26 Ιουν 2018

Οι συμμετοχές του «3oυ Rally Αλμυρός 2018»

Με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας έγκρισης των συμμετοχών από την ΟΜΑΕ και τον ορισμό της σειράς εκκίνησης, ανακοινώθηκαν και επίσημα τις συμμετοχές του «3oυ Rally Αλμυρός 2018»

3o Rally Αλμυρός 2018

Μπορεί αρχικά ο αριθμός να μην ενθουσιάζει αλλά αν κάποιος ξεπεράσει το στοιχείο αυτό και κοιτάξει τις συμμετοχές θα διαπιστώσει πως το «3oυ Rally Αλμυρός 2018» είναι ένας αγώνας που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Ξεκινώντας από τις παραδοσιακές «φτερούγες» βρίσκουμε ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει την δική του ιστορία στους ελληνικούς αγώνες, το Mitsubishi Lancer Evo VI. Φυσικά, το αντίπαλο δέος δεν θα μπορούσε να λείπει μ' ένα Subaru Impreza να δίνει το «παρών», ενώ ο «προγονός» τους, ένα Ford Sierra Cosworth, θα παρακολουθεί διακριτικά.

Μία από τις πιο καυτές κλάσεις στους ελληνικούς αγώνες είναι η R3T με δύο αυτοκίνητα, ένα DS3 και ένα «207» να κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα στον Αλμυρό. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν από την κατηγορία C3 να λείπει η παλιά φρουρά μ' ένα από τα πρώτα Civic EP3 που αγωνιστήκαν στην Ελλάδα να εμφανίζεται και πάλι στον Αλμυρό για να αντιμετωπίσει την ισπανική φρουρά που ακούει στο όνομα Seat Ibiza, αλλά φυσικά κι ένα αυτοκίνητο που είναι πάντα φαβορί στην κατηγορία, ένα Renault Clio 2.0, ενώ θέαμα και χρόνους θα κυνηγήσει ένα Opel Ascona.

Μάρτυρες μιας αλλαγής είμαστε τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερα «106» να μεταπηδούν στην ομάδα Ε. Ένα από αυτά θα συμμετάσχει στο «3o Rally Αλμυρός 2018» αλλά δεν θα έχει εύκολο έργο, αφού έχει να αντιμετωπίσει τους παλιούς που εκπροσωπούν επάξια ένα 205 Rallye κι ένα Corolla AE86.

Στην C5 βρίσκουμαι δύο Saxo VTS που συμμετείχαν και πέρσι, αλλά έχουν τελείως διαφορετικούς ανθρώπους στα καθίσματα. Στο ένα θα δούμε την πρώτη γυναίκα οδηγό του αγώνα μετά του συζύγου της στο δεξί κάθισμα και στο άλλο δύο αθλητές που επέλεξαν τον αγώνα για να κάνουν την πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνα αυτοκινήτων. Το φαβορί της κατηγορίας είναι ιαπωνικό, αφού το Suzuki Swift έχει δύναμη και ταλέντο εντός καπό και καμπίνας με τον συνοδηγό να έχει γευτεί την χαρά της πρώτης θέσης γενικής το 2017

Η C6 χωρίζεται ουσιαστικά σε δύο τμήματα. Στη Ν2, που κυριαρχούν τα Saxo VTS με τα τρία από τα τέσσερα αυτοκίνητα της κλάσης να είναι της συγκεκριμένης εταιρείας. Στο ένα μάλιστα θα υπάρξουν άλλοι δύο αθλητές που θα σφίξουν τις ζώνες τους για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα. Την σημαία της Peugeot θα προσπαθήσει να κρατήσει ψηλά ένα από τα φαβορί της κατηγορία. Στο δεύτερο τμήμα βρίσκουμε την Α5 με δύο Yaris να έχουν δηλώσει συμμετοχή. Στο ένα θα υπάρχει ο συνδυασμός ενθουσιασμού και εμπειρίας με τον οδηγό να βλέπει πρώτη φορά σημαία και τον συνοδηγό να συμμετέχει στο τρίτο του Rally Αλμυρός. Στο άλλο θα δούμε ένα πλήρωμα μπορεί να κοιτάξει τα ύψη της κατηγορίας και εμφανίζεται πιο ορεξάτο από ποτέ. Και εδώ ένα Peugeot  106 καλείται να υπερασπιστεί τη γαλλική παράδοση στην κλάση με τον οδηγό να έχει δείξει σημάδια ταχύτητας και τον συνοδηγό να κάνει και αυτός το ντεμπούτο του στον Αλμυρό.

Στα συν του αγώνα αναμφίβολα και οι πλοηγοί του με τον οδηγό να είναι ο πιο έμπειρος δημοσιογράφος αυτοκινήτου και επιτυχημένος οδηγός αγώνων και με τον συνοδηγό να έχει αναδειχθεί ο ταχύτερος Έλληνας συνοδηγός του Rally Acropolis 2018 δεν θα μπορούσε να υπάρξει αφενός καλύτερη προθέρμανση για τους θεατές και αφετέρου καλύτερος τελικός έλεγχος των ειδικών για την οργάνωση.

Κάπως έτσι και παραλείποντας ηθελημένα τα ονόματα από την αναφορά μας με αιχμή του δόρατος τις τοπικές συμμετοχές ο Αλμυρός, ο Ο.Μ.Α.Θ. και το «3oυ Rally Αλμυρός 2018» θα φιλοξενήσει πληρώματα από τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τη Λαμία, τη Λειβαδιά, την Αθήνα, την Κόρινθο  και την Κρήτη δίνοντας στον αγώνα μία πανελλήνια υπόσταση που ξεπερνά τα όρια του θεσμού στον οποίο προσμετρά.

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας ευχαριστεί τα πληρώματα για την εμπιστοσύνη τους και καλεί τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να γεμίσουν το βουνό και τις παραλίες του Δήμου Αλμυρού για 23+1 πολύ σοβαρούς λόγους.

Δελτίο Τύπου

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • 3o Rally Αλμυρός 2018
  • 3o Rally Αλμυρός 2018
  • 3o Rally Αλμυρός 2018
Ετικέτες: