Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

Οδηγώντας στη λάσπη

Μετά την κατευθυνόμενη και ανακριβή ανακοίνωση των 4 μελών της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ (αν και δεν είχαμε σε καμία περίπτωση την πρόθεση να κρίνουμε ή να σχολιάσουμε τις αποφάσεις άλλων), σεβόμενοι την ανάγκη οποιουδήποτε θα επιθυμούσε αληθινή ενημέρωση γύρω από την πρόσφατη Διοίκηση του χώρου του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ιδιαίτερα για ενημέρωση των αθλητών και των Σωματείων, σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

Για την προκήρυξη αρχαιρεσιών Η Προσωρινή Διοίκηση, μετά από δύο αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, διορίστηκε για να διασφαλίσει την κατά το δυνατό εύρυθμη λειτουργία της ΟΜΑΕ, με κύριο στόχο τη διενέργεια αρχαιρεσιών.

Θέλοντας να εξηγήσουμε νομικώς και επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, μιας και κανείς εκ των 9 δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστον δικηγόρος, καλέσαμε σε συνεδρίαση μας δύο εγκρίτους νομικούς. Πέντε από εμάς τον κ. Παναγόπουλο, και οι υπόλοιποι τέσσερεις εκ των 9 τον κ Σαμαρά.

Ενώ κάποιοι θα περίμεναν αντικρουόμενες ερμηνείες των δικηγόρων, η γνωμάτευση τους είναι απόλυτα ομόφωνη. Ο κ Παναγόπουλος, καλεσμένος των 5, δεν χρειάστηκε καν να ανοίξει το στόμα του, αφού ήταν απόλυτα σύμφωνος με τον δικηγόρο των 4. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, κάποιοι (μάλλον υπεραισιόδοξοι) σκεφτήκαμε ότι ευτυχώς οδεύουμε όλοι μαζί προς τα μπροστά για την επόμενη η μέρα, έχοντας στο μυαλό μας πλέον και την ολοκληρωτική είσοδο στην παγκόσμια «οικογένεια» της FΙΑ, όπου βρίσκεται πλέον και η ελληνική Ομοσπονδία.

Η γνωμάτευση των ανωτέρω νομικών, συγκεκριμένα, ανέφερε προς τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής: Δεν έχετε καμία αρμοδιότητα για ανάμιξη στα πεπραγμένα της προηγούμενης Διοίκησης, δεν χρεώνεστε τίποτα, η Εξελεγκτική Επιτροπή είναι σε ισχύ. Η προηγούμενη Διοίκηση σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσεται των πεπραγμένων της και οφείλει να δώσει λόγο στη Γενική Συνέλευση μέσα στις ημερομηνίες που επιβάλουν ο Νόμοι του Κράτους. Το ίδιο θα κάνετε και εσείς για την διαχείριση επί των ημερών σας. Προχωράτε σε Προκήρυξη αρχαιρεσιών και ταυτόχρονα κάνετε τα απολύτως αναγκαία για τη συνέχεια του χώρου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακολουθώντας την γνωμάτευση των δικηγόρων μας, αποφασίζουμε ομόφωνα και ο Γραμματέας αποστέλλει email προς όλα τα Σωματεία, ότι οι αρχαιρεσίες θα γίνουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2020.

Πως φτάσαμε σήμερα να κατηγορηθούμε οι 5 μας ότι, δήθεν πανικόβλητοι, σπεύσαμε να ανακοινώσουμε τις αρχαιρεσίες για το... τέλος Φεβρουαρίου του 2020;

Σταδιακά άρχισαν οι κωλυσιεργίες - μέχρι, μάλιστα, και η «αποδόμηση» του κ Σαμαρά και της νομικής του οντότητας από τους 4 που οι ίδιοι τον είχαν καλέσει να γνωμοδοτήσει. Εκλήθησαν και άλλοι δικηγόροι στο Δ.Σ., οι οποίοι συμφώνησαν με τη γνωμάτευση των πρώτων. Παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις των τεσσάρων, ποτέ μέχρι και σήμερα δεν έφτασε ούτε μία νομική γνωμάτευση στα χέρια των 5 ότι εμείς, οι διορισμένοι από τα ελληνικά Δικαστήρια για συγκεκριμένους λόγους, οφείλουμε ως άλλοι οικονομικοί εισαγγελείς να επέμβουμε και να ελέγξου με τα οικονομικά πεπραγμένα της Ομοσπονδίας μας.

Γενικότερα, αναλάβαμε τα καθήκοντα μας με καλή διάθεση συνεργασίας. Θέλαμε οι αποφάσεις να βγαίνουν ομόφωνα για να αποδείξου με ότι υπάρχει σύμπνοια στον χώρο και να σταματήσει η αβεβαιότητα και η αναταραχή με τις εξωφρενικές και παντελώς αβάσιμες φήμες που ακούγαμε. Συμφωνήσαμε σε -μη απαιτητό από τον Νόμο- διοικητικό έλεγχο Σωματείων και βοηθήσαμε ουσιαστικά. Το εγχείρημα αυτό το πρότειναν οι τέσσερεις και οι ίδιοι το απαξίωσαν και το εγκατέλειψαν μόλις αποφασίστηκε δημοκρατικά η προκήρυξη των εκλογών, ενώ υπήρχε πάρα πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί.

Αυτό και μόνο αποδεικνύει ποιος βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης και πανικού. Απειληθήκαμε με καταγγελίες, ασφαλιστικά μέτρα, ακόμα και διετή φυλάκιση για παράνομη προκήρυξη εκλογών χωρίς να καταλαβαίνουμε ποιόν συμφέρει η καθυστέρηση της προσφυγής στην ετυμηγορία του Εκλογικού Σώματος.

Για το Πειθαρχικό και την Ελλανόδικο Επιτροπή 

Καλέσαμε εντός του Δεκεμβρίου 2019 τους Προέδρους του Πειθαρχικού και της Ελλανοδίκου Επιτροπής με σκοπό να τους διαβεβαιώσουμε για την εμπιστοσύνη και των 9 μας, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους. Μας απάντησαν ότι ήταν διορισμένοι από την αιρετή Διοίκηση που έχει παραιτηθεί ή εκπέσει και ως εκ τούτου δεν δύναται/επιθυμουν να συνεχίσουν το έργο τους με διορισμένη από το Πρωτοδικείο Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή. Και, επίσης, ότι θα περιμένουν την εκλογή της επόμενης αιρετής Διοίκησης, οπότε και -εφόσον η τελευταία τους εμπιστευθεί- θα συνεχίσουν το έργο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πρόεδροι των Επιτροπών, Ελλανοδίκου και Πειθαρχικής, είναι Νομικοί.

Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια

"EΘΝIΚΗΣ"

Η τελευταία δόση των 20.400 Ευρώ του ασφαλιστηρίου συμβολαίου αστικής ευθύνης προς τρίτους, το οποίο είναι υποχρεωτικό από τον Νόμο (Π.Δ.237/86) και έχει συναφθεί μεταξύ της «Εθνικής Ασφαλιστικής» και της ΟΜΑΕ, έπρεπε να πληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2019. 

Παρότι το υπόλοιπο των λογαριασμών της ΟΜΑΕ ήταν επαρκέστατο, αυτό δεν κατέστη δυνατό τη συγκεκριμένη ημερομηνία διότι κάποιοι κινούμενοι από «τυφλό μίσος» (προς ποιους, άραγε;) είχαν φροντίσει να μπλοκάρουν του λογαριασμούς. Πάραυτα, η «Εθνική Ασφαλιστική» εν μέσω καταγγελιών - δημοσιευμάτων - προσπαθειών γνωστών κύκλων να ματαιωθούν οι αγώνες, στηριζόμενη προφανώς στην καλή συνεργασία με την ΟΜΑΕ, εξέδωσε βεβαίωση ασφάλισης.

Η πληρωμή της τελευταίας δόσης του 2019 κατέστη δυνατή μέσα στον Δεκέμβριο του 2019, όταν για λίγες ημέρες καταφέραμε και ξεμπλοκάραμε τους λογαριασμούς πριν μπλοκαριστούν εκ νέου, ενόψει του Δικαστηρίου στις 16/12/2019. Σχετικά με το ίδιο συνεχές συμβόλαιο για το έτος 2020, έχει ήδη σταλεί από την «Εθνική Ασφαλιστική» στην ΟΜΑΕ, με βελτιωμένους όρους προς όφελος της Ομοσπονδίας.

Όσο για την υπογραφή της άδειας αγώνων για τον Φεβρουάριο του 2020 από τον Πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας, μετά τα ανωτέρω δεν χρίζει απάντησης.

"DAS"

Πρόκειται για το ασφαλιστήριο Νομικής Προστασίας, το οποίο καλύπτει έξοδα που σχετίζονται με τις ενδεχόμενες ποινικές και αστικές δικαστικές εμπλοκές των αγωνιζομένων, διοργανωτών και στελεχών αγώνων.

Η τελευταία δόση είχε προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου 2019. Δεν κατέστη δυνατό να πληρωθεί, παρά το επαρκές υπόλοιπο, αφού μπλοκάρισαν πάλι τους λογαριασμούς ενόψει νέου Δικαστηρίου.

Πληρώθηκε μετά τις 21/1/2020, όταν και καταφέραμε να ανοίξουμε πάλι τους λογαριασμούς. Φυσικά ποτέ δεν έληξε η ισχύς του. Το εν λόγω συμβόλαιο λειτουργεί ήδη υποστηρίζοντας νομικά τους αγωνιζόμενους και τα στελέχη της διοργάνωσης του ατυχήματος στο Ράλλυ ΔΕΘ και του ατυχήματος στον αγώνα  Ταχύτητας της Τρίπολης.

"LLΟΥDS"

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο προσωπικού ατυχήματος.

Η προηγούμενη Διοίκηση, μετά την βελτίωση των όρων του συμβολαίου το 2016, κατάφερε να μην καταβάλλονται στην αρχή κάθε χρόνου λόγω των μικρών εισροών τους μήνες Δεκέμβριο / Ιανουάριο / Φεβρουάριο, αλλά να πληρώνεται με τη σύμφωνη γνώμη των LLΟΥDS με εκκαθαρίσεις και τα τελευταία χρόνια με 5μηνο διακανονισμό αφού αφαιρεθούν τα μπόνους των ετών.

Αδιάψευστη απάντηση ότι το συμβόλαιο είναι σε ισχύ, η καταβολή προ ολίγων ημερών αποζημιώσεων σε δυο αθλητές. Το ότι η προηγούμενη Διοίκηση είχε βρει ένα συμφέροντα τρόπο να πληρώνει τα ασφαλιστήρια για το καλό των οικονομικών της δεν αρέσει σε κάποιους, μας αφήνει αδιάφορους. 

Το εν λόγω συμβόλαιο το 2016 κόστισε στην ΟΜΑΕ 74.000 Ευρώ, ενώ το 2019 κόστισε 61.000 €. Σήμερα, αφαιρουμένων των bonus και λοιπών πιστωτικών, το υπόλοιπο διαμορφώνεται στις 48.000 €. Το 2016 προστέθηκε χειρουργικό επίδομα 7.000 €. Το 2016 συμφωνήθηκε μείωση περίπου 20%.

Το σύνολο του κόστους, αλλά και των παροχών, του συμβολαίου της αστικής ευθύνης καμία σχέση δεν έχει με το προηγούμενο συμβόλαιο επί των ημερών της ΕΛΠΑ.

(*) Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από μια απλή ανάγνωση των συμβολαίων, όπως είναι αναρτημένα στο είτε της ΟΜΑΕ κάθε χρόνο.

Επίλογος

Εμείς τα πέντε μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, ενημερώνουμε τους αγωνιζόμενους και τα Σωματεία ότι δεν θα εμπλακούμε για κανένα λόγο σε προεκλογικές μεθοδεύσεις με ψεύδη και χτυπήματα «κάτω από τη μέση».

Έχετε γνώση της ιστορίας και θα κρίνετε κατάλληλα όταν έρθει η ώρα. Δηλώνουμε ότι επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να κατέχουμε θέσεις δοτών, μοναδικός μας στόχος είναι η, σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, προσφυγή στη ετυμηγορία σας, κάτι το οποίο αποδεικνύουμε περίτρανα.

Άγγελος Ζήβας

Νικόλαος Πλέσσας

Ιωάννης Εγγλέζος

Αλέξιος Παυλόπουλος

Γεωργία-Γρηγορία Στεφανή

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου