top icon
Eλληνικοί αγώνες

On Sale Rally Team: Άρωμα WRC για τους Γιώργο Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου

Ένα δυναμικό εγχείρημα με εξαιρετικές προοπτικές έχει ξεκινήσει, όπως διαπιστώσαμε στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων κατά την παρουσίαση της “On Sale Rally Team”, ομάδας που θα στεγάσει την φετινή προσπάθεια των Γιώργου Κεχαγιά-Μάριου Τσαούσογλου με ένα ολοκαίνουργιο Skoda Fabia Rally2 evo.

Η νεοσύστατη αγωνιστική ομάδα On Sale, με τους Γιώργο Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου στα πηδάλια ενός ολοκαίνουργιου Skoda Fabia Rally2 evo και μότο “Nothing is impossible”, δείχνει το δρόμο του εκσυγχρονισμού των ελληνικών ράλλυ. Δομημένη σε επαγγελματικά πρότυπα, η νέα αυτή προσπάθεια, με τη χορηγία της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών “On Sale”, της οποίας ηγείται ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, στοχεύει να θέσει νέες βάσεις στην εμπλοκή των αγωνιστικών ομάδων.

Σε διεθνή πρότυπα

Αυτό έγινε άμεσα αντιληπτό κατά την παρουσίαση της “On Sale Rally Team” που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Μαΐου, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Η οργάνωση ήταν εφάμιλλη ομάδων διεθνούς βεληνεκούς, ενώ οι Γιώργος Κεχαγιάς και Μάριος Τσαούσογλου μας υποδέχθηκαν φορώντας τις νέες τους φόρμες. Παρών ήταν φυσικά και ο χορηγός της προσπάθειας, Νίκος Κωνσταντόπουλος, την ώρα που ιθύνων νους της εκδήλωσης ήταν ο πολύπειρος Λώρης Μελετόπουλος “ΕΛ ΕΜ”, που έχει αναλάβει το ρόλο του team manager. Την τεχνική υποστήριξη, έχει αναλάβει η Kirkos Racing, με επικεφαλής τον Λεωνίδα Κύρκο, ομάδα με τεράστια τεχνογνωσία από κάθε μορφή αγώνων αυτοκινήτου. Όπως αντιλαμβάνεστε, τα ονόματα των ανθρώπων που εμπλέκονται στο εγχείρημα, είναι ενδεικτικά της σοβαρότητας της προσπάθειας.

On Sale Rally Team - Presentation

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Τάκης Πουρναράκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας – (ΕΣΣΑΜ), Νίκος Τσάδαρης, δημοσιογράφοι και άνθρωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αρχικά, το λόγο πήρε ο team manager Λώρης Μελετόπουλος, ενώ ακολούθησε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έδωσε τον τόνο της συμμετοχής.

Το πρόγραμμα των Γιώργου Κεχαγιά-Μάριου Τσαούσογλου, με το ολοκαίνουργιο Skoda Fabia Rally2 evo προδιαγραφών 2021 περιλαμβάνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, το Ράλλυ Ακρόπολις και επιλεγμένους αγώνες σε άσφαλτο.

On Sale Rally Team - Presentation

Στο δεξί μπάκετ

Κερασάκι στην τούρτα, υπήρξε η στιγμή της συνοδήγησης, όταν και είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το τσεχικό “όπλο”. Φορώντας το κράνος του Μάριου Τσαούσογλου, μπορούσαμε να επικοινωνούμε με τον Γιώργο Κεχαγιά μέσω της ενδοσυνεννόησης. Καθισμένοι χαμηλά, όπως συμβαίνει στα σύγχρονα αγωνιστικά και βλέποντας το πάνελ με πλειάδα δεδομένων του Skoda Fabia Rally2 evo, είχαμε άμεσα συναίσθηση πως πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Αφού μας ρώτησε αν είμαστε έτοιμοι, ο Γιώργος Κεχαγιάς πραγματοποίησε την πρώτη επιτάχυνση, η οποία είναι συγκλονιστική, με τους σχεδόν 290 ίππους του τετρακίνητου αυτοκίνητου, να βγαίνουν με χαρακτηριστική άνεση στην άσφαλτο.

Παρά τα λίγα χιλιόμετρα με το συγκεκριμένο Fabia Rally2 evo, ο Γιώργος Κεχαγιάς διαθέτει σημαντική εμπειρία από αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, οπότε ήταν -αναμενόμενα- απόλυτα ήρεμος. Αργά τα φρένα για την Κ1, όμως με τη βοήθεια του χειρόφρενου, προς τέρψιν μας, και με εξαιρετικό έλεγχο, ο Πρωταθλητής Ράλλυ Χώματος 2019 προκάλεσε υπερστροφή ισχύος. Από εκεί και έπειτα, ένας γύρος στα Μέγαρα αποκαλύπτει ορισμένες από τις ικανότητες ενός αυτοκινήτου όπως το Skoda Fabia Rally2 evo, το οποίο βρίσκεται στο στοιχείο του, εντός ειδικών διαδρομών.

Εκεί, όπου θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό πλήρωμα με υψηλού επιπέδου εμπλοκή, από κάθε άποψη. Από τη μεριά μας, ευχόμαστε καλή επιτυχία και μακάρι, αυτή η προσπάθεια να βρει μιμητές, ώστε να προκύψει περαιτέρω αναβάθμιση του σπορ στη χώρα μας. Με καταλύτη, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του και ο Γιώργος Κεχαγιάς, το Ράλλυ Ακρόπολις και την επιστροφή του στο WRC.

On Sale Rally Team - Presentation

On Sale Rally Team

Πλήρωμα: Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου

Αυτοκίνητο: Skoda Fabia Rally2 evo

Team Manager: Λώρης Μελετόπουλος “ΕΛ ΕΜ”

Τεχνική υποστήριξη: Kirkos Racing

Συντονιστής: Λεωνίδας Κύρκος

Μηχανικοί: Λάμπρος Κύρκος, Πάνος Κύρκος, Τάσος Ιασαΐδης, Σταύρος Φιλίππου, Βασίλης Μπόκας

Ελαστικά: Pirelli

Χορηγός: On Sale

Μας είπαν:

Giorgos Kehagias

Γιώργος Κεχαγιάς:

Αυτή η σκέψη είχε προκύψει από πέρυσι, καθώς πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκεται η On Sale, που αποτελεί τον κύριο χορηγό μας και καλύπτει όλα τα έξοδα. Στο τέλος της περσινής χρονιάς, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αποφάσισε να φέρει ένα δικό του αυτοκίνητο πλέον, με μια πολύ δυνατή ομάδα.

Το νέο μας Skoda Fabia Rally2 evo έχει όλες τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή και του 2021. Η αρχική σκέψη ήταν να συμμετάσχουμε στα Πρωταθλήματα Χώματος και Ασφάλτου. Όμως, όταν μπήκε το Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC έπρεπε να διαλέξουμε και η ζυγαριά έγειρε προς το Ακρόπολις, οπότε στην άσφαλτο θα κάνουμε επιλεκτικά αγώνες, χωρίς να ακολουθήσουμε κάποιον θεσμό. Στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα Χώματος και η εμπειρία από το Ράλλυ Ακρόπολις.

Θεωρώ πως η επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις είναι πολύ σημαντική, γιατί έχουν έρθει αρκετά νέα αυτοκίνητα στην Ελλάδα και εμφανίζονται νέοι χορηγοί, που ενδιαφέρονται να διαφημιστούν. Γενικά, εμφανίζονται πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα προδιαγραφών R και αυτό είναι αναβάθμιση για τους ελληνικούς αγώνες. Μαζί με την επιστροφή του Ακρόπολις, πρόκειται για συνολική αναβάθμιση”.

Εμείς ήμασταν από τους τυχερούς, γιατί είχαμε ήδη δυνατή εμπλοκή. Συνολικά δε θα αλλάξει κάτι στην προσέγγισή μας, θα έχουμε το ίδιο πάθος και φέτος. Όμως, η θέση μας είναι πιο βαριά καθώς έχουμε πάρει πολλά πράγματα από τον χορηγό, τον οποίο ευχαριστούμε, οπότε όσο εγώ όσο και ο Μάριος, πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας”.

Marios Tsaousoglou

Μάριος Τσαούσογλου:

Η συνεργασία και η ευγενική χορηγία της On Sale ξεκίνησε από πέρυσι. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος το είδε πολύ ζεστά και φέτος αποφάσισε να κάνει το βήμα παραπάνω και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, όπως βλέπετε.

Σίγουρα, φέτος υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη από άλλες χρονιές, γιατί πρόκειται για προσπάθεια με μεγάλο κόστος, πολύ κόπο και εξαιρετική οργάνωση. Στη δική μας προσέγγιση δε θα αλλάξει κάτι, καθώς προσπαθούμε να κινούμαστε όσο πιο γρήγορα και σωστά μπορούμε, ώστε να φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει. Είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και πιστεύουμε ότι έχουμε τα εχέγγυα να πάμε καλά. Οπωσδήποτε, θέλουμε να βγάζουμε ασπροπρόσωπους αυτούς που μας στηρίζουν”.

Nikos Konstantopoulos

Νίκος Κωνσταντόπουλος (επικεφαλής εταιρείας On Sale):

“H εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοοικονομικών στη χώρα μας από το 2006. Ασχολούμαστε κυρίως με διοίκηση και αναδιάρθρωση εταιρειών. Φροντίζουμε να είμαστε δίπλα στους πελάτες, τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους, στα δύσκολα και στις καλές στιγμές, προκειμένου να τους δώσουμε ώθηση να πάνε ακόμη καλύτερα.

Έχουμε ξεκινήσει μια δυνατή συνεργασία όμως πάνω από όλα, μια δυνατή φιλία με τον Γιώργο (Κεχαγιά). Δεν είχα σχέση με το αντικείμενο, όμως παρακολούθησα μαζί του κάποιους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια και εντυπωσιάστηκα. Θέλω να στηρίξω αυτό το εγχείρημα με ότι καλύτερο. “Είπαμε να ξεκινήσουμε σωστά και δυναμικά από την αρχή. Για αυτό, αγοράσαμε καινούργιο αυτοκίνητο, ενώ διαμορφώσαμε μια πολύ καλή οργάνωση με πολύ δυνατή ομάδα, προκειμένου να έχουμε καλά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό πλήρωμα και είμαστε πανέτοιμοι να συμμετάσχουμε φέτος σε όλους τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του Ράλλυ Ακρόπολις. Ευελπιστώ να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα της δικής μου εταιρείας, να στηρίξουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, γιατί νομίζω ότι το αξίζει.

Ετοιμάζουμε και άλλα πράγματα, ακόμη καλύτερα, για τα οποία θα ενημερωθείτε και θεωρώ ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά. Άλλωστε, nothing is impossible, αρκεί να υπάρχει θέληση και να αγαπάμε αυτό που κάνουμε”.

EL EM

Λώρης Μελετόπουλος – ΕΛ ΕΜ (team manager):

Γνωρίζω τον Γιώργο και τον Μάριο πάρα πολλά χρόνια. Είχα εντοπίσει κάποιες ελλείψεις και προβλήματα κατά τη συμμετοχή τους με το Ford Fiesta, που και εκείνοι διαπίστωσαν στην πορεία. Πέρυσι, νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο από ελληνική ομάδα, όμως δυστυχώς η συνεργασία δεν πήγε καλά. Στο τέλος της περσινής χρονιάς, συζητήσαμε με την χορηγό εταιρεία και τον Γιώργο και συμφωνήσαμε να αναλάβω το project. Παραγγείλαμε ένα ολοκαίνουργιο Skoda Fabia Rally2 evo και όλον τον εξοπλισμό που απαιτείται.

Αν και το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο, δε βιαστήκαμε να το παραλάβουμε γιατί σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα, πολύ σύντομα θα υπήρχαν οι αναβαθμίσεις του 2021. Όπερ και εγένετο, οπότε το αυτοκίνητο ήρθε τον Φεβρουάριο και διαθέτει τις τελευταίες εξελίξεις.

Πριν από έναν αγώνα, οι αρμοδιότητές μου περιλαμβάνουν δήλωση συμμετοχής, οργάνωση αναγνωρίσεων, ξενοδοχείων για διαμονή, shakedown πριν από τον αγώνα. Κατά τη διάρκεια ενός ράλλυ, ουσιαστικά στα καθήκοντά μου είναι η παρακολούθηση και ο συντονισμός της ομάδας, ώστε να λειτουργούν όλα όπως πρέπει να λειτουργούν. Η Kirkos Racing, συντονιστής της οποίας θα είναι ο Λεωνίδας Κύρκος, είναι ιδιαίτερα έμπειρη και κατά τη γνώμη μου, η μοναδική ελληνική που θα μπορούσε να αναλάβει ένα τέτοιο project, από πλευράς αυτοκινήτου και απαιτήσεων”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 4Τ-ΘΑΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • Giorgos Kehagias
 • Marios Tsaousoglou
 • Nikos Konstantopoulos
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • On Sale Rally Team - Presentation
 • Ποιο αυτοκίνητο πιστεύετε ότι θα κερδίσει τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»;

  Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

  ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ