Επιστροφή στο Μαρκόπουλο για τo μηχανοκίνητo αθλητισμό, αυτήν τη φορά όχι με αντίπαλο το χρονόμετρο, αλλά για μια εντυπωσιακή εκδήλωση με χωμάτινες φόρμουλες!

Ο Ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο δεν αποτελεί άγνωστο πεδίο για τους 4 τροχούς. Ήταν το 2007 όταν με αφορμή τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου, ο κεντρικός του στίβος διαμορφώθηκε κατάλληλα για τη διεξαγωγή δύο υπερειδικών διαδρομών. Ο ίδιος χώρος ετοιμάζεται για ακόμα μια φορά να αποτελέσει πεδίο δράσης τετράτροχων, αυτήν τη φορά στο πλαίσιο του 71ου Ελληνικού Ντέρμπι του ΟΠΑΠ. Ειδικότερα, την επόμενη Τετάρτη (5 Ιουλίου) αμέσως μετά τη λήξη των ιπποδρομιών, όσοι παρευρισκόμενοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντελώς διαφορετικό και ταυτόχρονα μοναδικό θέαμα, αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστές τέσσερις χωμάτινες φόρμουλες Kartcross! 

Τα γνωστά αγωνιστικά χωμάτινα μονοθέσια που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν άνθηση και στη χώρα μας και πλέον διαθέτουν και το δικό τους θεσμό, το Dirt Games, με γνωστούς οδηγούς αγώνων πίσω από το τιμόνι τους, θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα υπό μορφή επίδειξης.

Οι Λάμπρος Αθανασούλας, Γιώργος Ζυμαρίδης, Κώστας Σωτηρόπουλος και Λευτέρης Σωτήρχος θα οδηγήσουν τα εντυπωσιακά σε μία ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή 1.300 μέτρων, η οποία έχοντας πλάτος σχεδόν 15 μ. θα υποδεχτεί και τα τέσσερα φορμουλάκια ταυτόχρονα, κάτι που εγγυάται το θέαμα! 

Για όσους λιγότερο μυημένους, θυμίζουμε ότι τα χωμάτινα φορμουλάκια έχουν ιπποδύναμη που αγγίζει τους 130 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος και το χαμηλό δείκτη πρόσφυσης στο χώμα, το θέαμα είναι εγγυημένο! Αυτή θα είναι μία πρώτη γνωριμία ανάμεσα σε δύο αρκετά διαφορετικούς κόσμους, αλλά με κοινό παρονομαστή την ταχύτητα, με την ελπίδα και τη θέληση να αποτελέσει την πρώτη από πολλές μελλοντικές.

Η εκδήλωση των μονοθεσίων υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει περίπου στις 20:00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 από το 1970 μέχρι σήμερα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά