Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

Επαμεινώνδας Φατούρος: Ο νέος Πρόεδρος της ΟΜΑΕ

Μετά τις πρόσφατες εκλογές καθώς και τη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος διαθέτει νέο πρόεδρο, τον Νώντα Φατούρο.

Αρχιτέκτονας με υπηρεσία σε γνωστά και σημαντικά έργα, πρώην αθλητής και ενεργά εμπλεκόμενος στα κοινά του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, ειδικά την τελευταία δεκαετία. Ο λόγος για τον Νώντα Φατούρο, ο οποίος από το απόγευμα της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου, βρίσκεται και επίσημα στο τιμόνι της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Who is who

O Νώντας Φατούρος είναι 67 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και επέδειξε ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, καθώς υπήρξε αθλητής μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και στίβου (άλμα εις ύψος). Αφού αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, στην Ιταλία. Σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας Con.Tent.

Έχει μελετήσει και κατασκευάσει πολλές μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, καταστήματα, κινηματογράφους, ενώ έχει υλοποιήσει σημαντικά τεχνικά έργα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η μελέτη και κατασκευή των εγκαταστάσεων του Sponsor Village στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (1997), της Συνόδου Κορυφής σε Ζάππειο (2002) και Χαλκιδική (2003), των test events και των προσωρινών κατασκευών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004). Επιπλέον, είχε ευρεία εμπλοκή με τις Υπερειδικές Διαδρομές Ράλλυ Ακρόπολις μεταξύ 2005-2007, αφού μελέτησε και κατασκεύασε τόσο αυτές στο ΟΑΚΑ (2005, 2006), όσο και εκείνη στο Μαρκόπουλο (2007).

Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η σχέση του Νώντα Φατούρου με τους αγώνες αυτοκινήτου πάντως, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Συγκεκριμένα, το 1977 άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες ράλλυ, αναβάσεων και ταχύτητας. Η σταδιοδρομία του ολοκληρώθηκε το 1986 μετά από μια δυσάρεστη συγκυρία, όταν εκλάπη το αγωνιστικό του αυτοκίνητο.

Μεταξύ 2007 και 2014 υπήρξε μέλος της ΕΘΕΑ και μετέπειτα ΕΠΑ, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της ΟΜΑΕ και μέλος της αρχικής τετραμελούς Διοικούσας Επιτροπής. Κατά την περίοδο 2014-2015 ήταν μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΟΜΑΕ και το 2016 εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος της Ομοσπονδίας. Τότε, αρνήθηκε τη συμμετοχή στη Διοίκηση, καθώς διαφωνούσε με τον τρόπο χειρισμού των οικονομικών και της ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου