top icon
Eλληνικοί αγώνες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting: Στην Καλαμάτα η συνέχεια

To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting συνεχίζεται στις 17-18 Ιουλίου, με τον δεύτερο γύρο του θεσμού να διεξάγεται στην Καλαμάτα – Διαβάστε το preview του αγώνα.

Προτού φτάσουμε στο προσεχές Σαββατοκύριακο και τον αγώνα που διοργανώνεται στην πίστα San Nicolas της Καλαμάτας από το Αθλητικό Σωματείο Α.Λ.Α.Καλαμάτας, ας θυμηθούμε τι έγινε στην πρεμιέρα της χρονιάς, στις Σέρρες.

Κείμενο: Γιάννης Τσινάβος

Φωτογραφίες: Rotax Racing GR, ID Papas

Εκκίνηση από τις Σέρρες

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής λόγω της πανδημίας, οι αγώνες Karting ξεκίνησαν από το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις 29-30 Μαΐου. Την διοργάνωση ανέλαβε το Αθλητικό Σωματείο Λ.Α.Μ.Σερρών, με τις 39 συμμετοχές να δείχνουν την δυναμική του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting. Αρνητικό γεγονός του αγώνα ήταν η απουσία ενημέρωσης σχετικά με τα τεκταινόμενα του αγώνα καθώς και η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τους χρόνους και τα αποτελέσματα, αφήνοντας τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και συγκεκριμένα του Karting στα “σκοτάδια”.

Στην Καλαμάτα τα σπουδαία…

Με τον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, να μας αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις τόσο από πλευράς ετοιμότητας των <<πιλότων>>, όσο και από τις επιδόσεις που είδαμε, ο επόμενος γύρος του θεσμού διεξάγεται από το Αθλητικό Σωματείο Α.Λ.Α.Καλαμάτας στις 17-18 Ιουλίου στην πίστα San Nicolas στην Καλαμάτα. Οι 45 <<πιλότοι>>, που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την απαιτητική χάραξη της πίστας και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην περιοχή.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting

Γνωρίζοντας τις κατηγορίες

Για αυτούς που δεν είναι τόσο μυημένοι με το άθλημα του Karting, κάνουμε μια μικρή εισαγωγή με τις κατηγορίες που υπάρχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting. Στην κατηγορία Mini B-Mini, συναντάμε αθλητές ηλικίας από 8-12 ετών, επόμενη κατηγορία είναι αυτή της Junior, στην οποία συναντάμε νεαρούς <<πιλότους>>, ηλικίας 12-14 ετών. Στην κατηγορία Senior, λαμβάνουν μέρος αθλητές ηλικίας 15 ετών και άνω, ενώ στην κατηγορία KZ2/KZ3, οι ηλικίες που δύναται να λάβουν μέρος με τα εξατάχυτα Kart, είναι από 15 έτη και άνω.

Συμμετοχές

Οι 45 συμμετοχές που συγκεντρώνει ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, αποτελεί ένα δείγμα πως το Karting κατάφερε να επηρεαστεί ελάχιστα ελέω και της πανδημίας. Σε όλες τις κατηγορίες συναντάμε τους αθλητές οι οποίοι έχουν βλέψεις για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος στην εκάστοτε κατηγορία. Αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός αποτελεί η συμμετοχή του Πρωταθλητή το 2018 στην κατηγορία KZ2 Φώτη Σωτηρόπουλου, ο οποίος μετά την συμμετοχή του στον θεσμό Rotax Max Challenge στην κατηγορία Senior, θα λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, αυτή τη φορά στην κατηγορία KZ2 (εξατάχυτα Kart).

Karting Mini

Στα του αγώνα…

Κατηγορία 60 Mini

Μπορεί η αποχή από τους αγώνες να ήταν μεγάλη ελέω και της πανδημίας, αυτό δεν εμπόδισε τους <<πιλότους>> της κατηγορίας 60 Mini, να δώσουν την δική τους παράσταση στον πρώτο γύρο του θεσμού! Για την ιστορία νικητής ήταν ο Βασίλης Μαλάμης (Speed Force), με τους Νικόλα Σουβατζόγλου (Speed Force), Αντώνη Βούρο (Praga Zahos Karting), να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Karting Junior

Κατηγορία Junior

Με τις μάχες στην κατηγορία 60 Mini, να δίνουν μια πρώτη γεύση για το τι θα επακολουθούσε και στις υπόλοιπες κατηγορίες, την σκυτάλη πήρε η κατηγορία Junior. Από την αρχή του αγώνα τρεις οδηγοί ξεχώρισαν και πάλεψαν για την νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Νικητής ήταν ο Γιώργος Καφαντάρης (Speed Force), ο οποίος άντεξε τις επιθέσεις του Fhilippe Arnand Karras (Karras Fhilippe Arnand), ο οποίος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jean Paul Karras (Karras Jean Paul).

Karting KZ2-KZ3

Κατηγορία KZ2-KZ3

Στην κατηγορία KZ2-KZ3, νικητής ήταν ο Νίκος Βαρανάκης (Speed Force), με τους Ιορδάνη Μικρόπουλο (Cosmos Rally Kart Academy), Bacci (Cosmos Rally Kart Academy), να παλεύουν για τις υπόλοιπες θέσεις του βράθρου. Στον μεταξύ τους αγώνα νικητής για την δεύτερη θέση αναδείχθηκε ο Ιορδάνης Μικρόπουλος (Cosmos Rally Kart Academy), με τον Bacci (Cosmos Rally Kart Academy), να τερματίζει στην τρίτη θέση εν τέλει.

Κατηγορία Senior

Τον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, έκλεισε η κατηγορία Senior. Από την αρχή του αγώνα ο Στυλιανός Πετρίσης (Speed Force), πήρε το προβάδισμα, κατακτώντας με ευκολία την νίκη. Οι μάχες που περιμέναμε για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου δεν έγιναν ποτέ, με τους Ιωάννη Ντάφο (Praga Zahos Karting), Ιωάννη Δήμο (Kaitatzis Racing), να κάνουν έναν μοναχικό και αυτοί αγώνα και να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Αν θα δούμε εκπλήξεις στην τελική κατάταξη είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει. Εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε, οι αστοχίες που υπήρξαν στην Ανάβαση Τσακώνας από το Αθλητικό Σωματείο της Α.Λ.Α.Καλαμάτας, σε ότι έχει να κάνει με την ενημέρωση να μην επαναληφθούν και στον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting. _Γ.Τ.

Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές του αγώνα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ