειες. Αντίστοιχα εντυπωσιακό θέαμα και συναγωνισμό αναμένεται να προσφέρουν οι μικρότερες κατηγορίες καθώς και τα 7 αυτοκίνητα της κατηγορίας Ε που συμμετέχουν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, από τα τέσσερα χρονομετρημένα περάσματα των οδηγών, στο συνολικό-τελικό χρόνο προσμετρούν τα τρία καλύτερα, ενώ την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα που ξεκινάει την Κυριακή στις 10:00 πμ έχουν το σωματείο ΑΣΜΑ Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και η ομάδα των Dirt Games. H Subaru Πλειάδες Motors είναι ο βασικός υποστηρικτής του αγώνα, ενώ όλοι οι νικητές των κατηγοριών Kartcross καθώς και ο οδηγός με το ταχύτερο πέρασμα, θα μοιραστούν δώρα και δωροεπιταγές από τους χορηγούς των Dirt Games, την Εneos, τη Racecraft και την Pavlos Pettas Επισκευές Ζαντών. Χορηγοί επικοινωνίας του θεσμού είναι οι 4TΡΟΧΟΙ και η COSMOTE TV, η οποία, όπως σε όλους τους αγώνες, έτσι και στη Χαλκίδα θα μεταδώσει σχετικό αφιέρωμα διάρκειας 15 λεπτών μέσα από τη συχνότητά της._ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά