Ο Τάκης Καμπύλης, πάντα με τον Σταύρο Σταμέλο στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia S2000 της Cabillis Perfomance, επικράτησαν και στο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου και μας περιγράφει την εμπειρία του.

“Και βρισκόμαστε ξανά στα όμορφα μέρη της Λαμίας, στη χαρακτηριστική και πολυαγαπημένη ειδική του Μπράλου. Χρόνια σχεδόν, ζούμε στην περιοχή, παρακολουθώντας το Ράλλυ Ακρόπολις, χαζεύοντας τα τεστ των εργοστασιακών ομάδων, μυρίζοντας αυτή τη φύση. Άνοιξη – χειμώνα – φθινόπωρο αλλά και καλοκαίρι, μπερδεμένη με τη μυρωδιά της αγωνιστικής βενζίνης συνθέτοντας πραγματικά για τον κάθε φανατικό του motorsport το ιδανικό μέρος να βρίσκεται. Πραγματικά χαίρομαι να βρίσκομαι σε αυτό το μέρος με φίλους και συναθλητές, έχοντας περάσει τόσο δυνατές στιγμές και εμπειρίες.
Τώρα για τον αγώνα αυτόν καθ’ αυτόν, η προετοιμασία του Fabia S2000 ήταν η συνηθισμένη. Λύσιμο τα πάντα, όλες οι λεπτομέρειες ελέγχονται σχολαστικά και σχεδόν ενοχλητικά στην εντέλεια, ώστε να μη μας χαλάσει το κέφι, σε μία ειδική που από τον πρώτο αγώνα του Skoda ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή επίδοση.


Πριν τον αγώνα, πραγματοποιήσαμε ένα δύσκολο σέικνταουν, σε συνθήκες σχεδόν “αγωνιστικές”. Ίδια χιλιομετρική απόσταση και με θερμοκρασίες στην περιοχή του Οινοχωρίου, που άγγιζαν τους 40°C στις 15:30 μμ της Παρασκευής. Το «παιδί» έδειξε ότι θέλει, ότι μπορεί και πως “βγάζει δόντια”, έτοιμο για μάχη.
Εμείς από την άλλη, Σταύρος και Τάκης, ζωντανά... παρτάλια. Η κούραση της εβδομάδας μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες (μέσα στο εσωτερικό του Fabia υπολογίστε περίπου 65°C), σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν «αρνάκι στη γάστρα». Από ανάγκη λοιπόν, καλός ύπνος την Παρασκευή να είμαστε έτοιμοι για την ταλαιπωρία του αγώνα του Σαββάτου στη 13:00 μμ!

Έλεος. Απόφαση της ομάδας να μη χρησιμοποιήσουμε καινούρια λάστιχα, με την κατάσταση του οδοστρώματος στην ειδική να είναι αρκετά καλή. Πρώτο σκέλος, καθαρή οδήγηση, και δεν παίρνουμε καθόλου ρίσκα έτσι ώστε να δούμε τους χρόνους σε σχέση με το παρελθόν. Καλός χρόνος για πρώτο σκέλος, εμπρός πολύ από τον ανταγωνισμό μας, γεγονός που μας αφήνει περιθώριο να δοκιμάσουμε διαφορετική συνταγή για το δεύτερο σκέλος.
Ο Σταύρος, έτοιμος σαν άλλος... “Νίκος Βέρτης” να τραγουδήσει τις σημειώσεις με πιο πολύ πάθος, μήπως κατεβάσουμε και άλλο το χρόνο, παρότι η θερμοκρασία ανέβαινε δραματικά κάνοντας το όλο εγχείρημα πολύ δύσκολο.
Από τα πρώτα μέτρα φάνηκε ότι ο ρυθμός, αλλά και το Fabia, ήταν σαφώς καλύτερα. Η ειδική σε καλύτερη κατάσταση, μας παρείχε περισσότερη πρόσφυση σε σχέση με το πρώτο σκέλος, που σκουπίζαμε το δρόμο. Λίγο περισσότερη πίεση, χωρίς φλυαρίες και υπερβολές, βελτιώσαμε το χρόνο κατά σχεδόν 5 δευτερόλεπτα, σε ένα δεύτερο σκέλος που είχε σαν κύριο γνώρισμα, την τέλεια κατάσταση οδοστρώματος, αλλά και τις απίστευτα υψηλές θερμοκρασίες σε άσφαλτο και κόκπιτ.
Γλυκιά η νίκη, λοιπόν, σε ένα αγώνα που κύλησε ιδανικά παρά τις δύσκολες συνθήκες.


Τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα, που ειδικά την Παρασκευή κατάφεραν παρά τη μεγάλη κούραση να έχουν ετοιμοπόλεμο το Skoda και φυσικά τους χορηγούς μας, που στηρίζουν φέτος όλη μας την προσπάθεια.
“Τρία στα τρία” λοιπόν μέχρι στιγμής, έχοντας ανανεώσει το ραντεβού μας για τον αγώνα στα Γιάννενα με τεράστιο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό. Μία συμμετοχή εκτός θεσμού, αποκλειστικά και μόνο για ευχαρίστηση.

Motorsport μέχρι αηδίας!
Φιλικά
Cabilis Performance”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΠΑΣ