Αγώνες Eλληνικοί αγώνες

Ράλλυ ΔΕΘ 2020: Υποψήφιο για το Balkan Trophy

Με το βλέμμα σε διεθνή θεσμό θα πραγματοποιηθεί το Ράλλυ ΔΕΘ της φετινής χρονιάς, το οποίο θα είναι παράλληλα υποψήφιο για ένταξη στο Balkan Trophy της FIA.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ, το Ράλλυ ΔΕΘ, που θα αποτελέσει τον 4ο γύρο του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου και έχει προγραμματιστεί για τις 12-13 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να έχει και διεθνές άρωμα.

Ο λόγος είναι πως έπειτα από σχετικό αίτημα της ΟΜΑΕ, θα αποτελέσει υποψήφιο αγώνα (candidate event), για ένταξη στο Balkan Trophy του 2021. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Balkan Trophy αποτελεί έναν από τους 7 περιφερειακούς θεσμούς της FIA, ανάλογα με την περιοχή διεξαγωγής, που συνθέτουν το European Rally Trophy (ERT).

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"To Ράλλυ ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης θα είναι φέτος διεθνής αγώνας, καθώς -έπειτα από αίτημα της ΟΜΑΕ- ορίστηκε από τη FIA ως υποψήφιο («candidate») για την ένταξή του στο Balkan Trophy το 2021. Το Balkan Trophy είναι ένας από τους επτά περιφερειακούς ευρωπαϊκούς θεσμούς που συνθέτουν συνολικά το European Rally Trophy (ERT).

Κατά συνέπεια ο ιστορικός αγώνας, που διεξάγεται επί 52 χρόνια στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (και για το λόγο αυτό έχει ανελαστική ημερομηνία για τη διεξαγωγή του), θα οργανωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κυπέλλου Balkan Trophy, και φυσικά θα φιλοξενήσει εκπρόσωπο της FIA ως παρατηρητή.

Εφ’ όσον ο αγώνας που διοργανώνει ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) καλύψει τις προδιαγραφές του θεσμού και της FIA, στη συνέχεια θα ενταχθεί στο Balkan Trophy του 2021.

Το φετινό Ράλλυ ΔΕΘ θα διεξαχθεί στις 12-13 Σεπτεμβρίου, και αποτελεί τον 4ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου 2020."

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου