Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

Ιστορικό Ράλλυ ΣΙΣΑ

Δόθηκε το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η εκκίνηση του Ιστορικού Ράλλυ ΣΙΣΑ.

 

Στη ράμπα της εκκίνησης και στον παρακείμενο χώρο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, που ήρθε εκεί για να θαυμάσει τις τετράτροχες καλλονές του ένδοξου αυτοκινητιστικού παρελθόντος. Ο αγώνας ακριβείας και αντοχής ιστορικών αυτοκινήτων διοργσνώθηκε από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων και είναι αφιερωμένος στην επέτειο των 20 ετών από το «Classic Acropolis» του 1999, που μαζί με το «24 Ώρες Ελλάδα» του 1998 υπήρξαν τα εφαλτήρια για την διοργάνωση μεγάλων αγώνων ακριβείας και στη χώρα μας.

Η πρώτη ανασυγκρότηση θα γίνει στα Λουτρά Υπάτης. Το Μόδι, ο Ταρζάν και η Γραμμένη Οξυά είναι λίγες από τις ειδικές διαδρομές που θα ξυπνήσουν από τις εξατμίσεις των θρύλων του παρελθόντος. Το βράδυ και μετά τη διάνυση 3 σκελών και 520 χιλιομέτρων, αγωνιζόμενοι και αυτοκίνητα θα ξεκουραστούν στη φιλόξενη Ιτέα. Την Κυριακή 23/6 το πρωί τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς Αγ. Ευθυμία, Προσήλιο, Χάνι Ζαγκανά, Φτερόλακκα, Στείρι και για ανασυγκρότηση στην Αρβανίτσα. Μετά τις ειδικές της Αγίας Άννας, Αλυκής & Φυλής και αφού θα έχουν διανυθεί συνολικά 5 σκέλη, 900 περίπου χιλιόμετρα και 25 ειδικές, τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν το απόγευμα στην Ακρόπολη.

Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 70, ενώ το αρχαιότερο αυτοκίνητο του αγώνα είναι ένα MGA του 1957 και το νεότερο ένα Mazda MX-5 του 1999. Ανάμεσα στα πανέμορφα και άριστα συντηρημένα τετράτροχα που έδωσαν το παρών στον Ιερό Βράχο ξεχωρίζουν τα Ford Escort MK1 και ΜΚ2, οι Alfa Romeo Giulia Spint και Alfetta GTV, οι Porsche 911, 924 και 944, η Lancia Thema 8.32, η Lotus Elan 2, τα Mini Cooper, το Morgan, η BMW 2002 ti, το Opel Manta, αλλά και αρκετά ακόμη που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο. Όπως αντιλαμβάνεστε από τα προαναφερθέντα, υπήρχαν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κάποιος κάτω από την Ακρόπολη...

Η δεξίωση της απονομής των επάθλων θα γίνει τη Δευτέρα το βράδυ στο εστιατόριο «Όμιλος» του Ναυτικού Όμίλου Βουλιαγμένης. Δείτε στο αρχείο PDF που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου το πρόγραμμα των ειδικών διαδρομών του Ιστορικού Ράλλυ ΣΙΣΑ.

 

Συνημμένα Αρχεία

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου