Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

ΓΓΑ: Υγειονομικές οδηγίες για την επανέναρξη της προπονητικής και αγωνιστικής δραστηριότητας

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εξέδωσε ένα μακροσκελές κείμενο, που περιλαμβάνει οδηγίες, διαδικασίες και μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρηθούν, για την ασφαλή επανέναρξη της προπονητικής και αγωνιστικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Με αφορμή την αναμενόμενη επιστροφή σε προπονήσεις και αγώνες, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο με οδηγίες, διαδικασίες και μέτρα προσταστίας, τα οποία προέρχονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της, με στόχο τη μείωση των κρουσμάτων και κατά συνέπεια, της διασποράς του κορονοϊού μεταξύ των αθλητών.

Το συγκεκριμένο κείμενο βασίζεται στην εκτίμηση υγειονομικού κινδύνου από τον COVID-19 με τα διαθέσιμα, έως τα τέλη Αυγούστου 2020, εθνικά και διεθνή δεδομένα και συντάχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ. Τονίζεται, πως σε περίπτωση νέας έξαρσης του κορονοϊού, τα δεδομένα μπορεί να μεταβληθούν.

Μεταξύ άλλων, η Επιστημονική Επιτροπή συνιστά αποχή διάρκειας 7 ημερών από οποιαδήποτε οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα, προς αποφυγή κινδύνου εξάπλωσης του COVID-19, για όσους επέστρεψαν από διακοπές. Όσον αφορά σε αθλητές που είχαν βρεθεί θετικά σε σε τεστ PCR Covid-19 ή είχαν ασθενήσει (ακόμη και με ήπια συμπτώματα βραχείας διάρκειας) τον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη των προπονήσεων, εκείνοι θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν σε εκτεταμένο κλινικό και εργαστηριακό καρδιολογικό έλεγχο.

Σχετικά με τις διαδικασίες που θα τηρούνται, συνίσταται στο προσωπικό όλων των εμπλεκομένων στη διοργάνωση των αθλητικών αγώνων ή δραστηριοτήτων να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή, σύμφωνα και με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ, έλεγχο. Ακόμη, σε αθλητική εγκατάσταση θα πρέπει να γίνεται καταγραφή όσων εισέρχονται και εξέρχονται από το χώρο και να τηρούνται σχετικά αρχεία, όπως και σε περιπτώσεις θερμομετρήσεων.

Παράλληλα, τονίζεται πως οι προπονήσεις και οι αγώνες θα γίνονται χωρίς την παρουσία θεατών, ενώ αν υπάρχουν προσκεκλημένοι παράγοντες σε αγώνες, θα πρέπει να κάθονται στις εξέδρες με κενό είτε δύο καθισμάτων ή 2 μέτρων απόσταση μεταξύ τους, φορώντας προστατευτικές μάσκες.

Όπως τονίζεται, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Στο συνημμένο αρχείο, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το έγγραφο που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και περιλαμβάνει τις εκτενείες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Συνημμένα Αρχεία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου