Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

GSR Galatsis Sotiris Racing: Η επιχειρηματική κουλτούρα στο Karting

Ο Σωτήρης Γαλάτσης είναι δραστήριος άνθρωπος με πάθος και μεράκι για τους αγώνες, ο οποίος δραστηριοποιείται με την ομάδα του, την GSR Galatsis Sotiris Racing, στο χώρο του Karting.

Είναι νέος και άριστος χειριστής των social media, γέννημα θρέμμα του κέντρου της Αθήνας. Και ειδικότερα της μοναδικής περιοχής του Μετς, εκεί όπου το «Ηalf Note'' και το ''Exo'', και συνολικά η περιοχή του Αρδηττού, πέριξ του Παναθηναϊκού Σταδίου, έχουν διαμορφώσει την εσάνς του τόπου. Η συμπεριφορά του, ο τρόπος που κινείται, ο σεβασμός που δείχνει, οι σχέσεις του με τους ανθρώπους και η απίστευτη προσήλωση που δείχνει σε αυτό που κάνει, δίνουν το στίγμα ενός νέου ανθρώπου με φιλοδοξία. Ο λόγος για τον γεννημένο τον Σεπτέμβριο του 1991, Σωτήρη Γαλάτση. 

Από τα δωδεκάτου, δίπλα στον θείο του Δημήτρη Γαλάτση, αντιπρόσωπο της Rotax στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Γαλάτσης μαθαίνει τα μυστικά του karting. Εμπλουτίζει τις γνώσεις του δουλεύοντας σκληρά επί ώρες και εξελίσσοντας όλα αυτά ως μηχανικός με την παρουσία του σε μεγάλους διεθνείς αγώνες, όπως το Rotax Grand Final. Παράλληλα, συνεργάζεται με οδηγούς σε διαφορετικές κατηγορίες και διαμορφώνει την σωστή αντίληψη για τις απαιτήσεις κάθε κατηγορίας. Το πιο σημαντικό όμως είναι η προσέλκυση μικρών παιδιών, που μαζί του θέλουν να μάθουν να οδηγούν kart και να γίνουν οδηγοί αγώνων.

Το φιλόδοξο πνεύμα του Σωτήρη Γαλάτση δεν σταματά εκεί. Τον Σεπτέμβριο του 2017, στη ώριμη ηλικία των 26 χρόνων, επιχειρεί. Και αποφεύγοντας την εύκολη λύση,  δηλαδή ένα φορτηγό και μία τέντα στην πίστα, επιχειρεί με σοβαρότητα, στήνοντας ένα πραγματικό brand από την πρώτη στιγμή. Ο λόγος για την GSR-Galatsis Sotiris Racing, η οποία έχει την έδρα της στο Μετς. Κατάστημα και συνεργείο που σε συνδυασμό με το άψογα σχεδιασμένο φορτηγό και την τέλεια παρουσία σε εξαιρετικό ''hosting space'' στην πίστα, ολοκληρώνουν την επαγγελματική αντιμετώπιση.

Ο επαγγελματισμός, τα σχέδια και η συνεχής αναζήτηση έκαναν τον Σωτήρη Γαλάτση και την ομάδα του μοναδική στο είδος της, σε μια δύσκολη αγορά. Σύντομα πολλοί Έλληνες οδηγοί συνεργάστηκαν μαζί του σε όλες τις κατηγορίες και σε όλους τους θεσμούς. Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως των γονιών, καθώς και των μικρών παιδιών που ''θητεύουν'' με τον Σωτήρη στα πρώτα βήματά τους στο karting, είναι άξιο αναφοράς.

Σωτήρης Γαλάτσης

Ο επαγγελματισμός της GSR αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για την ομάδα, η οποία κάνει ''γκελ'' και στο εξωτερικό. Οδηγοί από το Ισραήλ, την Τουρκία και την Κύπρο δεν έχουν δείξει απλά το ενδιαφέρον τους, αλλά συνεργάζονται ήδη με τον Σωτήρη Γαλάτση – κάτι που αποτελεί τεράστια συνεισφορά στη βαθύτερη κατανόηση του τρόπου εργασίας της ομάδας από τους εν δυνάμει πελάτες από το εξωτερικό. Η ομάδα δεν παύει στιγμή να εκσυγχρονίζεται σε θεωρητικό και τεχνικό τομέα, για να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Σήμερα, η  GSR (Galatsis Sotiris Racing) απαριθμεί 40 οδηγούς όλων των ηλικιών και διάφορων κατηγοριών. Από αυτούς οι 8 είναι από το εξωτερικό. Το σημαντικό και αγαπημένο ''τμήμα'' της ομάδας είναι αυτό των παιδιών, κατηγορίας baby (4-7 ετών), που στην κυριολεξία ''κλέβει'' την παράσταση σε κάθε εμφάνιση των λιλιπούτειων οδηγών στη πίστα και αυξάνει την ευθύνη των στελεχών της ομάδας ως προς την εκπαίδευσή τους. Η αμέσως επόμενη ομάδα είναι αυτή των μικρών με ηλικία από 7 έως και 12 ετών από την οποία και αρχίζει η εμπλοκή με το αγωνιστικό karting. Η ασφάλεια, σε πρώτη φάση, η σωστή συμπεριφορά και η άψογη, σβέλτη κίνηση στην πίστα, είναι οι τομείς που εστιάζουν οι εκπαιδευτές της GSR.

Οι επόμενοι οδηγοί χωρίζονται σε αυτούς που συμμετέχουν στους αγώνες και σε εκείνου που ασχολούνται με το karting έχοντας το συγκεκριμένο σπορ ως χόμπι! Και οι δύο έχουν σαφώς ξεχωριστά προγράμματα εμπλοκής. Στη δεύτερη περίπτωση, μακριά από την αγωνία των αγώνων, οι συμμετέχοντας απολαμβάνουν την οδήγηση σε διάφορες πίστες στην Αθήνα, όπως στις Αφίδνες, στον Ασπρόπυργο ή στη Βάρη, ενώ ακόμα μπορεί να οργανωθεί εκδρομή από την GSR στη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα ή την Πάτρα.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν τη δουλειά τους με χαρά γιατί πρωτίστως αγαπούν το karting και γιατί τους αρέσει η επικοινωνία με τους ανθρώπους - και κυρίως με τα παιδιά! H αξία του να επιχειρείς για κάτι που σου αρέσει περιέχει μία αξιομνημόνευτη επιχειρηματική κουλτούρα. Και ο Σωτήρης την έχει, την έχει ''ποστάρει'' στην GSR και την έχει μεταλαμπαδεύσει στους συνεργάτες του._Πέτρος PIT Καστορίνης   

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου