Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

Π.Π. Karting 2018 - 3ος γύρος: Πλούσιο θέαμα

Αγωνιζόμενοι, ομάδες και διοργανωτές έβαλαν τα δυνατά τους και έδωσαν μία «ολοκληρωμένη» και ενδιαφέρουσα παράσταση στον τρίτο από τους τέσσερις γύρους του φετινού θεσμού που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Κartodromo στις Αφίδνες.

Οι 34 οδηγοί πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και οι βαθμολογικές ανατροπές που προέκυψαν έβαλαν φωτιά στις κατηγορίες - ειδικά στη Junior. Οι ομάδες, που έδωσαν δυναμικό «παρών», οι διοργανωτές, τα αθλητικά σωματεία, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου (ΑΛΑ), το Artemis Auto Club, καθώς και ο αλυτάρχης, Στέλιος Καγιάφας, είχαν να διαχειριστούν ένα «γεμάτο» αγώνα τον οποίο έφεραν εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο - και μάλιστα τηρώντας απόλυτα το ωράριο-πρόγραμμα. Οι θεατές, αν και λίγοι, επευφημούσαν παροτρύνοντας συνεχώς τους συμμετέχοντες. 

Το «μενού» άρχισε με την κατηγορία mini, με τον Γιώργο Θεοδωρακόπουλο να συνεχίζει τις σπουδαίες του φετινές εμφανίσεις. Μετά τη δεύτερη θέση στον προηγούμενο γύρο του Πανελλήνιου και την επίσης δεύτερη θέση στο PICK, ήρθε και η πρώτη. Ο οδηγός από την Πάτρα κέρδισε και τους δύο ημιτελικούς συγκεντρώνοντας 50 βαθμούς, κάτι που σε συνδυασμό με αυτούς που είχε συγκεντρώσει πριν τον αγώνα, τον έφεραν στους 95. Έτσι, θα είναι και αυτός μεταξύ των υποψηφίων διεκδικητών του τίτλου στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Ο Γιώργος Καφαντάρης παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και δεύτερος στο Kartodromo, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του από τον τέταρτο στο συγκεκριμένο αγώνα, Αλέξανδρο Παπαευθυμίου, κατά 19 βαθμούς (125-106 αντίστοιχα). Έκπληξη ήταν η τρίτη θέση του Γιώργου Καμπύλη, που αποτέλεσε προϊόν μιας σοβαρής προετοιμασίας. Ο τίτλος της mini Β (8-10 χρονών) έχει πάει ήδη στο ράφι του σπιτιού του πρωτοπόρου στη βαθμολογία της mini, Γιώργου Καφαντάρη.

Στη κατηγορία junior o Στυλιανός Πετρίσης έκανε το «τρία στα τρία», όντας νικητής των δύο ημιτελικών και του τελικού, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 55 βαθμούς. Έτσι, προηγείται πλέον του Κωνσταντίνου Κομνηνού που έμεινε στην τέταρτη θέση. Η διαφορά τους είναι τώρα μόλις 7.5 βαθμοί ( 79-72.5) και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Ανδρέα Δεβετζόγλου (3ος) και Ανδρέα Σπανού (4ος), ο τελευταίος αγώνας στις 25 Νοεμβρίου αποτελεί, εκτός από την κατηγορία mini, τον μεγάλο τελικό και για την junior. Φαβορί είναι οι Στυλιανός Πετρίσης και Κωνσταντίνος Κομνηνός και αουτσάιντερ οι Ανδρέας Δεβετζόγλου και Ανδρέας Δεβετζόγλου. 

Στον τελικό της senior επικράτησε ο Στράτος Γαλανόπουλος, όμως στο δεύτερο ημιτελικό 100 γραμμάρια που υπολείπονταν του καθορισμένου βάρους οδηγού-καρτ, τον έθεσαν εκτός. Έτσι, ο νικητής έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στην κατηγορία του. Ο δεύτερος στο σημερινό αγώνα, Ανδρέας Βαρσάμης, προβάλει πλέον ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Το ίδιο ισχύει και για την ταχύτατη νικήτρια στην κατηγορία club, Άννα Μαρία Φλώρου, που δείχνει πως δύσκολα θα χάσει το Έπαθλο της κατηγορίας.

Όλοι τα παραπάνω μας «οδηγούν» σ’ ένα αγώνα που θα τον παρακολουθήσουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αξιολογώντας το ενδιαφέρον της κάθε κατηγορίας, βάζουμε πρώτη την Junior, κατόπιν την Mini και μετά τις Senior και Club. Ραντεβού, λοιπόν, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου πίστα στο Kartodromo.

Κείμενο-φωτογραφίες: Πέτρος PIT Καστορίνης        

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου